Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania4P

co na ból zeba jak tabletki nie pomagają?

Polecane posty

Gość ania4P

Jak w temacie. Potrzebuje jakiejś rady zeby jakoś do jutra wytrzymać z powodu bólu zęba bo całą noc nie spałam i az sie boję dzisiejszej

Gość 7.10
ketonal ,mefacit, ibuprom max, antidol(dobry bez recepty ) w ostatecznosci tramal

Gość 7.10
jak bardzo boli to biore jeden ketonal jeden mefacit lub np 2 sztuki antidol na raz popijaj czysta woda i jutro do dentysty radze sie udac

Gość ada4P
nie wiem bo mam dopero zrobione rtg ale tam nic nie pisze a jeszcze nie pokazywałam tego nikomu bo w piatek dopiero zdazyłam zrobic ale boli strasznie i to tak ze od jednego inne sąsiednie zeby tez jak jeden konczy to drugi zaczyna:-(

Gość miraaaaaa
Gożdzik -przyprawa ,jeżeli masz w całości lekko go pogryż iprzyłóz w bolące miejsce.Napewno pomoże.

wlasnie sprobuj gozdziki:0 z Doktorkiem sie zgodze.Mialam nerwa na wierzchu i ketonal forte nie pomogl:O Jakby mnie bardzo bolal szukalabym dyzuru swiatecznego Raz sie meczylam:O A jutro ruszanie w szalejacym zebie-masakra:(

Gość ania4P
dzieki za ten goździk , nie wiedziałam tym a akurat mam Ibuprom max nie pomógł Juz nawet sie nie boję tego dentysty po ty c w nocy przezyłam, teraz nie boli ale sie boje aby nie zaczeło

Gość ania4P
chyba właśnie przedawkowałam bo wzięłam w nocy bardzo dużo i różnych Teraz mnie nie boli ale ogolnie xle sie czuje taka jestem przymulona a spac nie moge i siedze na kompie zeby czas zabic Pyralginy nie mam, co do alkoholu to przykładałam amol, taką mieszankę ziołową na spirytusie w nocy, buzię aż mi wyżarło od środka a ulgi moze 15 sekund Co dziwniejsze : ja w nim nie ma dziury, byłam u dentysty przed świetai i powiedziała ze nic nie widzi co by mnie tam mogło tak bardzo boleć bo ploba stara już ale siedzi cała Dała mi na rtg które zrbiłam no i ciąg dalszy będzie jutro... Kurcze co to ze byc?

Gość ania4P
i to pewnie będzie to bo czytałam troche w necie i objawy pasują A możesz napisac jak leczy sie to zapalenie miazgi?

Gość gość
polecam nimesil nie pamietam czy musi byc na recepte ale zasluzeni krwiodawcy maja za free

Gość TomaszekTomaszek
mam pytanie związane z tematem CO-CONADOL 30/500mg 30mg kodainy 500mg paracetamolu jak dzwoniłem na pogotowie to dentystów dopiero w piątek maja wolnych i kazali mi brać po dwie takie tabletki i maksymalnie 8 dziennie. Czy to nie za dużo???

Gość gość
żaden ibuprom max, paracetamol, etopiryna nie pomoże jak boli nerw w zębie i radzę nie próbować dawać wódki na wacie, bo tylko bardziej podrażnisz ten nerw. Tylko coś na receptę, np diclac duo(niesterydowy lek) , ketonal, tramal itd. Jedź do jakiejś apteki i błagaj o coś co pomoże, może się uda jak farmaceutka będzie człowiekiem.Ten diclac duo jest szansa, że sprzeda na tramal raczej nie licz. Ja kilka razy w życiu dosłwonie chodziłem po ścianach z powodu bólu zęba. Kiedyś w nocy miałem taki atak, że pojechałem do matki na drugi koniec miasta i dała mi tramal, wtedy pomogło, a rano do dentysty.

Gość gość
kup ANTIDOL to jest lek na ból zębów, albo spróbuj żuć gożdziki.

Gość gość
jeśli weżmiesz zimą wodę do ust i po tym ból przejdzie to znaczy, że nie nadaje się do leczenia tak mi powiedziała dentystka, ja się jednak uparłam i zaczęła leczyć. po paru miesiącach ból wrócił. coś tam się dzieje w korzeniach.

Gość gość
Moze byc tramal w kroplach ja niespie nastepna noc a tabletki mi pomagaja na 5 minut a potem jeszcze gorzej

Gość POWODZENIA!

Pisze to bo mi własnie ząb nie daje żyć a jest 1 w nocy.

Mi kiedyś bardzo pomagał Ketonal, a teraz żadne leki nie działają. 

Goździki kilka razy pomogły ale też nic, kostki lodu do buzi albo zimna woda- ulga max, tylko mój ząb chyba się już przyzwyczaił bo chwile po roztopieniu znowu napierdziela. 

Podobno płukanka soli pomaga, nie u mnie, ale spróbuj. 

Ciekawe, ale zaczęłam jeść borówki i odpukać chwilowo nie boli...

A jak boli mega to wydaje mi sie, że kanałowe czeka, tak jak u mnie ! Mimo, że jestem umówiona na sierpień to idę jutro bo nie daje już rady. Mam nadzieję, że po wyczyszczeniu kanałów będzie okej...