Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oles

pit 37 doplata

Polecane posty

Witam, rozliczajac swoj pit za 2008 rok wyszla mi doplata i to nie paru zlotowa. Caly rok bylam zatrudniona u jednego pracodawcy, pensja caly czas stala. Jak to mozliwe? dziekuje za odpowiedzi

Może coś źle Ci wyszło? Mój P jak się rozliczał wyszły mu 3 różne wersje:) Jedna że musi dopłacić, później że trochę ma, a później że dużo ma. Dał tą co wyszło mu najwięcej i okazała się ona dobra bo tyle mu dali:) A wydawało mu się że wszystko dobrze wpisał. Spróbuj jeszcze raz rozwiązać

no wlasnie korzystalam z programu:( wpisuje wszystkie dane z pit11, odliczylam ubezp spoleczne i zdrowotne no doplata:(

to w takim wypadku nie rozumie dlaczego pracodawca tego nie przewiduje i nie pobiera podatku na biezaco...

jezeli przekraczasz 2 prog podatkowy przypuscmy w maju, ale tylko czescia wynagrodzenia, to wyzszy podatek masz pobierany dopiero od miesiaca czerwca i stad powstaje niedoplata. jest tez opcja, ze ktos sie pomylil.

hmm nie powiem zeby mi sie ta opcja podobala no ale co zrobic:( dzieki za odpowiedz