Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia176548

Błagam o radę

Polecane posty

Gość Monia176548

Wszystko po kolei..Od czego trzeba zacząć, gdy chce się wyjechać na stałe za granicę...praca itp. Lub jakas strone dobra o tym.

Gość Monia176548
Proszę

Gość Wyższe Plany
C.V

Gość Tez chce wiedziec
Też jestem zainteresowana. Wyjeżdzam za tydzień do UK. Pracy narazie nie mam. Mam mieszkanie. Zarejestrowałam się w kilku agencjach, przysyłają oferty. Jak tam wyjadę przejdę się po agencjach, firmach z cv, powiem jaka jest sytuacja i tyle. Oby to wystarczyło.

Gość po co wy
po co wy tu przyjeżdzacie?kryzys jak cholera,wszystko drożeje (ostatnio w asdzie zapłaciłam 110funtów za zakupy,nic specjalnego,trochę jedzenia,owoców i chemii,masakra) a wielu moich znajomych którzy tu jakiś czas już siedzą i znają jezyk dobrze nie może znaleźć pracy.A ludzie cały czas tu walą..ech trzeba chyba będzie kraj zmienić:(

Gość Tez chce wiedziec
Najlepsze są głosy naszych kochanych rodaków "wynocha stąd! Zabieracie nam pracę". 110 funtow to jakos przydużo za zakupy. Zależy co kupiłaś. Myślisz, że w Polsce to w luksusach opływamy? A, że tak odpowiem po ekonomii jestem. Myślisz, że emigracja za pracą to jedyny jej powód? To się mylisz :)

Gość po co wy
ja też tu nie przyjechałam tylko za pracą,tylko za głosem serca:) wnioskując po tym co tu czytam w Polsce nie jest tak źle a w UK to samo głąby siedzą co tylko na szmacie jeżdżą:D widzę jak niektórzy się męczą wiążąc koniec z końcem,nie chca wracać z obawy przed jeszcze gorszą sutuacją w Pl,przed wyśmianiem przez znajomych..nie wiem. Mój chłopak zanim tu przyjechał załatwił sobie pracę z Polski,przez agencję i myślę że to teraz najlepsze wyjście.Jak masz gdzie się zatrzymać i od kogo pożyczyć kasę jak szybko nie znajdziesz pracy jedź.Ja mam pracę i mi nie zaszkodzisz:) Chciałam tylko powiedzieć że kokosy w uk już się skończyły. A zakupy? tygodniówka dla dwojga..sztrasznie wszystko podrożało:(

Gość Tez chce wiedziec
Spoko! Nie wiem czy lepiej jest w Pl czy Uk. Tutaj jest przynajmniej dla mnie w miarę. Mam niezłą pracę, ale nie stac mnie na mieszkanie samej. Zresztą mój chłopak jest tam. Mieszkanie mam za free, kasę odłożoną mam, ale wiadomo nie chciałabym wszystkiego przepuścic. Ja nie jadę tam dla kokosów. Nawet nie wiem czy dam radę w tym kraju. Ale spróbuję! W Polsce ludzie narzekają i w UK też. Widocznie jednym jest lepiej innym gorzej.

Gość kajko i kokosz
To prawda, jedzenie drozeje masakrycznie, a z praca podobno tez niewesolo, kazdy sie trzyma tego, co ma.

Gość wyjechana
a jak myslicie ? kiedy to minie ?

Gość po co wy
mam nadzieję że niedługo.Chciałabym zmienić prace ale nic ciekawego nie widzę,za duże ryzyko na chwilę obecną.Jak firma zaczyna mieć kłopoty zazwyczaj w pierwszej kolejności lecą najpóźniej zatrudnieni.

jak sie zna angielski i sie soba cos reprezentuje to znalezienie teraz pracy to kwesta czasu tylko a tym co juz sa to dobrze sie zyje.wyjechali ludzie roznego pokroju wiec nie mozna generalizowac. kryzys jest odczuwalny, kiedys to minie, a Polska niestety jeszcz\\e dlugo bedzie rzadzona przez ograniczonych ludzi wiec tam nic sie nie zmieni na lepsze..

Gość domi86
ja polecam na sam poczatek prace jako au-apir ,przynjamnioej nie musisz sdie martwic gdzie miesak i jak sie wyzywic itp. a potem powoli zobazysz jak tutaj jest, zrobisz jakis kurs czy cos takiego imoze znajdziesz jaaks inna prace. www.gumtree.com