Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AMELIA 20

pomocy dziewczyny bardzo prosze

Polecane posty

Gość AMELIA 20

hej dziewczyny pisze bo dopadla mnie straszna frustracja i nie mam z kim porozmawiac moja mama jest starej daty i uwarza ze moej problemy to blachostki i powinnam skupic sie na tym co mam w glowie a nie mysle co urodzie ale ja juz nie mam sily jej tlumaczyc ze nie przesadzam ze potrzbuje wsparcia bo nie radze sobie juz z tym..przeciez to tez oddzialuje na psychike...przez moje problemy mysle ze jetsem nic nie warta beznadziejna nie zasluguje na to co mam itp;( prosze pomozcie mi!!!! Mam 20 lat a zachowuje sie jak totlane dziecko...w sumie mozliwe ze to przez rodzicow ktorzy wlasnie nie sa wstanie traktowac mnie jak dorosla osobe ,nie rozumieja dzisiejszych realiow ...moich problemow mam 160 wzrostu i choc nie mam nadwagi na udach i posladkach mam troszke tluszczyku...ale najwiekszym problemem sa rozstepy i wloski.... nie mam pojecia co z nimi robic odrastaja w blyskawicznym tempie dobrze jest tylko wtedy gdy uzbieram pieniadze na wosk i kosmetyczki ale nie pracuje (mieszkam z rodzicami i studije dziennie) wiec nie stac mnie ciagle na ten luksus..zreszta nie wiem nie umiem pojac jak dziewczyny ciagle maja gladkie nogi?od golenia golraka robia mi sie krostki zreszta i tak zawsze widac czarne kropeczki(resztki wloskow ktore nie daly sie zgolic) przeprasam ze pisze tak haotycznie ale jestem w rozpaczy mam cudownego chlopaka ale on jest juz tez meczony tym ze nie moze mnie dotknac bo ciagle albo zapuszczam wloski albo juz odrosly i kuja i ...ciagle cos;(:(:(:( nie mam pojecia co robic zeby zyc normalnie jak kazda dziecwzyna wiem...ze nie da sie zbey zawsze byly nogki gladkie ale u mnie to rozpacz jest wygladam jak kaleka....krostki ropne slady po nich przebarwienia,wloski....rozstepy;(:(:( pozatym mam tradzik nic nie pomaga ..jak psilam nie stac mnie na to co przypisuje dermatolog bo bylam u niego...leki zreszta nic nie daja dobrze jest tylko po oczyszeniu twary u kosmetyczki na co znow nie moge ciagle sobie pozwolic 1/2 razy w roku:( prosze o jakeis rady wskazowki..blagam:(

a nie możesz sama pójść do pracy? np wieczorami.. zreszta nie dostajesz od rodziców żadnych pieniędzy? pokaż im recepte że musisz wykupić leki i tyle.. porozmawiaj z mama na spokojnie nie kłócąc się i pokazując swoje racje.. np przeglądając zdjęcia wspomnij że na którymś Twoja mama miała ładny makijaż zapytaj jak uzyskała taki efekt.. zapytaj co kiedyś było modne.. sama zobaczysz ze spokojną rozmową wracaniem do starych czasów można wiele sie dowiedzieć i dobrze się bawić.. a taka rozmową dużo zyskasz w oczach mamy.. żaden rodzic nie jest na tyle zły i stanowczy żeby jego dziecko ciągle było nieszczęśliwe.. chłopaka piszesz ze masz wspaniałego to co za problem? on też ma włosy na nogach ;p zobacz idąc po ulicy ile dziewczyn ma włoski i wcale się tym nie przejmują.. wystaczy tylko co 2-3 dzien przejechać pod prysznicem maszynką po nogach a potem posmarować balsamem rozświetlającym i efekt masz piękny :) nogi błyszczące gładkie zadnych krostek na drugi dzień dopiero lekko odrastją a potem znów je golisz i znów masz piekny efekt.. a te krostki o których mówisz to efekt wysuszonej skóry.. żeby golić nogi skóra musi być dobrze nawilzona wejdź pod prysznic albo do wanny siedź tam z pół godzinki w ciepłej wodzie i dopiero potem przejedź maszynką a woda niech ciągle leci.. wytrzyj się i wsmaruj w nogi balsam zobaczysz ze nie bedzie ani krostek ani czarnych włosków a nogi będą pięknie wyglądać :) zmien nastawienie do siebie i swiata.. popatrz na te wszystkie "piekne" dziewczyny i pomysl jak wygldają jak zmyją wieczorem te tony makijażu jak mają nie ogolone nogi jak brzydko pachną po dyskotece jak się spocą... jest wiosna ciepło.. jestes studentką.. ciesz sie z tego co masz.. chłopaka dom.. jeszcze tylko pare szczegółów i wszystko Ci się uda.. wcale nie są potrzebne wielkie pieniądze żeby dobrze wyglądac..

