Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Uśmiechnięta

14-04-2009 START!!! DIETA SOUTH BEACH!!

Polecane posty

Witam, chce od dzis zacząć tą diętkę, wiem ze są inne topiki ale mysle ze znajdą sie chętne osoby zeby sie i tu wypowiedziec i pochwalić swoimi sukcesami w tej diecie. Zapraszam osoby które po raz pierwszy zaczną zmagania z tą dietą. Oraz równie mocno osoby z doświadczeniem które chętnie posłuzą radą. Troszkę poczytałam o tej diecie i wydaje mi sie interesująca.

już moim pierwszym dylematem na tej diecie jest to czy mozna pic kawe , jesli jest ktoś kto sie na tym zna to prosze o odpowiedz, zwykle pije kawe rozpuszczalną , czarną i bez cukru i miło by było gdyby to nie kolidowao z załozeniami diety

Gość salamandra plamista
kawa jest zabroniona,wystarczy wejsc na pierwsza strone topicu dziewczyny o nicku JUSTUS i tam wszystko jest napisane

salamandra plamista - dziękuje, niestety rózne zródła mówią rozne zeczy słyszałam juz informacje ze kawka oki ale tylko bezkofeinowa :-) czy nie ma na Kafeterii osób które chciałyny dzis zacząc tą dietke?? a nie chca sie wchrzaniac w topiki w których jest juz ponad 1000 postów?? zapraszam, razem zawsze razniej :-)

to moj dzisiejszy jadłospis: sniadanie: serek wiejski + 2 ogorki kiszone 2sniadanie: pół papryki z wedlinką i taka obiado kolacja: omlet z warzywami "jajka na chmurce" i tu podam przepis: Jajka na chmurce 2jajka 1 pomidor pół papryki ze 2 plastry sera zoltego szczypiorek mały kawałek ogórka sol, pieprz oliwa tniemy pomidora i papryke oraz szczypiorek i ogorek na drobno, mieszamy z sola i pieprzem i rzucamy na patelnie z oliwa. podsmazamy az pomidory i papryka beda miekkie, w patelni sporo sosowatej wody. wygladzamy do w miare rownej powierzchni. na te powierzchnie w roznych miejscach powoli wykladamy surowe jajka (z nietknietym zoltkiem). przykrywamy patelnie, zmniejszamy gaz i pozwalamy pyrkac az bialko sie zetnie. wtedy na kazdym jajku i obok ukladamy plasterki sera zoltego, przykrywamy patelnie jeszcze na chwile po czym zdejmujemy z ognia.i powoli przelewamy na talerz. ja zapomniałam dodac na koniec ser na wierzch i tez było pyszne jesli bede bardzo głodna to zjem sobie jeszcze pozniej tunczyka w sosie własnym:-)

hej ja się przyłanczam. Zaczełam wczoraj. Co do kafki to faktycznie są różne opinie. Mam kupioną książke dieta SB i nie doczytałam że nie można kawy... ale nie będę się kłócić. Ja piję kawę herbatę wodę. Sprawdzę w domku i napiszę.PANI USMIECHNIETA Ile masz do zruceni kg?? ja chcę ze 3kg wiem że niewiele ale żlesię czuję brzuch sie wylewa boczki fee i ogólnie chyba jak każda kobieta jestem wiecznie niezadowolona

Gość MartaMartaMarta
Hej Sama chcialam zaczac taki watek ale skoro juz jest to super. Ja zaczynam od jutra. Zaczelam ja juz jakies pol roku temu i swietnie mi sie kojaza te dwa tygodnie niby takie restrykcyjne...A czemu nie kontynuowalam?? bo myslalam ze ja jestem madrzejsza i juz wszystko wiem. Zaczynam walke z waga 85kg chcialabym zrzucic 20;) Ja mam caly zestaw ksiazek i choc to wydatek prawie 200zl to warto je miec jezeli zamierzac sie zyc ta dieta a raczej sposobem zywienia. Jak bedzecie mialy jakies pytania to postaram sie poszukac w tych kasiazkach bo tez wszystkiego nie pamietam.;) A co do kawy to oczywiscie ze mozna ale bezkofeinowa z cukrem w pastylkach(czy jak to sie nazywa) i mlekiem 0% choc jest tam rada zeby w miare mozliwosci zrezygnowac albo z mleka albo z cukru ale nic nie jest narzucone;) Dzis robie zakupy, wyrzucam wszystko z lodowki i zaczynam. Bede jeszcze do tego barala bio cla z zielona herbata i obiecalam sobie codziennie rower basen albo tennis. Probuje podstepnie wciagnac w diete swojego faceta;) A jak idzie Wam? macie juz pierwsze dni za soba??;) pozdrawiam

