Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona_bardzo_ona

IRAKIJCZYK

Polecane posty

i jeszcze Irakijczyk, kiedy Polska zaplątana jest w jakąś wojnę z jego krajem ......bardzo się zastanów.....

Gość etammmmmmmmmmmmmm
to ja sie wypowiem 3 lata na studiach pracowałam u araba w Polsce miał ?ma siec hoteli Poznałam tam wielu erabów kurdów itp i przysięgam że szyscy są jak ten twój mili uczynni delikatni idealni ale wiem co robili jak okłamywali te biedne dziewczyny cały rok przywoził laske do hotelu opowiadał jej jakies bajki o sobie ( wszyscy prawie robili w PL doktorat) przychodził do personelu że by mu wiersze polskie pisali :( a pożniej w nowy rok kurdyjski NAWAROWAz nie wiem jak się pisze przyjechała jego żona i dzieci a tydzień poźniej całował się z ta laską z PL Nie strasze i nie generalizuje ja tylko swoje widziałam np mój szef mieszka w Pl od 30 lat a swoją żone traktoował ........ a jak go ktoś nie znał myslał że to miły spokojny uroczy bardzo pompcny Pan przez te wszystkie lata poznałam tam tylko jednego araba (katolika) który był inny miał jedną żone 2 dzieci i był naprawde człowiekiem i na zewnątrz i dla personelu Ja bym nigdy nie związała się z arabem propozycje miałam ale do dziś mam ciarki na sama myśl nie twierdze że twoj jest taki sam wyjatki się zdazaja ale ... czy warto doświadczac tego na sobie czycze dobrych wyborów :)

Gość etammmmmmmmmmmmmm
sory za literówki jestem w ciązy i zle się czuje i musze leżeć na boku bo tylko w takiej pozycji mnie nie boli brzuch :)

Gość mala_mniejsza_mi
No dziewczyny! Przecież decyzja jest oczywista! Nie zostawiaj pracy i to jeszcze jak piszesz dającej szanse na sukces dla jakiegoś araba. I masz rację uciekaj bo z tego co piszesz jesteś troche osaczona już. Bierz robote i wyjeżdzaj!!!!

Gość ale z was paskudni
rasiści. Przecież to nie jest kwestia narodowości tylko człowieka! Tak samo włoch czy polak może być dobry i kochany a za dzwiami domu Cię lać. Sprobuj na niego patrzeć jak na człowieka a nie na araba. 21 wiek i takie coś :/

Oooo ile tutaj się odpowiedzi namnożyło :) Sprawa właściwie nieaktualna bo dziś zaniosłam podanie o tamtą prace i zadzwoniłam do dyra że przyjmuję tą ofertę. Nawet się ucieszył chyba serio chce mnie tam wysłać. Będe z nim rozmawiac po świętach i będę się starała o przeniesienie do tej centrali jak najszybciej. W każdym razie pochwalił moje zaangażowanie :P nawet w wielką sobotę zajmuje się pracą (to znaczy zrobił to w żartach, bo to taki typowy włoch który przestrzega zasady "niepracuj dopuki to naprawde nie staje się konieczne"). Tutaj został mi miesiąc to jest za krótko żeby cokolwiek nowego zaczynać a stare rzeczy skończe w ciągu jednego dnia a tam już mogłabym coś poroskręcać w związku z ta pracą i tak tez będę argumentować. Zadzwoniłam też do Amira i powiedziałam mu że nie mogę się z nim umówić przez kilka najbliższych dni bo mam nawał pracy. Brzmiał na zawiedzonego :) Tak więc kończę z tym Arabem. Calą noc się z tym męczyłam. I powiem wam szczerze że teraz kamień spadł mi z serca. Może i jestem rasistką, ale ja bym chyba zawsze patrzyła mu na ręce. Żeby tylko jeszcze to przeniesienie mi się udało jak najszybciej. Gdyby nie to ciężko byłoby się od niego uwolnić.

Gość do zagubionej
rasisci, fakt. Prawda jest ze zwiazki z przedstawicielami innych kregow kulturowych sa zwykle trudniejsze, tym bardziej jezeli w gre w chodzi osoba z tak odmiennego kregu jakim sa kraje bliskiego wschodu. Do tego dochodzi tez kwestia wyznania....to wszystko prawda, ale mimo wszystko naprawde zenujacy jest ten agresywny i pelen uprzedzen styl wypowiedzi pod adresem Arabow a na innych topikach takze przedstawicieli innych narodowosci, innych ras oraz wyznawcow innych religii. Fakty faktami, a warunki brzegowe warunkami brzegowymi, ale wcale nie trzeba posuwac sie do obelg tylko z powodu czyjejs innosci i niezrozumienia tej innosci. To sie nazywa kultura osobista, a w przypadku kilku osob z tego topiku - brak kultury osobistej

No własnie, ja w ogóle o kwestii wyznania nie mówię, a dla mnie to byłby troche problem. Sama jestem chrześcijanką i spotykanie sie z nie-chrześcijanienem byłoby dla mnie cieżkie. Co z chrztem ewentualnych dzieci, co ze slubem kościelnym, co z chodzeniem razem do kościoła w niedziele? No brakowałoby mi tego bardzo.

takie jest , życie, jeden szajbus Osama bin Laden, zrobił więcej złego swoim współwyznawcom 11 września, niż inni przez setki lat...

