Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anettik

Jaki biustonisz pod suknię?

Polecane posty

Gość Anettik

dajcie linki szukam bardotki ale nigdzie nie mogę znaleźć nic sensownego na tym zadupiu:O

Gość Anettik
kolor sukni ecru

a sukienka z gorsetem? podaj jaki masz rozmiar biustu i pod biustem. zmierz sie na wydechu- scisło. biust w miekkim staniku. pierwsza sprawa to rozmiar!!! 95% polek nie zna swojego rozmiaru!! nie wiem jaka sukienka ale pewnie bedzie to tzw starpless pytanie czy gora gorsetu prosta czy zaokraglona?

bardotka czyli poprawnie balkonik :) moze sie nie sprawdzic :) kiedy termin? i jaki przedzial cenowy? jak bedzie wiadomo jaki rozmiar mozna poszukac czegos gładkiego przystepnego cenowo a moze uda sie upolowac jaka maskaradke sexi :) oczywiscie jesli jestes tymi moimi wywodami zainteresowana ? :))

Gość Anettik
71,5 pod biustem 82 w biuście sukienka jest jednoczęściowa na prosto

Gość Anettik
zawsze kupuję biustonosz w granicach 10-15 zł

czyli 65c kupienie dobrego biustonosza w tej cenie bedzie trudne ale powalczymy :) linki za chwilke jak znajde moment

Gość Anettik
oczywiście może być droższy.. ale w rozsądnej cenie

Gość Anettik
i dobrze usztywniony

Aby biustonosz spełnił swoja role musi byc dobry jakosciowo. w granicach 50zł mozna kupic na allegro np uzywany ale trzeba było by polowac ;) a nie wiem kiedy masz slub? zobacz ten np. poszukaj czegos w tym stylu http://www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1322&kategoria=ae#powiekszenie wrozka! tylko bardzo jedrny biust wyglada dobrze bez biustonosza. mozesz kupic nieusztywniany z odpowiedno scislym obwodem i wtedy wrecz zrobi luzy :) wszystko kwestia dobrania :) a Twoje wymiary? podam Ci rozmiar jaki nosisz :))

Sama kupowałam wczoraj bieliznę do ślubu, za biustonosz (nowy oczywiście) dałam 53 zł., jest świetny, a co lepsze, pracuje tam świetna sprzedawczyni która potrafi fachowo doradzić- nie wciskała mi najdroższych pończoch tylko te które najmniej będą się odznaczały pod atłasową sukienką. Każdy biustonosz można przymierzyć i ona fachowym okiem oceni co i jak leży... Okazało się że mam 75 D, w życiu tak dużych miseczek nie miałam :) Wzięłam gładki, biały push-up. Wiem że duży wybór jest w firmowych salonach, ale z obsługą jest bardzo różnie, najczęściej pracują na zysk, a jak w każdej firmie płaci się za metkę- taki sam biustonosz nieznanej firmy może być o połowę tańszy. Radzę popytać po prostu który sklep ma dobrą opinię wśród koleżanek, sąsiadek- ja sama zakupy robiłam w malutkiej pasmanterii.

:) historynka:) wynika z tego, ze trafiłas na absolutny wyjatek:) sa w polsce sklepy gdzie mozna dobrac prawidłowo biustonosz aled jest ich garstka! a ekspedientek ktore potrafia dobrac biustonosz pewnie o wiele mniej! dziewczyny nosza za duze obwody a za małe miski!!! jesli masz rozmiar 75D ( rzeczywiscie :) to Tobie jeszcze latwo kupic biustonosz. Ale np szczuple dziewczyny nie wiedza ze nosza 60-65 cm pod biustem:) i kupuja takie deformujace biust dziwadła a prawidlowe rozmiary biustonosza zaczynaja sie od miseczek a a koncza sie na m!!!

a firmowe salony np triuph itd nie maja duzego wyboru :) tam wybor jest zaden :( rozmiary pasuja moze na 10 % dziewczyn....

Gość cyckonosze
dziewczyny noszą kiepskie staniki bo w polsce naprawdę brakuje dobrej bielizny jak już się pojawi to cena z księżyca. kiedy jeszcze mieszkałam w polsce i chciałam kupić bieliznę marki freya to byłam lekko zszokowana ceną, za sam stanik wołali 245 zł. Czy to nie jest przegięcie? Z drugiej strony wielkiego wyboru nie miałam bo w zwykłym bieliźniaku są zdziwieni jak usłysza rozmiar 32f i uważają że to zapewne jest na gigantyczny biust.

Gość okularnica....
Historynka, napisz gdzie kupowałaś..

