Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

takajakasa

PROSTOWNICA

Polecane posty

dziewczyny mam pytanie na ile najlepiej ustawic stopni prostownice zeby dlugo byl efekt prosze o odpowiedz :)

Gość doktorek gregorek
I co z tego ze wyprostujesz jak z wlosow zostana zgliszcza. Prostownica to najglupszy wynalazek ktory najszybciej niszczy wlosy, szybciej jak wszystkie farby do kupy wziete. Ale twoje malpy....

Gość doktorek gregorek
Wiesz co, wlosy sa tak samo rozne jak ludzie, jeden ma sztywna szczecine a inny wate na glowie, nie licz na gotowa recepte :) Najlepiej to sie wogole rozmysl :D

Gość nutarela
na max

Gość trtr
ja nastawiam na 150 (minimum) i trzymają się do najbliższego mycia

Gość o suniaaaaaaa
180 najlepsza al ja ustawiam na 230 :D

Gość o suniaaaaaaa
wtedy za jednym pociągniciem proste jak druty :D

Gość anq
Temperatura zależy od rodzaju włosa. Im cieńsze wlosy tym niższa temperatura. Jak cienkie włosy potraktujesz 240 stopniami to wcale nie będą proste bo tracąc wilgoć zrobią się na nich załamania od prostownicy. Taka uniwersalna temperatura to 180 stopni. Aby efekt długo się utrzymał umyj dwa razy porządnie włosy, nałóż piankę średnioutrwalającą i wysusz włosy na okrągłej szczotce odbijając od nasady. Następnie spryskaj włsoy sprayem przed prostowaniem i prostuj pasmo po pasmie, równomiernie przesuwajac prostownice tylko raz, delikatnie kierując ja do wewnątrz. Na koniec spryskaj bardzo delikatnie włosy lakierem.