Gość do zagubionej
Bin Laden pechem jest muzulmaninem. I to ma byc pietnem na wszystkich wyznawcach Islamu? I teraz zobacz, w historii bylo wielu wielu 100 razy gorszych od bin ladena mordercow a jednak nikt nie pietnuje ich wspolwyznawcow. Wine przypisuje sie tylko wykonawcy i jego poplecznikom. No jako przyklad - Hitler. Czy caly swiat znienawidzil katolikow po jego zbrodniach? Przeciez on takze utrzymywal ze to z przykazu Boskiego musi on wymordowac wszystkich zydow.

bin Laden ma pecha żyć w epoce telewizji. Po jego wyczynie tv pokazywała jak się cały świat muzułmański cieszy z tego, że niewierni zostali rzuceni na kolana, i dlatego tyle złego arabom zrobił ten nawiedzony szaleniec.

Gość do zagubionej
Slusznie blondyn. Szkoda tylko ze tak niewiele osob potrafi sie obiektywnie odniesc do pewnych realiow polecznych, bez uprzedzen i agresji. Ja sie nie bede teraz tu bawic w analize socjologiczna, boleje tylko nad niskim poziomem kultury osobistej i ignorancja w, tu szczegolnie przykro, polskim narodzie.Ale innych takze. A moze to po prostu dlatego ze wiekszosc uzytkownikow kafeterii stanowia nastolatkowie.

NIe macie jakiegoś biletu z mediolanu do krakowa na dziś przypadkiem? :D Jak mi się zatęskniło do dooooooomu!!!! ;( Pierwszy raz w zyciu chyba.

Gość karollll332
do zagubionej --> tylko pamiętaj że taki hitler czy stalin nie robili tego w imie religi czy kultury religinej tak jak robią te oszołomy. Jeśli kobieta jest mądra i inteligentna jak autorka tematu to zrozumie że lepiej się nie wiązać z ludźmi, którzy mają odmienny światopogląd. Z muzułmanami wiążą się przedewszystkim kobiety słabe, które wręcz chcą się podporządkować facetowi (świadomie czy nie). A że potem często jest płacz to już inna sprawa. I na pewno nie nazywaj siebie rasitką, bo jeśli tak mielibyśmy stawiać sprawę to rasistami powinno się nazwać wszystkich muzułmanów, którzy zakazują w kręgu swojej religii wiązać się z ludźmi o innym wyznaniu!!!

Gość Kamisia_mala
do zagubionej --> taaak? obrażasz swoimi polaków? bo chcesz abyśmy mieli szacunek do arabów, którego oni sami do nas nie mają. Tak jak poprzednik napisał oni tak samo by pisali (jak nie gorzej) gdyby jakaś arabka chciała związać się z polakiem (katolikiem) mało tego jeszcze by ją zlinczowali. To według Ciebie jest ok? ale jak my polacy tak mówimy to jesteśmy rasiści? Proszę Cie nie ośmieszaj się tak jakreszta pseudointeligentów, którzy nie mają własnego zdania tylko powtarzają jakieś tanie slogany zasłyszane radiu czy tv :O

Gość do zagubionej
Do Kamisia: o kulturze osobistej i ignorancji juz pisalam wyzej... Do Karol: No i wlasnie o to mi chodzi, czesto uprzedzenia wynikaja z niewiedzy. To nie jest tak ze muzulmanie zabraniaja wiazac sie z wyznawcami innych religii. Nie pozwalaja generalnie muzulmance poslubic niemuzulmanina (od tego tez zdarzaja sie odstepstwa). A te ograniczenia nie wynikaja z rasizmu tylko z podstaw doktryny Islamu. Wlasnie to mnie wkurza, ze ludzie pisza nie majac za bardzo orientacji w temacie. Ja nie bronie ani nie atakuje nikogo, tylko uwazam ze nie nalezy sie wypowiadac w zadnej kwestii, jezeli nie ma sie podstawowej chocby znajomosci tematu.

