Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cytryna..

czy warto kontynuowac kurację..

Polecane posty

Gość cytryna..

cytryną jeśli w trakcie nastąpil tzw wysyp glownie na szyi drobne krostki, jak myslicie przerwac czy kontynuowac? zalezy mi na oczyszczeniu

Gość Spokojna1
Możesz przerwać jeżeli przeszkadzają ci te krosty, jeżeli nie możesz kontynuować. Może zmniejsz dawkę o połowę zobaczysz co będie się działo. Skoro już zaczęłaś i masz takie objawy to dobrze oczyścić się do końca.

Gość cytryna..
ok dzieki w takim razie chyba zaryzykuje ale dopiero po swietach . oczywiscie przeszkadzaja mi te krosty, nic to przyjemnego ale po swietach zacisne zeby i sprobuje od mniejszej dawki. glownie zastanawialam sie czy normalny taki wysyp czy moze uczulona jestem

Gość Spokojna1
A jak długo pijesz cytrynę? Możesz być uczulona, ale uczulenie to właśnie z zanieczyszczenia jelit. Możesz odstawić cytrynę i próbować oczyszczać się inaczej, ale jeżeli to tylko krosty a nie jakieś duszności i inne które nie pozwalają ci funkcjonować to na twoim miejscu bym kontynuowała, tylko zmniejsz dawkę ewentualnie. Objawy skórne są ewidentnie objawem oczyszczania i powinnaś się cieszyć jeżeli tak cię to oczyszcza.

Gość cytryna..
nie, nie mam zadnych dusznosci wszystko ok oprocz tych krostek i skora łojotokowa ale nawrot łojotoku nie wiaze raczej z cytryna. a kuracja trwala 3 dni, od jednej cytryny do 3 doszlam i wlasnie po tym czasie nastapil wysyp.

Gość Spokojna1
Jak najbardziej tak. Łojotok to efekt złego funkcjonowania / oczyszczania organizmu. W przypadku kiedy masz inne objawy to ewidentnie jest efekt oczyszczania. Ale to teżznaczy że coś z twoim organizmem ni do końca jest OK, zastanów się czy na pewno dobrze się odżywiasz, czy nie jesz za dużo bez wartosćiowego jedzenia kóre dodatkowo kradnie z organizmu niezbędne elementy. Chyba że w inny sposób zatruwasz się tabsami na przykłąd.

Gość cytryna..
nie bardzo zrozumialam, to "jak najbardziej tak" czego sie tyczylo? sugerujesz, ze jesli łojotok to jednak powinnam odstawic cytryne i poszukac innych sposobow? a co do odzywiania to na poczatku zrobilam w miare porzadna diete i teraz po kilku miesiacach nieco odpuscilam i zaczelam jesc slodkie, ale przyznaje, ze ogolnie jem bardzo malo, jakies ryby, chleb , pomidor- nie ma urozmaicenia, glownie z braku czasu