Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie nad imieniem

Co sadzicie o imieniu Bernadetta? A moze lepsze Anastazja?

Polecane posty

Gość gbfoubrf
qazwsxedc - a jak będziesz na Bernadettę wołać w skrócie?? Benia?? Przecież to imię dla starej baby ze wsi... Słyszysz jak to w ogóle brzmi? Powiedz sobie na głos słowo Benia i zastanów się jeszcze raz...

Gość księżycowy kanon
dodam jeszcze Łucję :) to są imiona, które mi się najbardziej podobają no i będę bronić Marianny :)

Gość księżycowy kanon
a i jeszcze Ida :)

Gość gbfoubrf
No Ida chyba jeszcze gorsze niż Marianna:P Jak to w ogóle brzmi:P Ida to mówią ludzie na wsi, gdy chcą powiedzieć, że gdzieś idą:P Łucja jak dla starej baby:P

Ale zdrobniale mozna tez mowic Berni, Bernadetka, Bernadka...

Gość a moim skromnym zdaniemmmmmmmm
Bernadetta to bardzo ladne, szlachetne imie, nie to co jakies Majkele, Denisy czy xeny...

Gość gbfoubrf
A mi dla dziewczynek podobają się takie imiona jak: Oliwia (szkoda, że w tej chwili aż takie popularne), Liwia, Karolina, Agata, Dominika, Sandra, Małgosia.

Gość gbfoubrf
A jeśli szukasz bardziej nietypowego imienia to może Regina? W skrócie można Rege mówić:D Albo Nina też ładnie...

a czemu niby to jest nietypowe?????

znam dwie Bernadetty, sa super kobietami:)

Gość oba imiona sa piekne

Gość gbfoubrf
Nietypowe, bo nie słyszałam o żadnym dziecku, które nosiło w obecnym czasie takie imię (a pracowałam w przedszkolu, więc miałam kontakt z dużą grupą dzieci). Z osób noszących to imię to znam same panie po 50tce i to mieszkające na wsi, pracujące na polu itd. Nie spotkałam się z tym imieniem u osób młodych i mieszkających w mieście.

Gość kalinka kalinka majaaaa
Mieszkam na wsi i nie spotkalam sie z tym imieniem w mojej miejscowosci aniw sasiedzkich... Z takimi imionami spotkalam sie dopiero na studiach, wiec nie byly to stare kobiety, tylko dziewczyny w wieku ok 21-22 lat... A odnosnie imion- oba sa ladne i takie dostojne. Wcale nie kojarza mi sie z kobietami ze wsi, bardziej z jakimis arystokrackimi rodzinami...

Gość kalinka kalinka majaaaa
gbfoubrf ---> nie wiem co Ty masz za skojarzenia:O

Ani Anastazja ani Bernardetta ;/ Chcesz zrobic krzywde swojemu dziecku?;/ Ok. każdy ma swój gust itd.ale bez przesady... Może lepsze Antonina? cio? hehe

W sumie to żadne z tych imion nie specjalnie mi się podoba,ale jeżeli miałabym wybrać miedzy nimi to zdecydowanie Anastazja, bo do tego Bernadetta jest dziwne zdrobnienie ,,Benia" ;/

Antonina zdecydowanie odpada:O Nie uwazam, ze nadanie ktoregos z tych imion to srzywdzenie dziecka:O Krzywdzace moze byc nadawanie takich imion jak Denis czy Max... Te imiona, o ktore pytam juz od dawna byly nadawane w Polsce...