Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kruselka

w czym przechowywac pokarm

Polecane posty

Gość kruselka

Powiedzcie mi jak i w czym przechowywac pokarm . Jedyne co mam to mala butelke z Aventu. Dopiero urodzilam a musze jechac do urzedu SC nie chce wywalac piersi w poczekalni. Wiec pomyslałam ze odciagne i podam butelka. jak to mam zrobic ? podobno mam odciagnac cala butelke ale jak to zrobie boje sie ze moze zabraknac jedzonka w piersi dla dziecka. Dordzcie cos.

Gość waniliaPyszna
w pojemniczkach na mocz kupisz w aptece

Gość gfgfgf
sa specjalne pojemniki avent do przechowywania pokarmu

Gość waniliaPyszna
pojemniki na mocz sa po 0,40gr/szt

Gość kruselka
I jak to robic odciagne troche i do lodowki a potem znowu za jakis czas do tego samego pojemnika wlewam nowy odciagniety pokarm??

Gość kruselka
haloo prosze moze ktos wie ??

tylko pomyślałaś jak to mleczko do USC zawieziesz? i jak później podgrzejesz? myślę ze mimo wszystko lepiej będzie wyciągnąć pierś i podać tak. zakryj sobie pierś pieluszką i dyskretnie nakarm dzidziusia. co do odciągania to ja zawsze odciągam w nocy. wtedy maluch mniej je, ja mam więcej mleka. najpierw rozgrzej pierś, np termoforem i później po malutku ściągaj. nie bój się ze dla dziecka zabraknie!!! zawsze możesz ściągnąć troszkę z jednej piersi troszkę z drugiej. i wg mnie całą butelkę to taki maluszek na 3-4 razy będzie miał! mój głodomorek ma teraz 4 miesiące i jak podaję butelkę to zjada max 50-70 ml na raz. a jak była malutki to zjadał po 30 ml max. no ale wiem że inne dzieciaczki jedzą dużo więcej! a i ja przechowuję w pojemnikach jałowych na mocz. po zużyciu dokładnie myję, wyparzam wrzątkiem i mm na następny raz :)

Gość kruselka
a nie moge podgrzac i wlozyc butelke do termosu ??