Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzylam sie na maxa

PODATEK SCIAGANY Z IRLANDII-wejdzcie

Polecane posty

Wrocilam z IR 2 lata temu i niedawno skorzystalam z mozliwosci sciagniecia podatku ktory placilam kiedy tam pracowalam , wiec skorzystalam z biura ktore sie tym zajmowalo i owszem dostalam czek na nieduza sume (duzo mniejsza niz mi obiecywali w biurze) ale mimo wszystko i tak sie oplacalo. Szkopol w tym ze po przyjezdzie do PL wyszlam za maz i zmienilam nazwisko (na dokumentach bylo panienskie) i teraz zaden bank nie chce mi zrealizowac czeku, czyli z kaski nici. A zbiura kaza mi zaplacic za to ze mnie rozliczyli z tego podatku z IR. Wkurzylam sie bo tak naprawde nic z tego nie mam (jeszcze musze doplacic) . Nie wiem co robic, czy moge nie zaplacic im w tym biurze ? bo przeciez nie dostalam pieniedzy.

Czy to ze nie dostalam tych pieniedzy wynika z niekompetencji osoby ktora mnie w tym biurze obslugiwala ?

Gość ja bym tam
a) kazala zalatwic sprawe tej agencji i zaplacic dopiero jak zrealizujesz czek b) olac agencje (i nie placic im nic) i napisac do urzedu skad masz czek ze zmienilas nazwisko, dolaczyc stare i nowe dokumenty, akt slubu itp i poprosic o zmiane nazwiska na czeku