Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziś to już luksus..

dzieci w dzisiejszych czasach-luksus?

Polecane posty

wg mnie posaiadanie więcj niż jednego dziecka w polskiej rzeczywistości to luksus. dziwi mnie że na ulicach tyle mam z dwójką i więcej! wszyscy płaczą, że takie ciężkie czasy, że mało zarabiają, nie ma mieszkań a jak jest to na kredyt i w ogóle ciężko się żyje w tym kraju a jednak... czy wg Was posiadanie więcej niż jednego dziecka to luksus? (mowa oczywiście o przeciętnych Kowalskich a nie ludziach z tak zwanych "wyższych sfer społecznych"

Gość doktorek gregorek
Moze luksus to nie do konca dobrze dobrane slowo, ale cos jest na rzeczy. A najbardziej wlasnie wkurza jak przyjdzie ktos i marudzi jak to jej/jemu zle , ale 3 dzieci to machneli..... , kazał kto ?

ale czy nie lepeij mieć jedno i żyć w miarę normalnie niż np. dwoje (o trójce nie wspomnę!) i klepać biedę...

no właśnie w tym rzecz...z kim się nie gada każdy narzeka a dzieci robią...nie kumam tego. co innego jak ktoś faktycznie ma kasę i sobie może ze spokojnym sumieniem pozwolić, ale taki przeciętny Kowalski...

przestań na gumki 5 zyla nie ma a na utrzymanie dziecka ma?:P

Gość doktorek gregorek
Jak sie najpierw robi a pozniej myśli, albo jeszcze lepiej wpada, bo sie gra w watykanska ruletke, a pożniej zal to calego swiata, i dreptanie do opieki :P

Gość doktorek gregorek
Jak kogos nie stac na gumki (w co nie uwierze nigdy) to niech sie nie pierdoli, albo uzywa gumowego przyjaciela. Jakby bez sexu zyc sie nie dało :D

Gość LOllipop Lover
dziś to już luksus..- moja kuznka ma 8 dzieci. powaznie. Jest srednia, i nie bogata nie biedna

Gość LOllipop Lover
co to jest watykanska ruletka :)?

Gość doktorek gregorek
Ofiara watykanskiej ruletki, bo w zaplanowanie 8 ciezko mi uwierzyc.

to z czego ona żyje>:O pewnie po opiekach lata i my, z naszych podatków ją utrzymujemy...jak można być tak bezmyślnym...

Gość przećwicz na dmuchanej lali
tylko nędzna

Gość doktorek gregorek
Tylko ze szef w pracy w kurwil bo sie spoznia z wyplatami a w miedzy czasie jakis katarek , i cala ruletke szlag trafia , - ups , kochanie, jestem w ciazy :D

Gość LOllipop Lover
doktorek gregorek-aaa , ha ha nie skojarzyłem. watykańska ruletka LOL

Gość doktorek gregorek
Nie wiem czego teraz nauczają i lepiej zebym nie wiedzial. Moze przeszli na metode objawowo-termiczna ;) troche lepsza, ale zawsze istnieje ryzyko rozjechania sie cyklu z powodów losowych, i niespodzianka gotowa :D

zawsze był luksus i utrapienie dla ludzie, którzy je mają. Dla księży co tylko gadają i biora udziału w wychowaniu, to podobno dobro.

taaa jak sie chce to można...można zawsze liczyć na to, że z nieba spadnie...nie wmawiaj nam tutaj, ze jeśli jest osobą przeciętnie zarabiającą przy trójce dzieci (!) może sobie pozwolić na budowe domu! śmiech! po prostu jest kasiasta (albo jej facet) i tyle. mowa jest o przeciętnych Kowalskich!

Gość adella nabas
jak się mieszka w bloku z płyty na 42 m2 i pracuje się za nędzne 1800 zł to wiadomo że ciężko ale są ludzie co mają domy, ogród, samochody, własną piekarnię lub inną firmę to co strasznego jak mają trójke dzieci ? Nie mierzcie każdego swoją miarą

a czy ja ci cos wmawiam ? ogarnij sie jej maz zarabia 3,5 tys..ona nie pracuje buduja dom bez kredytu jedynie maly na 10 tys....nie powiesz mi ze 3,5 tys na 5 osobowa rodzine to duzo...

no właśnie to mało! więc jakim cudem stać ich było na wybudowanie chaty! z niewielkim kredytem. ciekawa jestem bardzo

Gość mada79
ale wy tu brednie wypisujecie, ja mam 2 dzieci i wcale nam nie jest gorzej jak przedtem.

bo masz kase :classic_cool:

Gość mada79
prawda jest taka jak utrzymasz siebie to utrzymasz tez dziecko. Mnie tez sie kiedys nie przelewało a jednak dawalismy rade

oczywiście , że luksus, bo twierdzenia: Bóg dał dzieci to i da na dzieci, w żaden sposób udowodnić się nie da......

Gość mada79
pain au chocolat - całkowicie cie popieram i dalej nie rozumiem dlaczego utrzymanie dzieci ma byc takie kosztowne. Jedzenie - nie przesadzajcie dzieci duzo n ie jedza, ubrania - teraz to mozna sie swobodnie ubrac w sklepach z drugiej reki, poza tym wystarczy jak są dzieci w rodzinie to zawsze cos skapnie. Ok trzeba wydac na przedszkole, pozniej na podreczniki w szkole, ale nie dajmy sie zwariowac to nie jest nie do przeskoczenia. Dzieci nie sa oznaka luksusu, luksus to moze chca miec osoby które nie planuja dzieci