Gość etammmmmmmmmmmmmm
piszecie o rasizmie a znacie jakiegos araba ?? ja nie twierdze że oni wszyscy są zli zresztą w ich kulturze dwie żony czy tp nie jest niczym złym złym jest jak kobieta chce się wyzwolic z pod ich władzy dlatego myśle ze nie powinny się europejskie kobiety wiązac z arabem, kurdem itp bo przepaść kulturowa jest za duża a to ze oni naciągają naiwne laski w pl na tanie teksty i czarne oczy to już inna sprawa do momentu kiedy ich osobiście nie poznałam zdość dobrze też myslałam ze są ok ale tak nie było jedna laska z recepcji wyszła za araba slubu kościelnego nie mają obchodzą swięta arabskie nie jedzą wieprzowiny żyją na jego styl choc wydawał się taki europejski

Gość do zagubionej
no to faktycznie tragedia z tym niejedzeniem wieprzowiny. Juz wole zyc w zakonie do konca swoich dni niz zrezygnowac ze schabowego.

żeby cokolwiek powiedzieć o arabach trzeba znać Koran, podstawę ich życia, ale jest pewien niuans. Koran jest tłumaczony i interpretowany na milion przenajróżniejszych sposobów i nie zapominajmy o dwóch wielkich odłamach, a różnią się one bardzo. Każdy byle jaki immam, co potrafi czytać, jest wielkim mędrcem i interpretuje Koran jak mu się podoba i wynikają z tego nieszczęścia. Jakie problemy mają kobiety muzułmańkie, to wystarczy rzucić okiem na fora dyskusyjne, ale nie muzułmańskie, bo to nie ma najmniejszego sensu. Koran, Koran i jeszcz raz Koran, a w Koranie , wyraźnie pisze jakie jest miejsce kobiety, i po co kobieta , własność męzczyzny jak wielbłąd czy osioł ma służyć, do zaspakajania zachcianek męzczyzny, ajak się jej nie podoba, to może zostać ręcznie skarcona, co jest zagwarantowane w Koranie, męzczyźnie panu i władcy.

Gość etammmmmmmmmmmmmm
wieprzowina moze i nie problem ale on przy budce z kanapkami czy w mc,donald pyta co jest w kanapce i robi sceny jak jedza wieprzowine a dziecko lubi np parówki

Gość do zagubionej
to trzeba sie bylo wczesniej zainteresowac tendencjami kulinarnymi przyszlego meza....

Gość irakijka
no bardzo ładnie sobie wymyśliłaś tę historyjkę miła panienko...

a propos wieprzowiny. W Izraelu najbardziej skutecznym sposobem na samobójce muzułmańskiego jest torba ze smalcem. Wystarczy rzucić w niego torbę ze smalcem wieprzowym, a po śmierci czekają go wieczne męki, bo po zetknięciu z wieprzowiną nie odprawi stosownych rytuałów.

Nie nie to nie ma sensu naprawde. Zreszta patrzcie jaki on jest dominujący, 3 miesiące i praktycznie skłonna bym była dla niego rzucić dla niego szansę życiową-nieżyciową ale dużą. Nie wybieram się do domu, bo wiem że to taki chwilowy kryzys z tą chęcia znalezienia się w moim starym łóżku, ale z czystej ciekawości przejżałam loty. Na dziś już nic nie znalazłam! Na jutro: Lufthansa, nie dość że lot kosztuje prawie 3 tysiące zł, to jeszcze.... trwa 8 godzin! Z Mediolanu do Krakowa 8 godzin chyba z 5 przesiadek. :D tragedia!

chyba żartujecie z tą wieprzowiną, serio?

No nic. Dzięki jeszcze raz za wszytskie rad :) Chyba jesteś nie jestem jakaś zdesperowana że muszę sie na niego rzucać i trzymać kurczowo. Męczył mnie bardzo ten problem od dawna. Zwłaszcza że ja nie umiem odmawiać, jestem miła słodka i urocze i właśnie chyba sobie chłopak za dużo pomyslał. Dziękuje jeszcze raz i życzę Wam Wesołych Świąt :D Ja się wyśpię w końcu :) Może przejdę się do sąsiadki bo wiem że starsza babcia samotna i umówię się może z którymś z moich nowych przyjaciół. PA! :)

Gość 100 czterdiestka
facet mojej dawnej znajomej (skończyl Uniwersytet Gdański więc zeuropeizowany) po narodzinach syna \"nawrócił się\" na Islam, zażądał obrzezania dziecka - pmiętam że ona była w szoku nie wiem co bylo dalej straciłam kontakt z nią

Gość muzulmanie i muzulmanie
jestem chcrzescijanka, moj maz muzulmaninem. Ja jestem wegetarianka, on je wszystko, z wieprzowina wlacznie. I to ja na niego wrzeszcze jak mi w lodowce przywali moje warzywka i sery jakims kawalkiem swini :)

co z niego za muzułmanin. Muzułmanin nawet psa nie dotnie, bo te wstrętne zwierze ugryzło Mahommeta w nogę :D:D:D:D:D