Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania321

Gienoklog

Polecane posty

Gość ania321

Mam 13 lat ( nie byłam jeszcze u lekarza-ginekologa). Nie miałam jeszcze miesiączki. Od jakegoś roku mam przeźroczyste upławy(wiem, że to jest normalne, ale niepokoi mnie cos innego). Od 2 miesięcy zauważyłam, że na bieliźnie mam ciemno-brązową wydzieline towarzyszy mi przy tym okrone swędzenie oraz czasami ból. Czy to jest jakaś choroba??? Jeżeli wizyta u ginekologa będzie potrzebna to jakie badania będzie mi robił. Proszę o dokładny opis...

Gość ola444
to brązowe coś to jest twoja pierwsza miesiączka tak się ona zaczyna nie ma potrzeby iść do ginekologa

Gość kukujka
Nie wiem, co moze Ci dolegac, a normalne to chyba nie jest. Nie boj sie wizyty u ginekologa, najlepiej idz do jakiejs sprawdzonej juz lekarki (moze porozmawiaj z mama, albo kims innym z rodziny). Standardowo lekarz bada od "zewnatrz" czyli uciskajac rozne punkty na brzuchu i od "wewnatrz" przez pochwe albo odbyt (to drugie zazwyczaj u dziewic). Do tego jeszcze powinien zbadac piersi i moze tez zrobic usg pochwy plus wymaz. I jeszcze wywiad oczywiscie, czyli pytania dotyczace twojego stanu zdrowia i rodziny. Glowa do gory.

Gość kukujka
Nie slyszalam, zeby 1. miesiaczce towarzyszyc mialo swedzenie i bol, chyba ze chodzi po prostu o bole menstruacyjne, ale ania nie sprecyzowala.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dziecko ty masz grzybice pochwy prawdopodobnie.