Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takze takze

Króciutkie zadanie z chemii, LO 1 klasa

Polecane posty

Gość takze takze

Mam zadanie dotyczące rozkładu alfa i beta niektórych atomów. I teraz wiem co odjąć i w ogóle, ale... Skąd mam wiedzieć co wyemituje? Np. Rn-> Epsilon + ? Wartości liczbowych nie pisałam, bo wiem o co chodzi. Chodzi mi o sam produkt. Bardzo proszę o odpowiedź!

Gość o mggg
dziecko, dzisiaj każdy świętuje i nie zawraca sobie swojego poważania takimi pierdołami

Gość spis ludzi
nie mówiłam, że na kafe to głównie dzieciaki...

Gość takze takze
Ty również dziecko albo osoba niewykształcona, skoro pomóc nie potrafisz ;) czyli nie zgrywaj takiej mądrej. takiego mądrego, bo widać nie jesteś ;) Jest ktoś kto może mi pomóc?

Gość w rozpadzie alfa
powstaje pierwiastek, który w układzie okresowym znajduje się dwa miejsca przed tym, który uległ rozpadowi.

Gość takze takze
Głupcze, a Ty czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? Podobno ta umiejętność świadczy właśnie o inteligencji. Skoro jesteś taki mądry, to może chociaż odpowiesz na zadane pytanie? ;|

Gość takze takze
W rozpadzie alfa- jedyna mądra osoba, bardzo dziękuję. :) A mogłabyś powiedzieć mi jak to jest z betą? O ile oczywiście pamiętasz :)

Gość w rozpadzie alfa
Czyli np. z uranu powstaje tor, z toru rad, z radu radon itd

Gość takze takze
Mario- nie znam większego idioty niż ty ;| O ile starcza ci sił na wytężenie umysłu (och, jakie to dla ciebie męczące) to zobacz mój pierwszy post i przeczytaj, że wartości liczbowe i wzory znam. Nie zniżę się do twojego poziomu i nie nazwę cię tak jak na to zasługujesz. W rozpadzie alfa- dziękuję za pomoc, wszystko już jasne :)

Gość w rozpadzie alfa
W rozpadzie beta natomiast powstaje pierwiastek, który w układzie okresowym znajduje się o jedno miejsce za tym, który uległ rozpadowi.

Gość takze takze
w rozpadzie alfa- no tak, już sama wypatrzyłam w układzie :) mario- nie ośmieszaj się już, widać nie masz żadnych argumentów. kończę z tobą dysksuję śmieszny człowieczku. Żegnam.

Gość magdalenkaaaa
Juz spieszylam z pomoca ale widze ze juz masz odpowiedz:) Mam prosbe do osob, ktore obrazaja innych. Nie chcecie pomoc to nie ale nie musicie obrazac:/ Jakbys miala jeszcze jakis problem z chemi lub biologi to chetnie Ci pomoge ale pisz na maila bo tutaj mozna sie spotkac tylko z wyzwiskami. Przygotowuja sie do matury i chetnie Ci pomoge a przy okazji powtorze sobie to i owo. Moja poczta: madziula0708@op.pl

Gość takze takze
Magda, bardzo dziękuję! :) Jestem naprawdę wdzięczna :) To prawda, tutaj już nawet nie można o coś zapytać, od razu wyzwiska ze strony "niektórych". Odezwę się, pa :)

Gość pomagajmy
Jesli nie szkoda Ci 5 zl aby pomoc jakiemus zwierzakowi to zagladnij na te aukcje. Moze jest tu zwierzatko ktoremu chcesz pomoc? Jesli nie chcesz lub nie jestes w stanie nikomu pomoc to chociaz podaj dalej tego linka. Prosze. I pamietaj dobro powraca. Sa Swieta moze jak pomozesz poczujesz sie lepiej? Naprawde nie trzeba wiele... http://allegro.pl/search.php?string=charytatywna&category=1528