ups Ja kawę z kofeiną piję innej nie mam ale mało 2 dziennie (dla mnie mało) Mam niskie ciśnienie i niestety bez kawy nie wyrobię. W sumie dieta ok kiedyś zaczęłam ale chyba to była zima a ceny warzyw masakra. Teraz bedzie lepiej. Najgorsze będą obiadki ale dam radę jakoś pogodzę soje jedzenie z resztą rodzinki, przy okazji męża może odchudzę Ten to ma piłkę jak ja w ciąży. Tak wogóle ile przez te 2 tyg można schudnąć?

Gość MartaMartaMarta
Ja przez dwa tyg schudlam 4 ale pamietam ze przede wszystkim swietnie sie czulam i brzuch mi wklesl teraz to polacze z bio cla i codziennymi cwiczeniami bo okropnie sie spaslam. Zastosowalam przed swietami drakonska diete 3 dniowa i spadlo mi 4kg ale o malo nie umarlam,nigdy wiecej takich glupot. A z kawa nie da rady na zamiany...?? Napewno...?;> Sprobuj...;)

Gość MartaMartaMarta
a no i z tego co pamietam to kawa nie jest przymusowa...( przeciez ona rujnuje gospodarke wodna organizmu, cierpi sie na obrzeki nog bole w klatce piersiowej) ale jest tam tez mowa o sokach pomidorowych badz wielowarzywnych ktorych JA SZCZERZE NIECIERPIE!! nie wiem jak to mozna pic a chcialabym sie przekonac do nich...:(

Gość groszeczek
to i ja sie przylacze:D zaczelam od przedwczoraj kurcze ale boje sie ze nie wytrzymam :( jem trzy posilki dziennie zadnego podjadania za slodyczami raczej nie przepadam wiec dam rade a jezeli najdzie mnie ochota to raz na jakis czas nic sie nie stanie byle w malych ilosciach.Bardzo chce pozbyc sie gdzies 5kg tyle mi wystarczy dreczy mnie moj brzuch i uda musze sie tego pozbyc bo wygladam jak w ciazy:( wczoraj zjadlam na sniadanko kanapke z serkiem gdzies ok.14:00 platki z mlekiem(bardzo lubie) i kolacja dwa jablka do tego pije czerwona i zielona herbatke.Dzis tez kanapka z serkiem no i teraz kanapeczki z maslem i pomidorem chyba bardzo to nie jest tluczace ? tylko przezywam gechenne gdyz na obiadek ziemniaczki i troche sie boje ile mozna sobie nalozyc aby nie poszlo w bioderka ? a na kolacje standardowo jablko boje sie ze nie wytrwam ..tez pedaluje na rowerku treningowym wczoraj zaliczylam 30min.250 kalori spalonych.Ehh...ciekawe kiedy bedzie widac jakis efekt bo juz nie mieszcze sie moje spodnie zawsze nosilamrozm. 38 gora 40 a teraz masakra:(

Gość groszeczek
no a kawke pije dwie dziennie rozpuszczalne z kofeina bez nich chodzilabym jak w transie :D

Gość MartMartaMarta
A ja jakos nie umiem przelknac takiego soku;( Do groszeczek W ksiazce jest rozpiska na te dwa tygodnie i tam jest 5 posilkow zadnego glodzenia sie!! porcje sa spore nie jest sie glodnym. A dieta typu rano kawa potem platki i na koniec dwa jablka to drakonstwo. Uwierz mi ze tu jesz normalnie nie jestes glodna a chudniesz dlatego ze regulujesz poziom cukru we krwi m.in dzieki temu nie napada ciebie ssanie w zoladku. Postaram sie jutro albo dzisiaj po 22.00 wpisac choc 2 dni zeby pokazac jak to wyglada, jezei beda chetne to wpisze reszte;) Jeszcze raz polecam ksiazke jezeli ktos zdecydowal sie zyc wg diety south beach. Ta podstawowa kosztuje chyba ok 30 moze 50 nie pamietam, ale jest tam zawarta cala idea diety jest rozpiska przykladowa na te 14 dni i do tego przepisy jak nie ktore rzeczy zrobic. Ja jeszcze mam taka wielka ksiege z samymi przepisami i tam kolorom kartek przyporzadkowane sa przepisy do zastosowania w I,II lub III fazie.

