Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smart231

Co zabrac do szpitala na wyjscie z noworodkiem w uk?

Polecane posty

Gość smart231

Wlasnie staram sie dop[akowac moja torbe i ktos mi podpowiada,ze zaraz po urodzeniu NIE UZYWA sie pampersow tylko tetrowki i polozna ubiera dziecko do wyjscia. Jak to jest??

Gość smart231
??

Gość ola_blaszczyk
Witam! Nie wiem jak w innych miastach, ale u mnie to położna ubiera dziecko w obecności matki. Co do pieluszek to w szpitalu używane są pampersy. Pozdrawiam :)

w moim przypadku midwife ubrała małego tylko zarazpo porodzie, później to ja sama przewijałam małego i do wyjścia też sama ubierałam, poprostu jak dostaliśmy pozwolenie na wyjście to ubrałam synka i tyle. Pampersy od samego początku, nie słyszałam żeby tutaj stosowali tetrówki. W Polsce jest taki zwyczaj że do wyjścia maluszka ubiera położna i często w szpitalach używa się tetówek. Aha ja ubrałam małego w bodziaka, pajacyk i polarek i czapeczkę i w foteliku przykryłam kocykiem(wychodziłam ze szpitala po kilkunastu godzinach ok godziny 22)

Gość smart231
No wlasnie troszke sie zdziwilam, jak powiedzialam tesciowej o pampresach to zle na mnie spojrzala,ze ptrzeciez takiemu malemu dziecku nie zaklada sie pampersow, a na tertrowki w ogole sie nie nastawialam, oczywiscie zamierzalam wziac ale nie na pupe

Gość ola_blaszczyk
Przecież w szpitalu nie masz możiwości prac i gotowac tetrówek, a noworodek często robi siku i kupe. U mnie w szpitalu nie musiałam miec własnych pampersów.

Gość smart231
dziekuje Ci za odpoweidz, zaraz przekaze te informacje dalej, ale dla spokoju wezme kilka tetrwoek ,zeby nie sluchac;)

ja też miałam kilka tetrówek ale tylko do wycierania buzi w razie jakby sie maluszkowi ulało.

ja to nawet w Polsce nie slyszalam ze uzywaja tetrowych w szpitalach wiem ze pampersy:).. ale wam zazdroszcze ze sie wychodzi w uk po kilkunastu godzinach..nie tak jak w Polsce lezy sie pare dni eh

imili ja urodziłam małego rano a popołudniu mogliśmy wychodzić tylko przeciągnęło się do wieczora bo czekaliśmy na pediatrę który musiał zbadać małego przed wypisem

imili86 no ja akurat nie zazdroszcze tego wyjscia po kilku godzinach. mi ten czas w szpitalu bardzo sie przydal. urodzilam w piatek rano, bylam strasznie zmeczona bo bylam po dwoch zarwanych nocach. na noc oddalam malego do pielegniarek i przynajmniej troche pospalam, to samo kolejna noc. i duzo mi pielegniarki pomogly, doradzily jak karmic, jak pielegnowac maluszka itd.

no ja jeszcze przed pewnie dlatego tak mowie:) ..ale jak sama sie pomecze to pewnie zmienie zdanie

Imili kazda ma inny porod :) ja mialam lekki ze znieczuleniem ale od pierwszych skurczy 27 godzin plus caly dzien odwiedzajacych wiec musialam to w koncu odespac troche i wtedy bylam zadowolona ze moge malego powierzyc pielegniarkom (nie wiem do konca jak to jest w Polsce bo rodzilam w innym kraju ale ja swoj pobyt naprawde dobrze wspominam) zycze lekkiego i szybkiego porodu oraz milego pobytu w szpitalu :)