Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upuppuuppupup

dlaczego kobiety ktore maluja sie kazdego dnia po czasie bez makijazu wygladaja

Polecane posty

Gość upuppuuppupup

strasznie?

Gość wooooooooow
bo coś tam :P gdyby kładły go mniej pewnie jego brak nie rzucałby się tak w oko

Gość bo wiadomo makijaz upiększa
kiedy brak makijażu to i upiększacza brak. Człowiek przyzwyczaił się do lepszej wersji twarzy i nagle styka się z tą prawdziwą wersją. Więc co tu jest do nie zrozumienia

bo jak tyle tego nakladaja... zeby poprwaic wyglad i badziej podobac sie facetom... skora przez te wszytskie pudrynie odycha i kilka razy szybciej sie starzeje:D wiec pozniej po paru latach facecie łapią zooonka jak ich zajbeista wybrana wyglada po 5-10 latach:D co najmniej o 10 lat starzej:D i gorzej

Gość wscibskaaaaaaaaaaa
bo wszystko w nadmiarze szkodzi:P

Gość wscibskaaaaaaaaaaa
dlatego trzeba umiec dozowac aby nie bylo za duzo ani za malo tylko w sam raz:D

bo skora traci swoj naturalny blask, kolor, powstaja zmarszczki, skora nie jest odpowiednio nawilzana, zatykane sa pory i przede wszystkim podklady nie przepuszczaja powietrza do skory ( skora poprostu nie oddycha) tak samo jest z farbowaniem wlosow, raz zafarbujesz a twoje wlosy juz nigdy nie bede takie same jak te z przed farbowania

Gość wscibskaaaaaaaaaaa
jak jej odrosna naturalne wlosy to beda takie same jak przed farbowaniem:P poza tym chyba tez zalezy jakich podladow sie uzywa..

Gość lejdi uzasadnij swą
wypowiedź :/

Gość frufru
"Lady Love - bo skora traci swoj naturalny blask, kolo, powstaja zmarszczki, skora nie jest odpowiednio nawilzana, zatykane sa pory i przede wszystkim podklady nie przepuszczaja powietrza do skory ( skora poprostu nie oddycha) tak samo jest z farbowaniem wlosow, raz zafarbujesz a twoje wlosy juz nigdy nie bede takie same jak te z przed farbowania" boję się pytac jakich Ty kosmetyków używasz że masz takie doświadczenia... mam 30 lat, maluje sie od dobrych 15 :), makijaż jest kompletny, czasami pominę tylko cienie do oczu, ale też rzadkawo (i szminki, szminek nie używam) - i nikt nie wierzy ze mam tyle lat ile mam :) dobre kosmetyki nie szkodzą. wręcz przeciwnie, dodatkowo pielęgnują skórę. podstawa to odpowiedni dobór kosmetyków i wszystko jest OK. i oczywiscie pielęgnacja skóry po demakijażu. a na pytanie autora odpowiedz brzmi - to złudzenie optyczne. jak sie przyzwyczaisz widziec kogos w makijazu to jak zobaczysz bez to widzisz znaczną różnicę. taka sama analogia jakbyś widział laske ubierającą się zawsze na różowo i chodzącą w rozpuszczonych włosach - ubraną na szaro z małym koczkiem na głowie.

Cera niszczy sie od solarki i słońca a nie od make upu Szkodzą urodzie tez papierosy

Gość wscibskaaaaaaaaaaa
ten wlos co odrasta ( czyt odrost) jak moze nie byc taki sam skoro nie byl farbowany? skad takie "madrosci" wzielas?

mialam na mysli kogos kto pudruje buzie caly czas.. zreszta to widac, kto sie malował i przestał, a kto nie malował sie wcale skora naprawde jest inna, i w dotyku i wizualnie jest lepsza co do wlosow, to barwnik sie zmieia, moze nie widac tego przy wlosach ciemnych, ale w blondach owszem ( ja np mialam bardzo jasny blond, i wiem ze juz nigdy nie bede miala takich wlosow, zreszta juz po odroscie widac ze wlosy mi przyciemniały o jeden ton, tak jak mialam kiedys miedzy 9 a 8 tak teraz mam mniej wiecej 7

Gość frufru
ja pudru także używam :) i jak pisałam różnicy w kondycji skóry nie ma. a co do farbowania - włosy blond przeważnie z czasem ciemnieją.