Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamama23mamamama

czym poic niemowlaka jesli...

Polecane posty

Gość mamamama23mamamama

moj synek ma 1,5 m-ca koperku mu nie podaje bo dostaje wzdec i ma kolki na rumianek prawdopodobie sie uczulil wiec odpada czym jeszcze mozna poic maluszka?

Gość saleminka8
a herbatki HIPP ?

Gość takkkkkkkkkkkkkkkkkk
wodą

Gość miskapyska
Dlaczego poić słodzoną wodą? Czy ten cukier jest niezbędny niemowlakowi? Nie lepiej dawać mu czystą wodę?

Gość mamamama23mamamama
maly ladnie sie zalatwial po rumianku ale dostal uczulenia wiec musze odstawic dziekuje dziewczyny za rady, bede poila woda!

Gość czy to możliwe czy nie
ale glukoza to nie taki zwykly cukier, jest slodka owszem ale dodaje energii i uodparnia organizm. Czesto nawet juz noworodkom wlasnie podają w szpitalach wode z glukozą miedzy karmieniem.

Gość miskapyska
haha glukoza to nie taki zwykły cukier? no tak, bo sacharoza to glukoza + fruktoza cukier krzepi :D po prostu się zastanawiam, czy niemowlakowi, który normalnie je i się rozwija potrzebne jest dodatkowe źródło węglowodanów. Poza tym dziecko chyba się przyzwyczaja do słodkiego smaku i później może być problem z jedzeniem/piciem niesłodzonych rzeczy czy się mylę?

NIE WIEM czy ten słodki smak ma wplyw na niechec do jedzenia i innego picia bo żadne z moich dzieci owej niechęci nie miały :D owszem woda najlepsza ale ... nie kazde dziecko wode chce pic tak samo z herbatkami czy soczkami wiec glukoza bądz fruktoza jest w tej sytuacji rozwiązaniem najlepszym i napewno zdrowszym od tych herbatek :D

Gość miskapyska
ok, dziękuję za odpowiedź. ja na razie zbieram info ;)

Gość mamamama23mamamama
mj maly nie chcial wody z glukoza wypluwal wszystko::O

no dlatego ze dzieci są różne, ja np nie podawalam żadnych herbatek i soczkow. W każdej herbatce jest albo rumianek albo koperek albo anyż albo wszystko razem co makuje paskudnie i dla niektorych dzieci są ciężkie do strawienia niestety nie wspomne o uczuleniach wzdeciach itd. Dlatego najlepiej od początku przyzwyczajac do samej wody. Mój syn ma 4 lata i do dzis najlepiej smakuje mu zwykla woda. Soczki jak kupuje to wieksza polowe wylewam a zostawiam kolorowe butelki na wode bo soczkow nie chce :D