Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urke_38

ile płacicicie orkiestrze?

Polecane posty

Witam, jak w temacie. Chciałam się zorientować ile płacicie orkiestrze, iloosobowa jest, jakie instrumenty w składzie?

pytam bo dwa lata temu ta sama orkiestra brała 2600. teraz chcą 3400. Czteroosobowa, wesele jednodniowe. zaskoczyli mnie trochę ;)

Gość my 2600 w tym roku
w czerwcu zaplacimy drogo, rok temu brali 2000 zl , ale zespol jest dobry i na pewno fajnie poprowadzi wesele :) sklad 3osobowy

Gość krakow dobczyce
2800 , z poprawinami 3200, sklad 5-osobowy

Gość Do urke_38
A co ty myślisz, że będą zawsze brali tyle samo? Ceny wszystkiego rosną, sprzęt się eksploatuje a ty myślisz, że cena zespołu nie pójdzie w górę? Na jakim świecie ty żyjesz??

wiem ze ceny idą w górę, ale chyba nie aż tak. W końcu to tylko jakies 15 godzin pracy dla nich. Nie będę wyceniać cudzej pracy tymbardziej, że oni grają świetnie-mają wykształcenie muzyczne. I tak będą u nas grali. Ale chciałam się zorientować jakie inni mają ceny. :)

Gość kapela kapela
w 2008 bralismy 2800 na 2010 podpisujemy umowy za 3000 to chyba niewiele wzrosło ? Biorąc pod uwagę wzrost cen benzyny - ok.23% to u nas nie wzrosło nawet o 10% a sprzet od grudnia zdrożał o prawie 30% przed podwyzka wymienilismy sprzęt /nagłosnienie/ - ok.9000zł wymienione swiatła - ok2500 koszt internetu,wizytówek,płyt itd to rocznie ok 3500zł stroje /raz na rok/ok.900 wychodzi ze miesięcznie z jednego wesela na czysto zarobek wynosi ok.500-550zł pomnozone przez 4 /ilość sobót w miesiacu/to 2200zł- więcwcale nie takie kokosy jakby kto myslal :o

woj podlaskie w tamtym roku brali 1700zł w tym umowe podpisalismy na 2000zł 3-4 osoby

Gość =oopp--
kapela kapela - juz takiego bidoka nie rob z siebie... bo dobrze wiemy jakie kokosy ma sie z biznesu weselnego... wszyscy zerujecie na biznesie slubnym... twoje wyliczenia sa smieszne.... moze jeszcze podnies cene tlumaczac sie kryzysem? sprzet kupujesz co miesiac? przeciez to jest inwestycja na lata, fakt trzeba poniesc jakies koszty, ale to sa koszta jednorazowe, nie co miesieczne... wyzszymi kosztami benzyny kazdy sie tlumaczy, zeby podwyzszyc koszt uslugi... a mnie jako klienta koszty uzyskania przychodu typu reklama nie powinny interesowac, wiadomo, ze dzieki wlozonym pieniadza w reklame bedziedzie iec wiecej zlecen.. wiec co narzekasz... gdyby to nie byl tak iplacalny interes to byscie nie grali na tego typu imprezach

Gość okularnica....
1600 zł na wrzesień 2009; wesele jednodniowe w okolicach krakowa; 4 facetów; klawisze, perkusja, 2 gitary (zwykła i basowa), jeden z gitarzystów gra też na saksofonie; grają w 100% na żywo. Dodatkowo odliczaja50% z dedykacji, ale o tym gościom nie mówimy, zeby nie czuli się zobowiązani do zamawiania tych dedykacji.

Gość bez pomocy
Świętokrzyskie - 2800 za jeden dzień, skład 5 osobowy

malopolskie : 2700 zl za jeden dzien, 4 000 zl za dwa dni, 4 osobowa

Gość kapela kapela
=oopp-- - mylisz się,to wcale nie jest inwestycja na lata. kryzys nie mial żadnego wplywu na cene,przeciwnie i tak na portalach dajemy rabat :-p Wizytytówek i plyt rozdajemy co miesiąc odpowiednio - 100 i 30-40 wizytowki to koszt 40zl plyty - 70-90zl roczny koszt internetu: serwer - 280zł domena -200zł 5 portali platnych średnio 122zl x5 = 600zl oczywiscie koszty sa przyblizone,bywa ze jest mniej bywa że wiecej. Nie napisałem nigdzie że sie nie oplaca,więc nie rozumiem czemu sie czepisz.Na szczęscie grywam w pubach prawie codziennie,więc nie martwie sie o pieniadze i nie naciskam nikogo;podpisz,podpisz ... Jak inni hydrulicy czy malarze :-p

Gość justassr
2300,podlaskie,4os.,wesele jednodniowe

Gość u nas troche drozej
mazowieckie- 3600zl (po znajomosci), wesele za tydzien, ogolnie biora 4000-5000zl w warszawie. Zespol 5 osobowy, wesele jednodniowe

Gość kolanko
podkarpacie 2600zł jedniodowe wesele grupa 5 osobowa

Gość ollllEEEl
małopolska 3 000 (dwa dni) 1 800 (jeden dzien) kapela 5cio osobowa - i sama nie wie jakim cudem ja udalo sie zarezerowoac!:)

Gość czarna koala
=oopp-- - nie podoba Ci sie czyjas wycena usług, nei korzystaj z tychże. ciekawe ile Ty bierzesz za swoją pracę, niezależnie od tego co robisz, i jak bys się czuł/czuła gdyby Ci ktoś wyliczał że za dużo... my za dwa dni płacimy w sumie koło 4 tysięcy. nei wiem dokładnie, bo poprawiny są wyliczane na godziny. zakładając max godzin na jakie mamy zarezerwowaną salę to wyjdzie właśnie 4000, ale jak goście będą się zwijać (wiadomo, powroty do domu itd) to skończymy wcześniej...