Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dalllej--=

---oszustwo na allegro----------------------------------------------------------

Polecane posty

Gość dalllej--=

hej wystawiłam kiedys na allegro przedmiot z ceną min ,było kilku licytujących lecz cenamin nie została osiągnięta,,,a gosc mi dzisiaj pisze gdzie jest przedmiot który wylicytował i wpłaci pieniadze,wysyła mi skopiowanego meila,,z inymi danymi do przelewu,,ja jestem w szoku.......pytanie czy ja tez bede miec jakies nieprzyjemnosci gdy gosc zgłosi sprawe na policje

Gość dalllej--=
nie nie ma mozliwości

Gość jestes skończona na allegro

Gość kiciusiaaaa
to znaczy że nie kupił tego przedmiotu, bo nie osiaganl tej ceny. Czyli nie masz sie czym przejmowac facet robi sobie scieme z ciebie zebyc mu to za friko wysłała nie ma podstaw bo nie wygral aukcji

Gość dalllej--=
nie ja kasy nie mam na koncie ,przeciez pisze ze kase przelał na inne konto

Gość Allegro może ci naskoczyć

wcale nie! Nie starszcie jej je. Powinnaś mu przelać całą kase z powrotem. Transakcja jest nie ważna. Zachowaj koniecznie dowód przelewu.

Gość Antek_policmajster
Zgłoś to na policję. To próba wyłudzenia pieniędzy, a to jest karalne.

Gość kiciusiaaaa
skoro nie mozesz wystawic komenta to znaczy ze facte nie wygral aukcji tylko cie wkreca nie daj sie zrobic

Gość dalllej--=
dostał meila z fauszywymi danymi od kogos i tam pieniądze wpłacił,,on nie wygrał aukci

Gość jej jej ojej
Nie musisz mu nic wysyłac, bo skoro cena nie osiągneła minimalnej to on nic nie wygrał. Jak przela kase to jest głupi i chce od Ciebie wyciągnac przedmiot za bezcen. Zagroz ze zglosisz sprawe na allegro i to on bedzie miał nieprzyjemnosci.

Gość kiciusiaaaa
ale skoro nie dostal potwierdzenia z allegro ze wygral aukcje to jak mógł komus wplacis kase.......jego wina nie twoja albo ciebie wkreca ciebie nie moga o to obarczyc odpowiedzialnoscia na pewno nie ma podstaw

Gość dalllej--=
no nie dam sie wrobic,bo przeciez nie wygrał aukci,ale on mi wygraża,,ale moze naprawde wpłacił pieniądze tylko na konto kogos innego,zastanawiam sie czy ja tez moge miec policje u siebie w domu chocby po to by sprawdziła mi kompa np,,,,,ja jestem czysta ale on mogł pasc ofiarą oszusta

Gość jej jej ojej
jak dostał maile od kogos innego to juz jego problem, nie Twój. Niech dochodzi swoich praw, ale nie u Ciebie, bo tyle to Cie obchodzi co zeszłoroczny snieg. ;)

Gość takasrakaowaka
to jest kolejny dowod ze nalezy wprowadzic podstawowe elementy prawa do LO bo potem wyrastaja tacy "przedsiebiorcy"

Gość niewiem--
szkoda mi goscia no ale jego wina

Gość dalllej--=
ciekawe czy szybko złapią tego kogoś kto wysłał tą fauszywkę

"j wystawiłam kiedys na allegro przedmiot z ceną min ,było kilku licytujących lecz cenamin nie została osiągnięta,,," wiec transakcja nie została zawarta 🖐️ a z kontem pewnie podaje swoje drugie i próbuje oszukać w celu wyłudzenia towaru :O ciekawe czy ktoś sięna takie bzdyry nabiera?

Gość dalllej--=
sluchajcie gosc przejety pisze teraz,,chyba jednak prawde pisze,,,no ale trudno ja z tym nie mam nic wspólnego,,mysle ze nikt minie nie bedzie za nic posiągał do jakiejś tam odpowiedzialnosci...ciekawa jestem czy tez gliny sie do mnie ne wybiorą szok

Gość Finka uioy
"wpłaciś" zamiast wpłacić "posiągał" zamiast pociągał po jakiemu to?:O

Gość o jaki madry sie wyżej znalazł
;