Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karkołomna83

wziac slub czy nie-oto jest pytanie...

Polecane posty

Gość karkołomna83

Zadaje takie pytanie gdyż naprawdę zastanawiam się co jest tu korzystniejsze.Pomijam kwestię uczuc, biorąc pod lupę kwestie prawne, finansowe i społeczne. Generalnie rzecz biorąc co zyskam/stracę biorąc ślub cywilny??Czekam na poważne odpowiedzi :)

Gość karkołomna83
UP

zależy czy masz już dzieci... i czy twój partner ma dzieci... i jaka jest twoja obecna sytuacja finsnsowa

Gość dojrzała panna
nie rozumiem jak można w takich kwestiach rozpatrywać sprawę małżeństwa ??? albo się kogoś kocha i chce się z nim związać na dobre i złe albo i nie

Gość marta30*
to twoje zycie i twój wybór nie wiem jak w takiej sytuacji mozna pytac innych o rade

Gość karkołomna83
ja nie mam dzieci-ale spodziewamy się wspólnego. on ma dziecko już sporo odchowane z poprzedniego związku (nie małżeństwa) do dojrzała panna-kwestia uczuc została tu odrzucona z góry, bo nie o to chodzi w moim pytaniu.pytam o korzysci/wady zalegalizowania związku a nie o siłę naszych uczuc i chec bycia razem do końca zycia, bo papierek z usc nie jest tu tego wyznacznikiem

Gość karkołomna83
ja pytam o korzysci/wady, czytałam kodeks rodzinny i pare innych rzeczy, ale w praktyce wygląda to pewnie inaczej...my nie brallibysmy slubu dla uczuc tylko dla przeważających korzyści materialnych/społecznych/finansowych

Gość marta30*
mi sie wydaje ze w tej sytuacji powinnas wziąść slub cywilny ale twoje zdanie a co do korzysci mat to nie wiem dokładnie o co ci chodzi niewiem jaka masz kase ty jaka on

Gość marta30*
mam znajomo która jest z facetem bez zadnego slubu ma z nim 2 dzieci uwaza ze tak jest najlepiej jak cos nie pasi to wtedy wynocha tak uwaza i korzysta z opieki dostaje z tego sporo kase jako samotna matka

Gość karkołomna83
chodzi mi o korzyści płynące ze sfery publicznej :np.: jako samotna matka może będę miec przywileje w wyborze przedszkola, czy ulgi w PIT-ach..a jak wezmę to nie.

Gość ja mam 30 i nie umiem
poradz sie moze specjalisty jakiegos skoro takie odp ci nie wystarczają

Gość materjalistka
widze ze chodzi ci jedynie o kase

Gość wichłacz
będziesz mogła się bzykać i sprawdzać esemesy