Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka222

lepsza henna z Venity czy Delia??

Polecane posty

Gość kotka222

prosze o odpowiedzi ten panie ktore stosowaly chodzi mi o ciemne kolory jak wychodza

hennuje od kilku lat henna jest super, ale powinnac zamowic sobie prawdziwa czysta henne - np w sklepie mazidla.pl zamow tez indygo i amle a będziesz mogla wyczarowac kolor jaki chcesz - od plomiennego rudego po zimne brązy i czern. proszek henna trzena zalac sokiem z cytryny z wodą - ja robie 50/50 i odstawic na noc, potem rozrabiasz indygo (basma) i amlę - dzięki niej kolor wychadzi zimny - bez czerwonych refleksow, mieszasz, nakladasz na umyte suche wlosy, trzymasz 4 godziny i zmywasz te mieszanki o ktore pytasz to chemiczne mieszanki, nie maja nic wspolnego z prawdziwa chenna www.hennaforhair.com tu masz kopalnię info

Gość kotka222
podnosze

Gość kotka222
a jaki kupujesz kolorek? bo ja chce braz albo czrna czekolada tylko chce zeby wyszedl na prawde braz a nie jakis inny...

Gość kotka222
prosze o odp

Gość kotka222
dzieki

Gość kotka222
ja farbowalam ostatnio henna w proszlu eld, kolor nawet spoko braz z takimi rudymi przblyskami, ale szybko sie zmyl strasznie. zastanawia mnie to co niktorzy ludzie pisza ze po hennie moga wypadac wlosy bo oblepia, a np ta odzywka wax jest z henna i jest polecana do wypadajacych wlosow. juz sama nie wiem

Gość kotka222
podnosze

Gość kotka222
podnosze

Gość JolaJola Jola
Koloruję włosy co trzy tygodnie od 15 lat henną z Venity (balsamem w kremie), ale tylko jednym kolorem- czarna czekolada. Włosy są zdrowe, siwe całkowicie pokryte dzięki tak długoletniemu farbowaniu. Henna z Venity ma tylko ten minus, że do pierwszego mycia barwi nieco skórę i włosy, w przypadku mojego koloru na fioletowo. Ale tylko do pierwszego mycia!!! Ostatnio w Biedronce kupiłam hennę z Delii, pofarbowałam, cóż...., ładnie pachniała, głowy nie zafarbowała na fioletowo, co było miłym zaskoczeniem, ale włosy są jak siano! Pozostanę więc przy Venicie.