Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaya123

Ateiści

Polecane posty

Gość Kaya123

jestem ateistką, nie wierze wogle w tego boga, oczywiście mam szanunek do wiernych, ale nie wiem... może ktoś mi powie pare ciekawych rzeczy na ten temat a mianowicie - skoro jest bog to dlaczego jest zło, itp. ja wogle tego nie czaje, nie wiem czy nie schodze na złą droge bo kiedyś byłam wierna ale dla mnie to np. niemozliwe, czytam biblie ale kiedyś ktoś mi powiedział że w bibli są praktycznie sami mężczyźni bo to była epoka feminizmu itp. kiedy to spisywali, jest jedna maryja no bo musiała być. wiem że to troche pokręcone, mam chyba inną psychike do religi :) nie wiem z kim mam o tym porozmawiać wiec zdaje sie na was :)

Gość just endru
Jest bog i diabel ale ja mam tak samo podejscie ateistyczne do tego

Gość Kaya123
też mnie nurtuje pytanie dlaczego chrzest odbywa w niemowlęctwie, moim zdaniem chrzest powinien odbyć sie tak w 15 - 16 lat kiedy ktoś już wybieże swoją droge a tak nie ma na to wpływu przecież !

Gość just endru
Jezus chrzcil sie kolo 30 jak pamietam dla mnie kosciol to propaganda i nie ma nic wspolnego z religia

Gość Kaya123
dokładnie mam nadzieje że jutro bedzie więcej odpowiedzi bo to dla mnie ważny temat :(

Gość just endru
czemu wazny? rodzina dreczy czy jak? :D

Gość Kaya123
aha i jeszcze jedno, np. jesli rodzice są wierni to dziecko też, moim zdaniem religia to powinien być wybór życia a nie dziecko po prostu robi to co rodzice, np. chodzi do kościoła bo tak każa rodzice, nawet nie mysli o bogu zapewne... :(

Gość Kaya123
nie dręczy mnie rodzinka moja :) zresztą i tak sie niedługo wyprowadzam... po prostu też chodzi o to że moja najlepsza przyjaciółka jest bardzo wierna i ona też często mi sprawy religi tłumaczy ale to do mnie jakoś nie dociera :(

Gość just endru
Napewno nie mysli :p juz pisalem ze rodzice kaza czy kosciol sie narzuca to nie religia bog dal czlowiekowi wlasna wole mozesz sie od niego odwrucic albo isc za nim

Gość smells like 90
a 'zycie erotyczne' to rzeczywiscie najlepsze forum na takie rozkminy. o.O

Gość Kaya123
nom.... gdybys sie zapytał wszystkich na świecie czy sa wierni 80% odpowiedziała by że tak a tak naprawde takich prawdziwych wiernych jest z niecałe 10%

Gość Kaya123
pewnie cos źle kliknęłam XD trudno... ale religia też sie odnosi do tego... np. dlaczego to ,,zło" sie zabezpieczać ? nie czaje... jaki to ma związek z religią ?

Gość just endru
dokladnie ze ktos chodzi do kosciola czy inne rzeczy to nie oznacza ze jest wierzacym wiare trza miec w sobie a duzo osob jej nie ma uciekaja sie do niej tylko w tedy jak cos sie zlego przytrafi

Gość Kaya123
np. co dla boga lepsze katolik chodzący do kościoła modlący sie 5 razy dziennie i kłócacy sie non stop z żoną (daje przykłąd) czy dobroduszny ateista ?

Gość Kaya123
sory że to sie znalazło na erotycznym XD niechcący trudno....przynajmniej na erotyczny najwiecej ludzi wchodzi XD

Gość just endru
zlo z takiego powodu ze nie mozna poczac dziecka ze wytrysk powinien byc w pochwie :p

Gość Kaya123
gdyby rzeczywiście tak było to na swiecie było by tyle ludzi że szok XD by umarli z głodu i pragnienia, wiec chyba lepiej sie zabezpieczac i to tego nie dopuścić nie ?

Gość Kaya123
człowiek jest tylko człowiekiem XD

Gość just endru
Raczej by z tego problemy by wyszly wiele nastolatek zachodzi w ciaze facet sie nie przyznaje do dziecka, ona popada w depresje po pordzie i odwala jej co ma zrobic z dzieckiem

Gość Kaya123
moim zdaniem antykoncepca powinna byc wręcz zalecana, słyszałam o aferze że zgwałcono 10 latke a kościół sprzeciwił sieaborcji! to dopiero chore. i gdzie ta dobroś kościoła ?

Gość just endru
Aborcja to juz bardziej kontrowersyjny temat sa zdania podzielone jak cholera a fakt ze zgwalconej dziewczynce kaza rodzic to jest idiotyzm jak ona nawet nie ma pojecia o zyciu