Ja tez wynalazłam kilka fajnych przepisów do tej dietki. Oto one. To sobie przygotowałam na dzis do jedzenia do pracy. KANAPKA BEZ CHLEBA Lisc ulubionej salaty, najlepiej, podluzny, chrupki i wytrzymaly Kilka paskow papryki czerwonej Szynka z indyka majonez szczypiorek Lisc salaty - lub dwa- posmarowac majonezem i przyproszyc szczypiorkiem, na to szynka z indyka a na nia papryka. Calosc zwinac w rulon i...gotowe! Mozna oczywiscie zmienic zawartosc na cos innego co sie lubi. PAPRYKA NADZIEWANA 4 duże str ąki papryki 4 jajka pęczek rzodkiewek pół pęczka szczypiorku 3 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki musztardy kilka listków sałaty sól, pieprz Paprykę umyć i usunąć szypułki, każdy strąk przekroić wzdłuż i lekko posolić wewnątrz. Jaja ugotować na twardo, obrać i drobniutko posiekać. Dodać do nich umyte i odsączone rzodkiewki starte na tarce do jarzyn oraz posiekany szczypiorek, wymieszać ze śmietaną doprawioną musztardą, solą i pieprzem. Sałatką napełnić połówki papryki. Ustawić je na półmisku, udekorować sałatą. DELIKATNA SURÓWKA kapusta pekińska ogórek świeży majonez light Posiekać kapustę (ilość wg uznania), ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać trochę majonezu i przyprawy jakie się chce. Odstawić co najmniej na 15 min. Jem tę surówę od 2 tyg. do wszystkich mięs i gotowanej ryby i jeszcze mi się nie znudziła

Gość groszeczek
a jajka na twardo nie tlucza ? bo mam okropnego smaka tylko boje sie ze nawcinam sie i nici z mojej dietki a tak apropos zjadlam troszeczke ziemniaczkow nie moglam sie oprzec:D MartMartaMarta czekam na twoja rospiske :D wlasnie moja mamina tez sie odchudza i mowi zeby jesc normalnie posilki tylko w mniejszych porcjach a ja nawsowalam sie na raz i zoladek mi juz nie wyrabial przez to utylam:(

Gość groszeczek
dzis znowu zaliczylam jazde na rowerku 300kalori z glowy zrobilam ok.14 kilometrow masakra!

Gość MartaMartaMarta
Bo mniej zrec to nalepsza dieta na swiecie niestety wolno dziala i dlatego ma nie wielu zwolnennikow;) PO PIERWSZE znajdz sobie na necie co mozna jesc przez pierwsze dwa tyg. Wyeliminowane sa owoce , czesc warzyw i jeszcze pare innych skladnikow zprawdz to!! a teraz jadlospis 1 DZIEŃ SNIADANIE 180ml soku wielowarzywnego 2 babeczeki jarzynowe (30dag szpinaku,3 jajka, nie pelna szkl wiorkow sera light, tyle samo zielonej papryki, pol pokrojonej cebulki, ostry sos paprykowy wedle uznania wszystko wymieszac rozlozyc do foremek piec w 180C przez 20 min., mozna je zamrozic i miec na dluzszy czas) kawa lub herbata bezkofeinowa z odtluszczonym mlekiem i sustytutem cukru PRZEKASKA PRZEDPOLUDNIOWA pol kulki czesciowo odtluszczonej mozzarelli LUNCH plastry piersi z kurczaka na salacie rzymskiej z 2 lyzkami balsamicznego sosu winegret( 1/3 szkl oliwy z oliwek i octu balsamicznego 2 lyzeczki tymianku szczypta soli baily pieprz lyzka bazylii wszystko zmiksowac) galaretka bez cukru (ja takiej nie znalazlam w sklepie poza tym nie mialam juz ani miejsca ani ochoty po tym obiedzie;) PRZEKASKA POPOLUDNIOWA Seler naciowy nadziewany trojkacikiem serka topionego OBIAD szparagi gotowane na parze salatka z mieszanych warzyw lisciastych ogorka zielona papryka pomidorki kokatjlowe+oliwa z oliwek do smaku losos z rozmarynem( jak ktos bedzie chetny to podam przepis) DESER krem z serka ricotty z wanilia oczywiscie to jest tylko propozycja mozliwosci jest duzo. Ja pamietam ze nie zjadalam tego wszystkiego w ciagu dnia bylo dla mnie za duzo. Druga rzecz robiac jakies danie przygotowuje sie tego wiecej czesc mozna zamrozic a potem szybciej przygotowac calosc. Jezeli bada chetne to dopisze reszte rozpiski;)

