Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysza102

Nocne drentwienie dłoni

Polecane posty

Witam,codziennie w nocy drentwieją mi dłonie.Nie wiem co z tym zrobić,czy przeczekać aż samo minie(choć trwa to ok 2miesięcy)czy skonsultować się ze specjalistą

Gość idź do lekarza

Gość doktorek gregorek
To moze byc objaw początku powaznej choroby ukladu nerwowego (nie chcem straszyc) albo zwykly niedobór potasu/magnezu/sodu , przez nadmierne ćwiczenia albo złą dietę.

Gość Spokojna1
przyczyna moze byc rozna, z ta powazna choroba to bez przesdady, chyba ze wczesniej cos sie z tobna dzialo, najlepiej zrob sobie badania aby ustalic co to jest. Albo do dobrego lekrza na wywiad, opisac swoj stan inne dolegliwosci. Nikt ci dziecko tak bez wywaiadu nie powie co to jest bo niby skad?

Gość jejku ale problem
codziennie w nocy mózg nakłada taki paraliż na całe ciało, żebyś naprzykład kiedy biegasz w śnie nie biegała też normalnie. niektóre osoby po obudzeniu czasami też czują takie drętwienie. połóż się i nie ruszaj przez 15 min tylko nie zaśnij to poczujesz że z całym ciałem tak sie dzieje:P

Gość Spokojna1
Tutaj chodzi chyba o inny rodzaj "drętwienia", zresztą wyłączenie pewnych funkcji podczas snu to nie drętwienie. To są zupełnie różne rzeczy.

Gość tol
hej ja ja tez to mam ale nie mam ale nie mozliwosci isc do lekarza. jak juz bedziesz wiedziala co to. to daj znac. z gory dzia

Gość doktorek gregorek
Moze byc np. stan zapalny stawu ktory przechodzi na nerw, ale obie dłonie na raz, mało prawdopodobne chyba ze jestes "maszynistka - protokolantką" to wtedy choroba zawodowa.....

Gość doktorek gregorek
Za mało danych , jaka praca, jaki tryb pracy..... , dretwienie to nie jest konkretny objaw, moze byc brak magnezu a moze byc przewlekłe zapalenie stawów a nawet stwardnienie rozsiane, więc idz do lekarza !

ja mialam tak przez kilka miesiecy ,ze mi dretwiala lewa noga policzek i ręka no i sie okazalo ze mam sarkoidoze

Gość podpowiedź
Nie ma co od razu latać do lekarza. Kup w jakimś sklepie internetowym puszkę minerałów Schindele. Wystarcza na profilaktyczną kurację ok. 3 miesięczną. Uzupełnisz sobie niedobory, bo jakieś każdy ma :). Ja tak niedawno zrobiłam i po 10 dniach minęły mi nocne drętwienia, zrobiły się niebywale mocne paznokcie, minęły inne bóle niewiadomego pochodzenia. Gdy to nie pomoże to wtedy do lekarza zawsze zdążysz :)