Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saleminka8

KTO BRAŁ LUB BIERZE W TRAKCIE CIĄŻY DUPHASTON LUB LUTEINE ?po poronieniu.piszcie

Polecane posty

Gość saleminka8

Witam Mój nowy temacik odnosi się do tego jak bierzemy tabletki,ile i od kiedy i o powodach dla których je łykamy oraz o objawach wywołane przez nie. Temat w celu informacyjnym i do pogawętki :) :) :P Jestem po poronieniu (zatrzymane 7,4 tyg)i w kolejnej ciąży odrazu przepisano mi duphaston rano i wieczorem po 1 tabl. luteine dopochwowo rano i wieczorem po 1 tabl. oraz kwas foliowy 2 tabl dziennie i witaminy dla kobiet w ciąży. w poprzedniej ciąży cały czas mnie bolał brzuch-nawet jak ciąża była martwa :( Na początku zanim zaczęłam stosować tabletki w 2 ciąży pobolewał mnie brzuch jak na okres,3 dnia stosowania tabletek ból ustąpił. Ale wiadomo po stracie dziecka kobieta staje się czujna i zamartwia się o kolejne dziecko,w moim przypadku nie jest inaczej :( Od niedawna brzuch znowu zaczął boleć-nie często,czasami wieczorem lub w południe. 25 marca dzidzia miała 11mm obecnie będzie juz większa,a brzuch zaczął pobolewać od jakiegoś tygodnia.Więc albo dzidzia się już rozpycha,albo coś się tam dzieje :( Jak Wy miałyście ?

Ja również pierwszą ciąże poroniłam. Po miesiącu zaszłam w kolejną. Od początku bolał mnie brzuch, więc w moim przypadku to objaw ciąży. Od początku brałam duphaston i luteinę. Leki były bardziej profilaktycznie. Urodziłam zdrową córeczkę, a teraz jestem w 9 miesiącu ciąży z drugą:) Wiem, że się martwisz bo sama przez to przechodziłam. Głowa do góry:) Musisz wierzyć, że wszystko będzie ok. W razie pytań pisz: szczesliwamama@onet.pl Poczytaj też mojego bloga: www.szczesliwamama.pl Pozdrawiam i trzymam kciuki:)

Ja jestem w pierwszej ciąży ale starałam się 3 lata. Teraz biorę duphaston właśnie 2x1 tabletce, kwas foliowy 2x1 i witaminy dla kobiet w ciąży. U mnie już leci 11. tydzień, mam nadzieję, ze będzie dobrze. W moim brzuchu siedzą bliźniaki :)