Gość AMELIA 20
dziekuje bardzo za rade:) ale probowlam robic tak jak mowisz wloski tak widac nie da sie ich golarka usunac chlopak jest wspanialy i dlatego zasluguje na cos rownie wspanailego...a ja ciagle mam problem z tymi nogami;( do pracy nie da rady bo studiuje 2 kierunki i naprawde ciezko czasami wszytsko pogodzic:(

no to tak jak mówiłam pogadaj na spokojnie pół żartem z mama to dużo pomoże obydwie się zmienicie.. a uzywasz golarki takiej elektrycznej czy zwyklej maszynki do golenia?

Gość AMELIA 20
ogolnie jesli ktoras z was ma podobne problemy niech napisze co robi itp

Gość AMELIA 20
maszynki do golenia dla kobiet 4 ostrza pasek nawilzajacy i wiesz to nawet na lydkach widac;/ a co tu mowic o wewnetrznej stronie ud;/;/;/ a wlsoki odrsatsja mi juz kilka godzin po ogoleniu pokazac sie komus w swietle dziennym jest nie wykonalne;/

Gość taka_jedna01
po pierwsze do lekarza pierwszego kontaktu lub od razu do gina przypiszę Ci tabsy na trądzik co jednocześnie zmniejszy nieco owłosienie. Wiem co mówię, bo sama z tym byłam - miałam okropny trądzik, strasznie tłustą cerę i włosy które niestety przetłuszczały mi się z prędkością światła - skutek zaburzeń hormonalnych. Tabsy bardzo pomogły. Ale zanim zaczniesz je przyjmować musisz zrobić badania poziomu hormonów, próby wątrobowe i dokładny wywiad lekarski. Dopiero wtedy lekarz będzie w stanie dobrać odpowiednie tabletki. Leczenie jest długie ale bardzo efektowne. AJ po 2 miesiącach miałam już ładną buzię. Do tego proponuję delikatny peeling na twarz oraz maseczki na twarz typu peel-off. A co do kospetyczek i ich oczyszczania twarzy radzę uważać, bo można zrobić sobie większą krzywdę.

Gość AMELIA 20
nie chce brac tabletek hormonlanych za bardzo;/

Gość taka_jedna01
acha i tabsy sa zdecydowanie tańsze niż leki do dermatologa. Niestety prawie 6 lat zmarnowałam u dermatologa, który spaprał mi układ pokarmowy i żołądek, w skutek czego dość długo byłam na ścisłej diecie (efekt antybiotykoterapii). Miesięcznie na antybiotyki maści i inne mazidła wydawałam prawie 1000zł miesięcznie (tzn. rodzice wydawali, bo jeszcze byłam dość młoda), a i tak efekt był mizerny. A teraz od 3 lat mam spokój. Dodatkowo co pół roku wizyty kontrolne i badania profilaktyczne za free.

