Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Avant

Ubytki w paznokciach - jak dbać o paznokcie?

Polecane posty

Gość Avant

Cześć, mam pytanie, zwłaszcza do kobiet, które są kosmetyczkami i mają bardziej fachową wiedzę na ten temat od zwykłego zjadacza chleba (bez obrazy) ;) Moim problemem jest stale rozdwajający się duży paznokieć u stopy. Na samym środku jest rozdwojony i ma taki podłużny ubytek, który sięga połowy jego długości. Stosuję odżywkę Sally Hansen Maximum Growth, którą nakładam co dzień kolejną warstwą, a jak już lakier zaczyna odchodzić to wtedy zmywam i lakieruję na nowo. To chyba trochę chroni ten paznokieć, żeby ten ubytek się nie pogłębiał, jednak ten paznokieć rośnie tak wolno, że chyba się nigdy nie doczekam, żeby odrósł zdrowy :( Co mogę zrobić, żeby ten paznokieć w końcy wyglądał normalnie? Bo już tracę nadzieję, czy to w ogóle możliwe. Jeden paznokieć u rąk również mi się rozdwaja, ciągle go obcinam najkrócej jak tylko mogę, żeby obciąć tę rozdwojoną część, ale jak urośnie to i tak się znowu rozdwaja i odżywki nic nie pomagają. Poza tym chciałabym jeszcze zapytać o prawidłową pielęgnację paznokci - w jakie przyrządy, pilniczki itp. powinnam się zaopatrzyć? Póki co, to zawsze obcinam paznokcie prosto metalowymi cążkami, brzegi piłuję papierowym pilniczkiem. Nie mam problemów ze skórkami, poza tymi paznokciami, które się rozdwajają, to pozostałe są dosyć twarde, jednak na paznokciach mam podłużne (niezbyt głębokie) bruzdy. Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś sposób pielęgnacji i powiedzieć, czego powinnam do niej używać? Z góry dzięki za pomoc.

Gość janek wiśnkiewski padł
żeś się rozpisała o tych paznokciach... o.O

Gość angeika h
Po prostu trzeba korzystać z dobrych kosmetyków. Nawet przy tipsach paznokcie może utrzymać w formie. Odżywka new nails + ewentualnie kleje i lakiery od nich, potrafią całkowicie odmienić paznokcie. Tak się o nie dba...

Gość co za filozofia
albo to jakaś choroba albo zbytnio maltretujesz panokcie pielęgnacją może masz za mało witamin, minerałów, żelaza w diecie ? nasuwają mi się tylko dwie propozycje: odstawienie wszelkich lakierów i wizyta u dermatologa

Gość takie bruzdy
sa przy chorej tarczycy często. Ja mam ten problem też, niby paznokcie są twarde ale wystarczy mycie garnków i pekają po rozmoczeniu.Jeżeli poza klejami , które u mnie nie pomagają ktoś zna radę też będę wdzięczna.

Gość inesines666
Melaleuca ma jakieś produkty poświęcone pielęgnacji paznokci... Nie stosowałam, ale polecam, bo wiem, że to dobra marka. Używałam innych specyfików tej marki i zawsze byłam zadowolona.

Gość majkuska
Moja pielęgnacja paznokci od dawna wygląda dokładnie tak samo - staram się odpowiednio je przycinać, a do tego jeszcze korzystam z odżywki New Nails. W zasadzie na takich zasadach udaje mi się je wciąż utrzymywać na należytym poziomie, z czego mam naprawdę satysfakcję ;-)

Gość brezda
Korzystasz też z tej oliwki New nails? Czytałem, że ona pomaga przy problemie rozdwajania się paznokci. Ile w tym prawdy?