Gość MartaMartaMarta
Uuuuuuuuuuu widze ze nie spodobala sie propozycja jadlospisu;) No coz ja zaczynam...jezeli topik nie umrze to bede tu wpadala na pogaduszki chyba ze zostane sama:( dziewuchy brac sie w garsc!!

Witam dzień 3 Udało się nie złamać. Te przepisy widziałam w ksiażce ciekawe godne wypróbowania. Niestety ja mam problem z dostaniem oddtłuszczonych produktów, więc pozostaje mi serek wiejski zwykły ;(. Co do ilości posiłków to ja nie daję rady 5 chociażby dlatego że u mnie w pracy nic nie przetrwa tzn jest gorąco i nawet serek mi skisł wczoraj buu. Dziś wziełam torbe izolacyjna, masakra;) Przez weekend pomyślę nad jakimś urozmaiceniem. groszek jajk mniej tuczą niż kanapki ;) ogólnie rezygnując z pieczywa i ziemniaków oczywiście makaron więcej się chudnie. Niestety najgorzej się przestawić później idzie. Dziewczyny zjadłabym sobie musli moje kochane orzechowe z EMCo jest boskie a duża paka leży i czeka. Ciężko mi z nich zrezygnować z chlebka nie ale z płateczków. a 0.5 kg won a mam @ więc zobaczymy jak się skończy Ile macie latek ja jak w nicku 28

WIEM WIEm szparagi kupię bo uwielbiam mniam zawijane w szyneczkę lub z rybką do tego sosik jakiś. Trzeba się na zakupy wybrać

Gość MartaMartaMarta
Ja ma 23 noh prawie 24 ale zostanmy przy 23 latach;) Ja jestem bardzo pozytywnie do tego nastawiona, mieszkam w wawie i juz od jakiegos czasu nie jadam chleba sporadycznie buleczki bo sa jakies ochydne, wiec te propozycje ktore sa w ksiazce poprostu mnie fascynuja bo sama bym nie wymyslila;) Super ze jestescie;)

No tak w stolicy to pewnie wszystko w sklepach jest.Ja z daleka niedaleko Szczecin miasteczko spore ale niestety mozarella light nie występuje. Poszukam jeszcze. właśnie po 2 śniadanku jestem. Niestety te musli mnie prześladuje;)

Gość MartaMartaMarta
Ja tez po drugim;) ale mozarelli tez nie znalazlam light trudno;) bedzie nie light;) A proponuje Ci poszukac w lidlu;) pochodze z malego miasteczka i mam lidla wiec mozei u Was jest;)

no właśnie w lidlu często zakupki robię. Wczoraj męża wysłałam z listą i mówi że nic nie ma dupa chyba po świętach wszystko zniknęło;) Pozostał mi kaufland może dziś zajadę. Mozarelle kupię normalną najwyżej. Jedynie feta lekko tłusta była wiec wczoraj kilka kosteczek zjadłam. Widziałam fetę light ale 10 zł prawie z ARLI masakra

Gość groszeczek
hej,hej witam..:Dmusimy dziewczyny wytrzymac-dac rade Go!Go!!hehee..:D Marta fajne jest to co podajesz,postaram sie cosik zaczerpnac z twoich propozycji tylko ja gotuje-,przyzadzam normalne obiadki ziemniaczki, makaroniki i te sprawy bo mezus musi pozadnie zjesc i napatrze sie na te potrawki i slinka leci od razu mezus oczywiscie obrazony ze sie odchudzam stwierdzil ze tez nie bedzie jadl bo nie mam z czego,ale ja chce tak sama dla siebie aby czuc sie lepiej w wlasnej skorze:D Ja mam 26 lat:) i dzis jestem bardzo szczesliwa mierzylam sie i w udzie wyszlo mi 1,3cm mniej:D pas bardzo malutko tylko 0,5cm:( ale dobrze ze chociaz tyle. dzis znow rowerek!

Gość groszeczek
mi to chyba te jablka zdzialaly cuda gdy cosik mi sie zachce to sobie przekaszam i jest git..:D