Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martuśka18

błagam o odpowiedz szybko!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Mam pytanie do tych ktore juz byly i są obecnie w ciązy.Czy mozecie mi powiedziec jak odczuwaliscie pierwsze rruchy dziecka?Chodzi mi o tojak to czuc;* pozdrawiam i prosze o szybka odpowiedz

Gość wezwijcie lekarza
jak delikatne krótkotrwałe bulgotanie ?

to tak, jakby cos sie w srodku rozpychalo, wiercilo, kopalo..nie pomylisz tego z czyms innym - to moje odczucia, z tym, ze ruchy czuc okolo 20 tygodnia..

Bo ja zauwazyłam u siebie takie cos;wiecie jak sie spi i sa takie czasami ruchy gwałtowne reki albo nohi takie nie ontrolowane i ja mam takie cos w brzuchu ale to chwilka taki jakby malutki skurcz.co o tym myslicie?

Gość wezwijcie lekarza
:-) to pewnie właśnie to :-)

bo staram sie o dziecko i okresu nie mam ale w tamtym tygodniu dostałam tak jakby okres ale nie lesi tylko sa plamki czerwone i w zeszłym miesiacu miałam ale jeden dzien test robiłam dwa tygodnie temu i wyszedł negatywnie ale nie robiłam go z moczu porannego tylko w srodku dnia

Gość wezwijcie lekarza
każda inaczej to odczuwa, inaczej to opisuje. jeśli Twoje "pukanie" powtarza się co jakiś czas, i nie jest to zwykłe burczenie w brzuchu czy praca jelit to może to być właśnie TO. Proponuję ci zrób tak: połóż się na łóżku , ale nogi muszą być postawione na podłodze. w tym momencie masz uwypuklony wzgórek łonowy i jest on nieco naprężony. w tej właśnie pozycji można poczuć dobrze te pierwsze, delikatne bardzo ruchy dziecka. ja poczułam w ten właśnie sposób ok.14tygodnia. Powodzenia. P.s. jak za pierwszym razem nic nie poczujesz, to powtórz za jakiś czas bo maleństwo może właśnie spało :-)

zaraz tak zrobie ale zrobiłam dzisiaj jeszcze naczej ja sie przebudziłam to poczułam to i naciskałam brzuch w róznych miejscach i w jednym tylko miejscu poczułam takie bicie tak jak serce bije i nie wiem moze to jelita tak sie ruszaja albo cos innego ale czuje to caly czas.Ale test robiłam dwa tyg tem i raczej by juz wykryło wtedy

Gość ona na serio jest TAK głupia
czy to prowokacja? :O Dziecko, wysyłam Cię tradycyjnie do książek, o rozkładaniu nóżek pomyślisz za parę lat :P Takie osoby płodzą dzieci, zgroza :O

Gość pomagajmy
Jesli nie szkoda Ci 5 zl aby pomoc jakiemus zwierzakowi to zagladnij na te aukcje. Moze jest tu zwierzatko ktoremu chcesz pomoc? Jesli nie chcesz lub nie jestes w stanie nikomu pomoc to chociaz podaj dalej tego linka. Prosze. I pamietaj dobro powraca. Sa Swieta moze jak pomozesz poczujesz sie lepiej? Naprawde nie trzeba wiele... http://allegro.pl/search.php?string=charytat ywna&category=1528

Nie możesz czuć ruchów dziecka, które obecnie jest zlepkiem komórek (zakładając że w ogóle jest). Oświeć mnie proszę, jak miałoby się w Tobie poruszać i to tak, żebyś te ruchy czuła? :O Czy Ty masz 18 lat? I starasz się o dziecko?! :O Czyżby dlatego, że "dzidzi sią takie śłodkie"? :O

Jak Cię instynkt macierzyński złapał (to czysta biologia, wg. natury masz idealny wiek na zostanie matką), to sobie kota weź ze schroniska i policz do 10, aż Ci przejdzie. 18 lat i już macicą myśli :O

Mam 18 lat skonczone i to juz 5 lat temu.Ja sie ciebie nie pytam o zdanie jak nie masz dziecka.Ja nie mowie ze jestem w ciazy od wczoraj i juz czuje ruchy.Tylko pytam jakie to jest uczucie bo mam cos podobnego a nie napisałam ze identyczne,jak nie wiesz to sie nie wtracaj

Gość wezwijcie lekarza
przypuszczalnie w którym jesteś tygodniu? bo jeśli przed 15 to nie ma możliwości abyś już coś poczuła.

