Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martafilowa

spuchnięte stopy

Polecane posty

Witam wszystkich. Mam problem ze stopami. puchnie mi podbicie do tego stopnia że nie mieszcze się w buty a jak chodze to mnie strasznie stopy bolą. Troszke mi sie ostatnio przytyło, waże około 65 kg przy wzroście 165cm, prosze o pomoc, co może mi dolegac i co mogę bez wizyty u lekarza poradzić na te puchnięcia. Robie sobie chłodne moczenia nóg a mąż mi masuje te obolałe stopy. POMOCY!!!!!!!!!!!

Gość doktorek gregorek
Po pierwsze obcisle buty i skarpetki z mocnymi sciagaczami oddaj "dla powodzian" a sobie zrob badania moczu i proby watrobowe.

Gość doktorek gregorek
Zapomniałem EKG tez by się przydało, mysle ze pierwszy kontakt jak bedzie mial dobry dzien skieruje na te badania , bo bez tego nikt o zdrowych zmysłach nie bedzie zgadywał dlaczego komus stopa puchnie. Są ludzie ktorzy maja taka "urode" jak za dlugo postoi albo pochodzi to spuchnie... ale jak kiedys tak nie mialas to inna bajka.

Przyczyną mogą być również nadciśnienie i zmiany hormonalne powodujące zatrzymanie wody w organizmie- radzę wyjaśnić przyczynę, bo bez tego trudno leczyć dolegliwości. Dobry lekarz na pewno nie zbagatelizuje problemu!

pchelka33 - doktorek już napisał, że potrzebne są badania żeby określić przyczynę. Podstawa to badania moczu i krwi, oraz EKG. Chociaż oczywiście badania hormonalne nie zaszkodzą- tyle tylko, że raczej nie dostanie na nie od razu skierowania ( rodzinny musiałby mieć naprawdę baaardzo dobry dzień ).

Gość doktorek gregorek
Tak, może to bys spowodowane nawet naglą zmiana pogody .... wtedy samo przejdzie po tygodniu.... , a może być cos powazniejszego.... , puki co chlodne oklady i jak lezysz to nogi pare cm do gory - na jakis jasiek czy cos ;)

dziekuje slicznie za odpisy, za rady. po świętach skorzystam z pomocy lekarza, nogi bede trzymac w górze i na pewno cos napisze. jeszcze raz dziekujepozdrawiam.

Gość mam to samoo
nawet rano gdy stopy teoretycznie sa wypoczete

Gość whowhowhowho
tez mam to rano i wydaje mi sie ze wlasnie jak wiecej sie ruszam to jest lepiej