Gość taka_jedna01
Amelia czasem niestety to ostateczność. No wiesz, zawsze można zajść w ciąże bo po niej hormony się uspokajają - cytując dermatologa

Gość AMELIA 20
heh wlasnie nie zawsze czasami po ciazy jest jeszcze gorzej.... tradik nasczescie nie jest az tak tragiczny...moge wyjsc z domu jeszcze i wie ze sa o wiele gorsze przypadki ale nogi....rece mi juz opadaja...stosowalam kremy ,pianki,depilator,nic nie daje dobrego efektu jedynie ten wosk i to tez tak na tydzien..tylko przeciez nie bede wydawac 90 zl co miesiac i poztaym ciagle nie dawac poglaskac sie po nodze bo zapuszczam wloski zeby isc na wosk;/

Gość kosmetolozka...
skoro odpowiada Ci wosk to moze kup sobie zestaw do woskowania, za podgrzewacz do wosku, paski fizelinowe i zapas woskow zaplacisz ok 60-120 zl w zaleznosci jaki zapas, polecam internetowy sklep erbel, poczytaj sobie jak sie depilowac, pamietaj o peelengach i o kremach z mocznikiem, np oxedermil 30% lub balsam cerkobalm (10%) a zeby jeszcze bylo takien to popros lekarza o recepte na recepturowa masc z mocznikiem poza tym mocne owlosienie plus tradzik moze swiadczyc o jakichs zaburzeniach hormonalnych, moze zrob sobie badania

mówie ci spróbuj wejsć pod prysznic wziac taka naprade gorącą kąpiel i wtedy ogolić się jednorazówką.. fakt trzeaba golić się co 2 dzień albo i codziennie i po kilku godzinach czuć delikatne włoski ale bez przesady.. to że czuc nie znaczy ze widać.. a jak posmarujesz nogi dobrym balsamem to i włoski nie będa takie twarde.. musi być po prostu taki lepszy balsam żeby rozjaśnił twoje nogi wtedy i włoski robią sie jaśniejszę miększe i nie widać tych czarnych kropek.. zreszta nawet jak stoisz blisko kogoś to nie widac tych kropeczek.. musisz sama się przemóc..

Gość AMELIA 20
to nic nie dalo.....teraz co prawda nie mam juz wloskow ale i tak pelno kropeczke pozatym krostki takie ropne...;(

to może za barzo pozdzierałaś skórę.. albo dostałaś uczulenia od tekob balsamu.. może zmień balsam... bo może jestes uczulona na jakąś substancje.. też tak czesto mam takie ropne krostki.. ale sprubuj może balsamu cztery pory roku z drobinkami złota.. on jest w takiej dosyc dużej tubie koloru pomarańczowego...i kosztuje niecałe 5 zł w rossmanie

Gość pigs
a próbowałaś kremu opóźniającego wzrost włosków? w avonie chyba był, nigdy nie próbowałam, ale ponoć działa. ja też mam problem z owłosieniem na nogach, jestem brunetką i dlatego jest widoczne. ale radzę sobie z depilatorem. fakt, jest to czasochłonne, bolesne może nie tak bardzo, ale świetne efekty. jak już raz przejedziesz po całości potem wystarczy co dwa dni tylko chwilkę "pojeździć" żeby odrastające włoski powyrywać i luz. bo włoski wtedy nierówno odrastają, i żeby utrzymać efekt musisz co pare dni poprawiać. ale wtedy już nic nie boli i trwa chwilę a jak to Cię przeraża to może kremy do depilacji? one też przedłużają efekt i nie ma krostek po nich. ale koniecznie sprawdź najpierw na kawałku skóry i odczekaj około doby, zeby miec pewnosc czy nie jestes uczulona

