Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martta

PRZEPUKLINA PEPKOWA A CIAŻA

Polecane posty

Dzien dobry. Mam pytanie. Okres miałam 21 marca, mój cykl trwa 28 dni, ostatnio kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia 3 i 4 kwietnia. 6 kietnia miałam operowana przepukline pepkowa za pomoca metody zszycia a nie siatki. Mam zatem pytanie, czy w ogole mozliwe jest ze jestem w ciazy, i jesli nawet bym była to czy taka operacja nie powoduje ze automatycznie zarodek nawet jesli juz jest to nie daje rady sie rozwijać. Operacja była przy znieczuleniu ogólnym. A gdybym utrzymała te ciażę, to taka szybka ciaza po operacji przepukliny niczym nie grozi. Prosze o pilna odpowiedź.

- nie wiem na czym polega ta metoda operacji, jeśli miałaś cięty brzuch, a jesteś w ciąży to szycie może się rozejść w miarę wzrostu brzuszka, a operacja może pójść na marne, - pociesze cie, miałam operacje w ciąży, operacje brzucha, w pełnym znieczuleniu, małej nic nie jest, jedynie cięcie się rozlazło i narósł na tym brzydki bliznowiec, - 3 i 4 kwietnia to 14 - 15 dzień cyklu, sam środek przy 28 dniowych cyklach więc szansa na ciąże jest. owulacje powinnaś mieć 4 kwietnia przy takich cyklach.

a kiedy najlepiej zrobic test??i w jakim miesiacu ciąży miałaś te operację??