Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka Chrzestna II

KOMUNIA - Jaki prezent dla dziewczynki

Polecane posty

Gość Matka Chrzestna II

Wiem - temat niby banalny. Ale chciałabym kupić coś - co będzie tylko dla dziecka. Proszę pomóżcie ! :) Wiem, że można na WAS liczyć

Gość doktorek gregorek
Ładne kolczyki albo zloty lancuszek. I troche kasy zeby miala na to co sobie wymarzy. Kupowanie komputera, rolek, czy chuj wie czego mija sie z celem i wyszlo z mody ;p

Gość Matka Chrzestna II
Problem właśnie w tym, że NIE dam kasy, gdyż nie jestem pewna czy nie "pójdzie" np. na czynsz :(

Gość
lancuszek, kolczyki, moze jakas encyklopedie duza, moze biblie dla dzieci? rower, zegarek? nie jestem za kupowaniem 8latkowi laptopow, komorek za pare tysiecy i tym podobnych rzeczy pieniedzy nie dawaj, bo znikna w niezidentyfikowanych okolicznosciach (z mojej kasy komunijnen kupili mi rower,, reszty do dzis nie widzialam)

Gość doktorek gregorek
Wkoncu chrzestna jestes, moze najzwyczajniej zapytasz co by dziecko chciało, ma juz swoje latka i chyba potrafi cos konstruktywnego wymyslic :P

Gość ja dostalam rower
i sie cieszylam. A i łancuszek chyba. Wiecej nie pamietam ale pewnie jeszcze coś. Ładnie wydana Biblia tez bedzie spoko, napisz dedykację i juz, przyda jej się na całe zycie jezeli bedzie religijna

Gość Matka Chrzestna II
doktorek gregorek - to nie takie proste zapytać -dzieli nas odległość- 300 km , kiedy telefonuję na Jej telefon - to odbiera Tato i mówi, że dziecku NIC - nie potrzeba (szczęśliwe To dziecko):p

Gość Matka Chrzestna II
Czy polisa inwestycyjna - to dobry pomysł ?

Gość jeśliiii
sytuacja w domu skromna kupiłabym dziecku coś w stylu rower (przyzwoity), łańcuszek, ładnie wydaną Biblię z dedykacją i - jeśli Cię stać - założyłabym taki fundusz, ale rozumiem, że sama będziesz go przez te 10 min. lat finansowała? Bo co po polisie, której nie będą opłacali..

Ja na Kominie miałam dużo prezentów :P Aparat, rower, kolczyki, łańcuszek, bransoletka, Biblia, słodycze, album fotograficzny i jeszcze kilka drobnych rzeczy ;) a i jeszcze kasa której do dziś nie widziałam :o

Gość Matka Chrzestna II
Rower kupi chrzestny. Biblię kupię i napiszę coś pięknego od serca :) A co to polisy - to oczywiście mam zamiar co miesiąc wpłacać na nią aż do ukończenia przez Dziecko 18 roku życia jakąś /może niezbyt wygórowaną / ale zawsze jakąś :) kwotę.

Gość Matka Chrzestna II
Rodzina mi truje, że mam kupić quada, i to co najmniej za 10 tys. I co mam począć z tym fantem?

też jestem za tym ,zeby nie demoralizować juz od najmłodszych lat dzieci kompem, netem, aparat też tu się mieści - bo potem dziecię samo sobie strzela foty i na necie zamieszcza :(

Gość zwolenniczka sprtów różnych
Rodzina mi truje, że mam kupić quada, i to co najmniej za 10 tys. I co mam począć z tym fantem? ja Cie stać, to czemu nie ?:)

Gość osobiscie nie wiem czy
zdecydowałabym sie kupić biblie wolałabym dac cos praktyczniejszego a watpie zeby 9 latek korzystał z biblii..ja tez sie niedlugo na komunie wybieram i rodzice dziecka jasno powiedzieli ze chca zeby mala dostala komputer wiec kilka osoba sie na ten komputer sklada (nie wiem moze mala zostanie fizykiem jadrowym i dlatego ma to byc komputer za kilka ladnych tysiecy-ciekawe czy ona w ogole ten komputer zobaczy bo poki co tego co jest w domu nawet wlaczyc nie umie....)

Gość Matka Chrzestna II
TO NIE MOJE :) Uwielbiam podszywki :o Matka Chrzestna II Rodzina mi truje, że mam kupić quada, i to co najmniej za 10 tys. I co mam począć z tym fantem?

Gość jeśliiii
dziecku trzeba koniecznie kupić coś, żeby pamiętało ten dzień - niestety prezenty to nieodłączny element dnia Komunii św. Uważam, że to dobry pomysł z tą polisą - da jej korzyść na przyszłość - to lepsze niż b.drogie prezenty typu quad (co za bzdurny prezent dla takiego małego dziecka - wiocha!) Dziewczynka ucieszy się na pewno z biżuterii - nie wiadomo co JUŻ ma z rzeczy typu komórka, komputer etc.

Gość Matka Chrzestna II
Chyba zamiast Biblii kupię łańcuszek z Matką Boską, dołączę bombonierę i ....polisę :)

Gość doktorek gregorek
Jakie rolki, pojebalo was :D odstawi w kąt a poza tym wyrośnie.

Gość osobiscie uważam ze
ja na swoja komunie dostałam od matki chrzestnej encyklopedie....wtedy jeszcze nie były to czasy wszechobecnego internetu i wikipedii wiec mi akurat sie encyklopedia przydała.... ale ładny złoty medalik i złoty łancuszek to dobry pomysł...bo w koncu pamiatka...mozesz dac wygrawerować z tyłu date i miejsce w ktorym sie komunia odbyła i np. imie dziecka..

Gość Matka Chrzestna II
Kiedyś było łatwiej...zegarek, rower- i po sprawie :)

Gość Matka Teresa z pejczem
I znowu bzdetne pomysły - nic oryginalnego :( Ale czegóż się po kafe spodziewać :p

po hujn biblia albo encyklopedia skoro do tego nigdy nie zajrzy, bedzie pieknie zdobilo mebloscianke chyba.

Gość Matka Teresa z pejczem
Też tak myślę - zero pomysłow :)