Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lala_lala_lala

problem z facetem i adresem IP

Polecane posty

Gość lala_lala_lala

jestem z moim facetem od ok pol roku, mamy po 20 pare lat, niestety obecnie jestesmy w rozlace... rozmawiamy codziennie przez skype i msn itd... wszystko bylo ok az jakies 3 tyg temu otrzymalam maila od jakiegos tajemniczego wielbiciela... oczywiscie nie uwierzylam w ani jedno jego slowo, ale probowalam sie dowiedziec kto to i skad wie o mnie tyle rzeczy no i skad ma moj email... odpowiedzial ze cos z facebooka wie itp... jednak po stylu jego pisania, po slownictwie jakiego uzywal zaczelam podejrzewac mojego faceta ze sie poszywa zeby mnie sprawdzic;/... nie wiedzialam jak to rozegrac zeby sie dowiedziec czegos konkretnego ale w koncu wyszukalam w necie ze moge sprawdzic adres IP z emaila no i tak zrobilam... sprawdzilam IP z maila mojego faceta i tajemniczego wielbiciela i okazalo sie ze jest ten sam:/ w jednym dniu od obu dostalam maile no i adresy IP byly te same, no i oczywiscie prawidlowo wskazaly miasto gdzie obecnie jest powiedzialam mojemu facetowi o tym wszystkim, a teraz on sie wypiera... kurde nie jestem informatykiem... czy to mozliwe ze jestem w bledzie?

mozliwe moze che cie sprawdzici zobaczyc czy jestes mu wierna:D:D a facet pomysłowy:P hehe wez zagadaj powiedz mu o cyber sexie a potem walnij na koniec kochanie wiem ze to ty:D

Gość hehe_ale_wpadl
Ty jesteś genialna ! ale Twój facet to żaden geniusz...

Gość Kompuś
IP jednoznacznie identyfikuje komputer. Więc albo pisał to Twój facet, albo ktoś, kto korzystał z jego komputera.

Gość a jak to sprawdzasz
? ip z maila dziekuje za odpowiedz z góry

IP jednoznacznie identyfikuje komputer. Więc albo pisał to Twój facet, albo ktoś, kto korzystał z jego komputera. - zgadzam sie z tym.

Gość lala_lala_lala
hehe no jestem genialna no i wlasnie tu jest pies pogrzebany, bo nikt oprocz niego nie mogl korzystac z jego kompa i to w tym dniu... eh... IP z maila sprawdzam w Microsoft Outlook, klikasz na maila prawym przyciskiem myszy i opcje wiadomosci i w polu Nagłówki Internetowe wszystko sie pokazuje, chyba dokladnie to sie nazywa x-originating-ip, albo przy tekscie received

Gość lala_lala_lala
z tego co zdazylam sie zorientowac to ma ruchomy... bo sprawdzalam pare maili i byly rozne IP ale wlasnie tego jednego dnia oboje wyslali z tego samego IP sama juz nie wiem

Gość a jak to sprawdzasz
niech wbije na gadu powiedz ze nie mozesz mailowac bo cos tam sie stało z serwerem i na gg sprawdz

Gość lala_lala_lala
hm no wlasnie w tym problem ze on nie ma gg, jest francuzem nie uzywa gg a gadamy na msn najwiecej a nie mam pojecia jak tam sprawdzic, bo sie na tym nie znam, tylko o tym IP pomyslalam

Gość a jak to sprawdzasz
wrzuc ip na whois cos tam sprawdzisz dostawce chociaz czy ten sam rejon

Gość lala_lala_lala
tak zrobilam to... ten sam rejon za kazdym razem...

Gość lala_lala_lala
i dostawca tez...

Gość a jak to sprawdzasz
no to hm a to konto na facebooku ? niech poda swoje

Gość lala_lala_lala
no dzisiaj "wielbiciel" do mnie napisal wiec chyba sie spytam o facebooka... ale to wszystko jest dla mnie podejrzane, jak mu nie odpisywalam na maile, no bo niby z jakiej okazji mam odpisywac obcej osobie, to zaraz nastepnego dnia albo 2 pozniej pisal czemu nie odpisuje, jakby wiedzial ze sprawdzalam poczte... kurde a najgorsze to jest jednak ten charakterystyczny styl pisania no i nawet bledy gramatyczne te same tzn w ten sam sposob popelniane... kurde a moj facet sie wypiera... chce mu wierzyc ale ziarnko niepewnosci mam

Gość Josió Wilkupnik
A skąd dowiedziałaś się, że z tego samego miasta są ? :)

Gość olejzpierwszego
ojej jaka panienka inteligentna... polecam zalapac keyloggerem (trudne to moze byc ze wzgledu na odleglosc) jego hasla i mozesz mu buszowac po skrzynce i komunikatorach

Gość e tam trudne
fote z keyloggerem wbija i po balu

Gość e tam trudne
rtle ze jak koles ma firewalla to nie da rady

Gość lala_lala_lala
inteligentna czy nie... niewazne, nie po to tu pisalam tylko chcialam sie dowiedziec od kogos kto moze sie znac, bo ja wiem tyle ile udalo mi sie w necie znalezc nie mam zamiaru buszowac po skrzynce mojego faceta... zreszta znam jego haslo bo mi podal (o ile prawdziwe), ale nigdy tego nie wykorzystalam i nigdy nie sprawdzalam go chodzi mi o to, ze on prawdopodobnie zalozyl drugiego maila, z ktorego do mnie pisze jako ten drugi koles i nie wiem jak to sprawdzic zeby byc pewna na 100% to ze sa z tego samego miasta dowiedzialam sie po tym jak sprawdzilam adresy IP od kazdego z nich na whois