Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtrtrtrtrtrtrtol

co jecie na wielkanoc ? co gotujecie??

Polecane posty

Gość rtrtrtrtrtrtrtol

Gość materjalistka
ja robie kotlety po mysliwsku,sałatkie gyros,sałatkie tradycyjną,skrzydełka kfc,udka kurczaka z majonezem,jajka z majonezem,wedline na talerzu podam,bigos bedzie ciasto makowiec i plesniak bo tylko takie lubimy i pomarancze jakies ciastka i napje i dosc

Gość Ola 9960
a jak robisz te skrzydełka kfc-podaj przepis,dziekuje

Gość materjalistka
robie to drugi raz szczerze to nie sa takie same jak w kfc ale sa rowniez smaczne skrzydełka, przyprawy :papryka chili w proszku,papryka słodka w proszku,maka,bułka tarta,woda,sól,ok litr oleju. skrzydełka myjemy solimy dodajemy przyprawy w zaleznosci od upodoban (wazne aby nie sypac przypraw w panierkę bo sie pali w oleju).wstawiamy na 30 min do lodówki,po wyjeciu panierujemy,przygotowujemy make z bułka tartą pół na pół.Obok pod ręką mamy garnek z wodą zimną.Skrzydełka obtaczamy w mące z bułką nastepnie zanurzamy w tej wodzie,jeszcze raz panierka jak wczesniej i na olej o min temp 180 c (głeboki tłuszcz).

Gość materjalistka
papryka miało być*

Gość kotka222
mam pytanie czy kazda surowa ryba tak dziwnie smierdzi czy tylko jak jest nieswieza?? chodzi mi o mintaja

Gość ffffffffffddddddddddd
zepsuta smierdzi;))

U mnie będzie: - mięsiwo - szynka i rolada boczkowa -biała kiełbasa gotowana i pieczona - jaja faszerowane pieczarkami - galaretka wieprzowa -schab w galarecie - pasztet z dzika - szaszłyki z dzika - kurczak pieczony - zrazy - sałatka - 3rodzaje ciasta.

Gość materjalistka
princpolo a kiedy to zaczynasz gotowac wszystko

Gość materjalistka
u mnie jeszcze zurek bedzie i kiełbasa biała z pieczarkami

Gość gotowanie w anglii
no ja to o mazrku pomarzyc moge;))

Gość gotowanie w anglii
nie miem piec ciasta;)) masakra z porazka

Galaretka zrobiona w tygodniu.W słoikach zagotowana. Mięsiwo i pasztet robie dzisiaj. Jajka,sałatka ,schab w galarecie i ciasta robie jutro. szaszłyki,kurczak i zrazy przyszykuje jutro.Akurat smaki się przegryzą.A w niedziele rano będe piekła by zdąrzyć z podaniem na obiad :)

Gość U mnie będzie
żurek z kiełbasą i wędzonką jajka z majonezem grillowana karkówka grillowane skrzydełka kotleciki z kurczaka krewetki w cieście sałatka jarzynowa galaretka drobiowa babeczki z budyniem muffinki z czekoladą tort i pewnie jakieś warzywa jako dodatki (pomidory, ogórki, korniszony itp) Za mazurkami nie przepadam :)

Gość A u mnie będzie
a i jeszcze o pierogach zapomniałam. Mąż sobie zażyczył i będzie lepił więc niech mu będzie :D