Kicia czy Tobie tak trudno zrozumieć, że każda kobieta ma inny rodzaj owłosienia? Jedne maja małe i Twoje rady pomogą ale wiele kobiet ma bardzo duży problem z włosami i Twoje rady na nic się zdadzą.To, że Tobie Twój sposób pomaga, nie znaczy że pomoże innym.Balsam oczywiście na włoski nie pomoże, nawet ten opóźniający odrastanie włosków.Nie pomoże też na krostki podepilacyjne.Co do tabletek antykoncepcyjnych to też nie taka prosta sprawa, jak pisze ta dziewczyna wcześniej.Po nich może być jeszcze gorzej.I co do ciąży to rzeczywiście może być po niej gorzej ale też niekoniecznie.To indywidualna sprawa organizmu każdej kobiety. Wiele kobiet walczy z włosami i z trądzikiem, każda szuka i wiele znajduje swój sposób, który dla danej kobiety jest najlepszy.

Gość Gruthar
Czasem trądzik może być przyczyną złego odżywiania się. Jak idiota łaziłem do dermatologa, brałem przez pół roku antybiotyk - wszystko zniknęło na dwa miesiące i zaczęło się od nowa. Zacząłem brać kolejny, ale stwierdziłem, że to pozbawione sensu. Dopiero moja dziewczyna mi uświadomiła, że to pewnie przez to co jem... i rzeczywiście, nie jem teraz pizzy, czy czegoś podobnego, i na twarzy mam od razu lepiej.

Gość ciupcia
Ja mysle tak. Sprobuj najpierw ogolic wloski z wlosem a nie pod wlos. Jak juz je w ten sposob skrocisz to pojedz maszynka pod wlos. Podczas golenia szalenie istotne jest to, zeby maszynka gladko slizgala sie po skorze dlatego koniecznie dobrze namydlij nozki zanim zaczniesz po nich jezdzic maszynka. Potem koniecznie wetrzyj balsam. To co dziewczyny mowia o kapieli to dobra rada - wloski po takim posiedzeniu w wannie beda jabmy zmiekczone i latwiejsze do zgolenia. Tak sobie mysle, ze Twoj problem moze tez lezec w techince golenia sie. Ja teraz mam juz to opanowane do perfekcji (a w lato potrafie golic nogi nawet codziennie) i zabiera mi to nie wiecej niz 5 min (obydwie nogi). Przyznam sie jednak, ze wiele razy mialam nogi pociete albo pokropkowane zanim znalazlam maszynke, ktora mi odpowiada i opanowalam technike. Osobiscie nie lubie uzywac wosku do depilowania bo po pierwsze trzeba zapuscic do tego troche wlosy (a w lato przeciez codziennie chcialoby sie nosic rzeczy odslaniajace nogi) a po drugie zawsze, ale to zawsze mialam klopoty z wrastajacymi wloskami potem , ktore wlasnie objawialy sie krostkami. O wiele mi latwiej posiwecic 5 min codziennie i miec super gladkie nogi (przynajmniej przez pare godzin). Co do chlopaka to ja tez najpierw sie golilam jak szalona a potem zaczelismy sie na tyle czuc komfortowo ze soba, ze nigdy pare wloskow tu i owdzie nie stalo na przeszkodzie do baraszkowania ;)

Gość AMELIA 20
najgorsze sa na lydka stylu no i na udach....

Gość pigs
myślę, że tu problemem może być taka mała obsesja na punkcie gładkości. ważne, żeby czuć się sexy, to inni też będą Cię tak dostrzegać. może przestań tak bardzo zwracać uwagę na włoski i tak bardzo się nimi przejmować. ja nie mam codziennie gładkich nóg, czasem zdarza mi się leżeć nago przy facecie bez doskonale gładkiej skóry. on to wybacza, bo wie jak dużo poświęcenia potrzeba żeby codziennie nie mieć ani jednego włoska. jest wiele ważniejszych i przyjemniejszych rzeczy, w których ciągłe myślenie o tym, że Twoje łydki są drapiące tylko będzie przeszkadzać.