Wiem że miałam szczęście (a raczej mam, bo w tej pasmanterii kupuję bieliznę od czasu do czasu). Właśnie o to mi chodzi, że warto popytać- mało jest takich sprzedawczyń z doświadczeniem, które wiedzą co nieco nie tylko o wyrobach, ale i o klientkach. Wbrew pozorom, biust w rozmiarze D nie jest jakiś gigantyczny, moja 15-letnia siostra nosi F, trzeba przy przymiarce regulować ramiączka, zapinać na ostatnią haftkę. W Polsce z tego co czytałam nagminny właśnie jest za szeroki pod biustem stanik ze zbyt małymi miseczkami. A ktoś kto np. tak jak ja lubi spać na brzuchu, musi o biust zadbać ;) Podobnie jest nawet z butami, trzeba dbać o komfort, a mało kto dobrze doradzi. Stanik ma dobrze wyglądać, miseczka ma obejmować całą pierś, a pierś nie ma uciekać na boki, sterczeć zgnieciona do góry, a pod biustem ma przylegać. Nieraz jeszcze w liceum widziałam dziewczyny którym druty usztywniające od stanika sterczały kilka centymetrów pod piersią. Czytałam właśnie na forach o fajnych sklepach z nietypowymi rozmiarami, ale ceny kosmiczne. Stanik nie powinien kosztować 200 zł. Bo, pomyślcie logicznie, w takiej cenie można swobodnie kupić np, spodnie. Dlatego jeszcze raz radzę- zapytać o dobry sklep z dobrą obsługą, i raczej popatrzeć na małe pasmanterie w których sprzedaje ktoś z doświadczeniem. Klientki sobie przekazują takie informacje, może dzięki temu moja ulubiona pasmanteria, maleńka teraz, będzie się rozbudowywać.

Gość do kobis
Proszę o więcej linków ze wskazaniem na małobiuściaste :-)

Zapraszam na lobby biusciastych i lobby małobiusciastych:) kopalnia stanikowej wiedzy i mnostwo linkow :) jak ktos leniwy to zapraszam odpowiem w miare wiedzy na pytania :) ja za freye place do 100zł. kupuje na allegro i innych internetowych sklepach. 200zl? bez przesady! inna sprawa ze lepiej miec dwa dobre staniki niz 5 beznadziejnych. biustonosz jest dobry jesli; fiszbina celuje w srodek pachy, mostek przylega ( nie dotyka piersi) obwod jest z tylu na tej samej wysokosci co z przodu( czyli pod lopatkami - na oko:), cała piers miesci sie w miseczce, stanik jest nie ruchomy i nawet w biegu biust jest na miejscu, nie mamy buł podpachami ani cyckow rozpłaszczonych za mała miseczka na plecy itd. jesli nawet jedno u Was ma miejsce to biustonosz jest zly. ja nosze 65h a wcale nie mam duzego biustu:)

Gość cyckonosze
Kobis - ja nie wiem jak jest teraz ale dwa i pół roku temu takie były ceny w salonie. Być może dlatego, że w tamtym czasie salonów, w których można było dostac taką rozmiarówkę było naprawdę niewielę. Teraz mam pod ręka dobry bieliżniak i firmową bieliznę za grosze;)

Gość ja zakupiłam taki zestaw
wiecie, że jak wybierałam stanik, o byłam zaszokowana, że mi sprzedawczyni wlazła do przymierzalni? wlazła, wymacała i ochrzaniła za rozmiar. mimo, że mam pod biustem 76-77 cm w biuście jakieś 88-90 cm (zależy w której części miesiąca) to dała mi stanik 70D. leży IDEALNIE!

Gość Rilla__
Dziewczyny, a ja mam pod biustem 72, w biuście 87. Jaki to będzie rozmiar?

Gość okularnica....
Historynka, gdybys mogła to proszę podaj adres. Szukam dobrego sklepu, gdize mi ktos doradzi w końcu jaki stanik powinnam kupić.

Gość Rilla__
Dzięki!

Gość do okularnica
www.intimo4you.com sklep stacjonarny intimo4you w krakowie Adres Ul. Wysłouchów 3 Sklep stacjonarny Intimo4You mieści się na przedmieściach Krakowa na osiedlu Kurdwanów, niedaleko zjazdu z autostrady A4 na Myślenicką. Z Dworaca Głównego można dojechać autobusem nr 174. Wsiadamy na przystanku przy ul.Dworcowej i jedziemy w kierunku os. Kurdwanów. Wysiadamy na przystanku przy Bujaka. Jest to pierwszy przystanek za pętlą tramwajową na Kurdwanowie. Wysłouchów jest ulicą równoległą do Bujaka.

Gość o boze
mi wyszło ze mam miseczke j. gdzie ja znajde stanik z taką miseczką?