Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucrezia

mój sposób na gronkowca

Polecane posty

Gość lucrezia

w tytule napisałam, że na gronkowca ale do końca nie jestem pewna czy to właśnie gronek bo nie robiłam żadnych badań, ale prawdopodobnie tak bo są to ropne wykwity wokół ust i na brodzie, które zaczęły mi się pojawiać po wizycie u kosmetyczki. Nie pomagało mi na to nic, nawet antybiotyki, które dostałam od dermatologa. Ostatnio bardzo mi się to draństwo nasiliło, jeden syf schodził a na jego miejsce wyskakiwały dwa następne, masakra, płakałam widząc swoje odbicie w lustrze :( w końcu zastosowałam coś na co nie wpadłam do tej pory. Pomyślałam sobie, że przecież czosnek jest naturalnym antybiotykiem zaczęłam więc to draństwo smarować czosnkiem i po 4 dniach, mam tylko plamy po syfach, żadnego syfa na brodzie! został tylko jeden nad ustami ale daję mu 2 dni :) po miesiącach walki z tym dziadostwem, pokonałam go tym co każdy ma w swoim domu. Wiem, że nie jest to efekt permanentny i za jakiś czas to znowu wróci ale wiem jak z tym walczyć, no chyba, że moja skóra się przyzwyczai jak do wielu innych środków ale przynajmniej przez parę dni czy tygodni będę mogła pocieszyć się ładną buzią. Napiszę dokładnie co robię, otóż na wieczór po umyciu buzi, smaruję zaatakowane miejsca rozciętym albo wyciśniętym czosnkiem, uwaga bardzo piecze :-) zostawiam na około pół godzinki po czym zmywam naparem z szałwii i smaruję buzię kremem dla dzieci. Do tego biorę liść oliwny, piję codzienni herbatę z pokrzywy, ograniczyłam czarną herbatę, którą piłam litrami, zastąpiłam ją herbatą z lipy. ważna uwaga dotycząca czosnku dla kogoś kto będzie chciał tego spróbować, niech to będzie czosnek polski a nie chiński.

Gość to nie gronkowiec
a plamy zafundowałaś sobie na dobrych parę lat po tym czosnku, powodzenia w wybielaniu !

Gość dajcie spokój
a skąd wiesz,że to nie gronek? Dziewczyna się cieszy ,że pokonała krosty , a zawsze znajdzie się ktoś kto zdołuje.

Gość lucrezia
plamy są po znikających syfach a nie po czosnku i nikną w oczach, z reszta wole wybielać plamy niż oglądać swoja twarz pełna ropnych wulkanów. @ to nie gronkowiec - ty pewnie jesteś zwolenniczka wyniszczających organizm antybiotyków skoro takie brednie piszesz :o

Gość a może to było raczej
okołoustne zapalenie skóry? gronkowiec raczej tak szybko by Ci nie zlazł

Gość lucrezia
nie wiedziałam, ze okoloustne zapalenie skory możne objawiać się ropnymi wykwitami, do tego zaatakowana była tez broda. Poza tym miałam to dobrych parę lat z przerwami na antybiotyki po czym cholerstwo wracało. Z reszta cokolwiek by to nie było, na razie zeszło a ja już nie straszę nikogo :-)

Gość Spokojna1
Gronkowiec czy paciorkowiec, one sa zawsze tam gdzie ropa. Po czosnku nie ma zadnych plam ktorych nie da sie usunac. A te wykwity sa spowodowane jakimis zaburzeniami w organizmie i dlatego antybiotyk ci nie pomaga bo dziala objawowo. I jak tylko organizm sie troche sztucznie oczysci to znowu wraca. Przyczyna tkwi gdzie indziej. Najlepiej zrewidowac swoje odzywianie, starc sie oczyszczac organizm.