Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość don.......

Jak myslicie czy to jest uzależnienie???? POMOCY!!

Polecane posty

Gość don.......

mam 16 lat i codziennie pije piwo. Standard to 4 piwa. czasem wicej jak gdzies w drodze powrotnej do domu spotkam znajomych to jeszcze z 1-2 wypije, zalezy od sytuacji. pije odkąd mam 13 lat ale wtedy to piłam tylko 1-2 piwa. z czasem coraz wiecej, mam mocniejsza glowe, np. 5 piw mnie nie rusza... Zawsze tak mysle ze dzien bez piwa to dzien stracony, nie potrafię siedziec w towarzystwie i nie pic piwa... Jak nie mam kasy na piwo to nawet nie wychodze cały dzien z domu ale kombinuje jak moge zeby załatwic cos. jak wypije tylko 1 piwo to jest mi jeszcze gorzej bo mam smaka na wiecej. Codziennie kradnę mamie pieniądze ktore przeznaczam na piwo. Całą kase z moich praktyk (100zl) przepijam. Zal mi kupić nawet doładowania na komórke za 5 zł bo wiem ze za to mogłabym miec juz 2 piwa.

Gość don.......
nałogowo sie tez masturbuje,raz na miesiac,czy to jest normalne?

Gość ja tez niestetyy
mam nadzieje ze to prowokacja.

Gość don.......
to z tym masturbowaniem to podszyw.... to naprawde nie jest prowokacja...!!! ucze sie ze tak pwoiem nie zle ani nie jestem tez jakimś orłem. Mozna powiedziec ze ucze sie dostatecznie.

Gość NightOnaaaaa
Heh też mam nadzieję że to prowokacja.... Jak nie to ludzkie pojęcia przechodzi co się teraz dzieje z dziećmi

Gość don.......
no troche wstyd mi sie przyznać ale moja mama wiecznie w pracy i w ogole nie lubie jej i z nia mało gadam... ja w ogole to jestem włóczykij i w domu nie wytrzymam.... a pije z.....moim ojcem ktory mi na to pozwala od dawna. on sam jest alkoholikiem, nie mieszka z nami. no i oczywiscie pije jeszcze z przyjaciółmi....

Gość NightOnaaaaa
No właśnie co z rodzicami?? Przecież powinni widzieć w jakim stanie wracasz do domu

Gość NightOnaaaaa
Przesada bez kitu

no to się chłopie weź za siebie teraz w każdym mieście są spotkania AA a nawet i we wsiach się zdarzają

Gość nsdfs
jeszcze możesz się uratowac ,idź do soecjalisty

Gość don.......
a co o tego czy widza to matka nie raz mi pysk obiła jak przyszłam kompletnie pijana do domu....(no bo czasem napije sie tez wodki czy czegos innego niz piwo ale to raczej rzadko, czesciej opijam sie duzą ilością piw) ale jakos zawsze sie wszytsko jakos rozeszło i na nastepny dzien piłam dalej ale tak by sie nie uchlac ale mieć 'dobrze'. A ojciec nawet jakbym pijana fest byla to mi nic nie zrobi, nie raz mnie holował itp cholera troche mi wstyd i śmiac mi sie chce :)

Gość
do psychologa dziecko!!!

Gość Katarzyna Kasia Kati
don skarbie masz problem, a chcesz coś z tym zrobić?

Gość don.......
powiem wam ze nie wyobrazam sobie zycia bez picia...bez picia nie ma zycia, picie to zycie....człowiek nie wielbłąd pic musi hehehe :) tak szcerze to powaznie nie wyobrazam sobie zyc i nie pic. naprawde !

Gość fdsvsdvsd
Nie jesteś uzależniona! Jesteś po prostu miłośniczką piwa, czyli piwoszką. Jak byłem w twoim wieku to też piłem tyle piwa, albo i jeszcze więcej, na studiach piłem trochę mniej piwa bo było dużo nauki ale nadal piłem bardzo dużo piwa. A teraz każdego dnia wieczorem wypijam sobie piwko. I czuję się bardzo dobrze. Nie jestem uzależniony mimo pića dużych ilości piwa regularnie od wielu lat.

Gość Katarzyna Kasia Kati
gdy nie wyobrazasz sobiee dnia bez piwa, kradniesz pieniądze na piwo, myślisz tylko jak je zdobyc i się napic to masz problem. Dobra droga do alkoholizmu.