Skąd wniosek, że nie mam dziecka? :) Nie bardzo mi ulżyło, że nie masz 18 lat, bo intelekt niestety nie nadążył za metryką :P Tak, czujesz ruchy swojej blastuli, moja droga ;) Na pewno to ona Cię kopie ;) Pa.

hej...zapewniam Cie że na pewno to nie śa ruchy dziecka...pierwsze wyczuwalne a tymbardziej w pierwszej ciąży sa od ok.18-20 tyg a nigdy w pierwszych tyg. ciązy...raczej w ciąży to na pewno nie jestes a jeśli masz watpliwości zrob bete hcg to rozwiąże Twoje watpliwości...a ruchy dziecka to jest tak jakby bąbelki w brzuchu,delikatne pukanie w środku...byłam w ciąży...pozdrawiam

Ja tego nie powiedziałam ze to jest poczatek ciazy o ile to jest.Raczej nie urusł by mi brzuch w 3 czy 4 tyg.

czyli ciąża jest późniejsza, jak teraz się teraz dowiadujemy :) Nawet brzuch Ci urósł ;) A jednocześnie 2 tygodnie temu test wyszedł negatywny. Ciekawe, ciekawe... tworzysz nowe podwaliny dla nauki ;) Proponuję najpier potwierdzić ciąże, a potem wymyślać sobie ruchy dziecka.

Gość 9829marta9829
ja mam dwójke dzieci i jak byłam w pierwszej ciąży to tez nie mogłam się doczekać kiedy zacznie kopać.Napewno jak juz poczujesz ten pierwszy ruch to nie pomylisz go z niczym innym.Tego możesz byc pewna.Jeżeli to pirwsz ciąża to ruchy powinnac poczuc koło 16-18 tyg.Chociaż ja poczułam dopiero w 20 tyg.Pozdrawiam

Po prostu otrzymałaś od bardzo cierpliwych i taktownych dziewczyn (ja niestety nie umiem mieć litości dla głupoty) wyczerpującą odpowiedź. Żeby czuć ruchy dziecka, musiałabym być w zaawansowanej ciąży. Ty najprawdopodobniej w ogóle nie jesteś w ciąży (choć plączesz się w zeznaniach, bo tu test negatywny, a tu już brzuch :O ), więc żadną miarą nie możesz czuć ruchów dziecka. Jeszcze czegoś nie rozumiesz?

tak ciebie nie rozumiem.ja mam 23 lata i meza.Ja szukam odpowiedzi na moje pytanie a nie krytyki od ludzi ktorzy nie mieli dzieci.

tak ciebie nie rozumiem.ja mam 23 lata i meza.Ja szukam odpowiedzi na moje pytanie a nie krytyki od ludzi ktorzy nie mieli dzieci.

To wytłumacz czego właściwie oczekujesz po naszych wypowiedziach??Jesli odpowiadamy dość konkretnie z sensem to Cie to oburza...ODp.-ruch dziecka pierwszy wyczuwalny ok.18-20tydzień czasem można wyczyć go wcześniej.Jest to delikatne pukanie,bąbelki tak to można opisać...Nie doszukuj się czegoś czego nie ma bo oszalejesz i jeszcze popadniej w paranoje...powodzenia

I przecież otrzymałaś odpowiedź. Jeśli oczekiwałaś takiej, że możesz czuć ruchy swego naprawdopodobniej nie istniejącego dziecka, to przykro mi, że się rozczarowałaś. A cały ten temat świadczy o Twojej logice, bo zamiast potwierdzić, czy w ogóle jesteś w ciąży, Ty wymyślasz jakieś fantasmagorie. I jeszcze bzdury wypisujesz o wieku tej niby ciąży (sprzeczne informacje).