Gość Ble Ble Ble Ble Ble
Nie jestem wierzący, nie mam wiedzy teologicznej, ale akurat twoje pytania są... wybacz- DEBILNE. Zło istnieje, ponieważ człowiek ma WOLNĄ WOLE. Oznacza to, że to my decydujemy, jaki będzie otaczający nas świat. Bóg żeby ograniczyć zło na świecie, musiałby wpierw ograniczyć LUDZKĄ WOLNĄ WOLĘ... gdyby ją ograniczył, bylibyśmy na równie ze zwierzętami. Ponadto Bóg już kiedyś zaoferował ludzkości świat doskonały- nazywał się EDEN. Postawił tylko JEDEN warunek: NIE ZRYWAĆ TEGO PIEPRZONEGO JABŁKA- z milionów innych drzew, możecie żreć do woli. Niestety ta suka Ewa, jak przystało na rasową kobietę postanowiła pokazać, że to ona jest najmądrzejsza i zerwała jabłko. Skończyło się to wypędzeniem naszego gatunku z raju i życie wśród chorób, bólu i cierpienia Odpowiedzi na tak proste pytania powinnaś znać, niezależnie czy jesteś wierząca, czy też nie. Czemu? ponieważ pochodzisz z kultury Judeo-chrześcijańskiej i powinnaś się orientować chociaż w podstawach swojego dziedzictwa... inaczej reprezentujesz sobą poziom, godny naszej klasy. Jak ci się to nie podoba, to won do arabusów 🖐️

Gość Kaya123
aborcja jest dozwolona w wyrazie gwałtu lub zagrożenia życia. wtedy nie ma gadania po prostu aborcja. a kościół sie sprzeciwił. ale i tak ta aborcja sie odbyła i dobrze

Gość Kaya123
ble ble.... szkoda że tak mnie ocaniasz... a do tematu podchodze poważnie... ale ty jestes katolikiem i dla ciebie wszystko banalnie proste sie wydaje, dla mnie nie. chce sie troche dowiedzieć może mnie to zaciekawi ta cała sprawa. swoim zachowaniem raczej mnie nie nawrócisz.

Gość Kaya123
a arabowie sa wierni ale innego wyznania a ja jestem ATEISTKĄ, przykro mi bo spodziewałam sie innej, mądrzejszej wypowiedzi.

Gość Ble Ble Ble Ble Ble
Gdybyś kretynko potrafiła czytać, to najprawdopodobniej zauważyłabyś, że zacząłem swój wywód od słów: " Nie jestem wierzący, nie mam wiedzy teologicznej, ale akurat twoje pytania są... wybacz- DEBILNE." Więc mówiąc krótko -bo podejrzewam, że z przyswojeniem zdań złożonych, masz również problemy- NIE JESTEM WIERZĄCY, a tym bardziej katolikiem. A co do arabów (a raczej muzułmanów) moja "inteligentna" koleżanko, pragnę zauważyć, że ich wykładnią wiary jest KORAN- nie Biblia czy stary testament... więc nie należą do kręgu kultury jude-chrześcijańskiej. Lepiej wróć do swoich zajęć; jak plotkowanie na pudelku.pl- bo tylko kompromitujesz się, swoim brakiem elementarnej wiedzy 🖐️

Gość koko____
ble ble....i tak nie przetlumaczysz!!! najlepiej zamien imie Ewa na Doda.....wtedy zaskoczy zasmarekany debil!!!

Gość do ble ble ble
przyganiał kocioł garnkowi... " Ponadto Bóg już kiedyś zaoferował ludzkości świat doskonały- nazywał się EDEN. Postawił tylko JEDEN warunek: NIE ZRYWAĆ TEGO PIEPRZONEGO JABŁKA- z milionów innych drzew, możecie żreć do woli. Niestety ta suka Ewa, jak przystało na rasową kobietę postanowiła pokazać, że to ona jest najmądrzejsza i zerwała jabłko. Skończyło się to wypędzeniem naszego gatunku z raju i życie wśród chorób, bólu i cierpienia Odpowiedzi na tak proste pytania powinnaś znać, niezależnie czy jesteś wierząca, czy też nie. Czemu? ponieważ pochodzisz z kultury Judeo-chrześcijańskiej i powinnaś się orientować chociaż w podstawach swojego dziedzictwa... inaczej reprezentujesz sobą poziom, godny naszej klasy." Jeśli na samym początku oznajmiasz, że jesteś niewierzący, to w jakim celu przytaczasz biblię, z czego wynika istnienie boga ? Twierdząc, że pan bóg już kiedyś " zaoferował " ludzkości Eden, zakładasz jego istnienie. Logika się kłania. Zdecyduj się, i zajmij jakieś stanowisko . Jestem niewierzący, ale pan bóg istnieje, coś tu się nie zgadza.Po drugie, zarzucając komuś niezrozumienie zdań złożonych,chcę na twoje pytanie " czemu ? " odpowiedzieć, że nie używa się pytań celownika, tylko poprawną formą jest - DLACZEGO.

Gość do do blebleble
dlaczego - wg slownika synonimy: (1) czemu, po co, z jakiego powodu, z jakiej przyczyny. "czemu" jest poprawne. Niewierzacy , wychowany w naszej kulturze, powinien sie orientowac w Biblii, o to chyba poprzednikowi chodzilo - i slusznie. Mimo,ze jestem niewierzaca, orientuję sie w niej, bo jest to , jakby nie bylo, klasyka literacka.

Gość janekwiśnkiewskipadł
wiecie co? ja tam widzę to tak: "Wszyscy bogowie są jednym Bogiem", jak mówił Jan Paweł II. a w kościół i Kościół nie wierzę, straszna mafia. zauważcie, że większość praw wymyślili tylko dla siebie i swojej wygody. ;) oczywiście szacunek dla wierzących, a jak. każdy ma własną wolę i prawo do niej. boli mnie tylko to, że gdy publicznie odmówiłam ostatnio modlitwy, wszyscy spojrzeli na mnie jak na jakąś trędowatą córkę szatana, naprawdę. no cóż, najwyraźniej ta tolerancja jest jednostronna, no ale co zrobię... :)