Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa _____

czy to nie za szybko??

Polecane posty

Gość nowa _____

mam 20 lat, teraz kończę szkołę, chcę zacząć starać się o dziecko na narzeczonym, ale czy to nie za szybko?

Gość uwazam ze za szybko...
Mialam 21 uwazam ze zaq szybko..ale jest roznie kazdy ma inne podejscie do zycia musiasz miec 100% pewnosci co do partnera..bo ja z tata dziecka juz dawno nie jestem..to decyzja na cale zycie..bardzo powazna ..

Gość czarwonia
pewnie, ze za szybko. Najpiekniejsze lata przed toba, podróżuj, idz na studia, szalej, a nie w pieluchy od razu. Poczekaj z 5 lat

Gość nowa _____
tylko mój partner nie chce czekać, on ma 23 lata i mówi że nie chce dopiero w wieku 30 lat zostać ojcem

czerwona masz racje ja sie do dzis gryze w jezyk ze tak malo zrobilam w swoim kierunku..z brzuchem swiadectwo technikum odbieralam...eech coz kocham moja corke ...

mhy a ty? czego ty pragniesz tak naprawde?

Gość czarwonia
co z tego ze on nie chce czekac, co to w ogole ma byc :/ ty masz byc na 100% pewna, a nie spełniać jego zachcianki. Masakra jakas. Nie daj sie :) Jak kocha to poczeka i zostanie ojcem w wieku 28 lat, na pewno bedzie bardziej dojrzaly niz teraz

A mój planuje mieć dzieci dopiero w wieku 32 lat:(. Ja mam 24 kończę studia, a tu jeszcze tyle czekania:(

Gość nowa _____
ogólnie to chciałabym być mamą, ale boję się reakcji rodziny :-( to najgorsze jest, a co do studiów to myślałam o zaocznych.

a ty myslisz,ze jak zaoncze to w tygodniu nie bedzie musialas sie uczyc??a co z sesja?jesli chcesz ja zdac,to musisz w zaleznosci od kierunku kuc cale dnie 2tyg do miesiaca

Gość czarwonia
uwazam ze za szybko -> zawsze sa jakies plusy i minusy. mialas szybko dziecko, ale szyciej tez zostanie odchowane i bedziesz miala czas dla siebie :) poza tym na pewno bedziesz z nim miala fajny kontakt. mi tylko chodzi o to, że wlasnie po 20 zaczyna sie ten fajny etap w zyciu, kiedy mozna robic wszystko, można wyjezdzac, mozna sie bawic, doswiadczac roznych rzeczy :D Studia to tez najlepszy okres w zyciu i dobrze z takich mozliwosci korzystac.

A strefa finansowa ? dziecko kosztuje...czy ten gotowy do bycia ojcem bedzie mial z czego was utrzymac ?

Gość nowa _____
też prawda, normalnie ciężko jest wybrać: rodzina czy nauka i praca

Gość nowa _____
tak pracuje, zarabia 2 tys na miesiąc

wiesz nowa jestes mlodziutka dziecko spoko bedziesz mogla jeszcze 15 lat rodzic ,pytanie czy sobie nie pogorszysz jak sobie wszystkiego nie poukladasz...moze najpierw szkola potem zalapac sie do pracy i myk dzidzia,,,nie wiem ja bym teraz tak zrobila ...ale juz jest za pozno..:(

Gość nowa _____
myślałam najpierw o studniach (5lat), potem praca, ale to nie wypada od razu zachodzić w ciążę bo co pomyśli pracodawca, więc będę przed 30, szok- albo pierw iść na staż (pół roku) i wtedy dziecko??

Gość czarwonia
mozesz isc na studia licencjackie najpierw to 3 lata, potem praca 2 lata- bedziesz miala 25 i dziecko :) no a potem mozesz robic uzupelniajace mgr- nawet bedac z dzieckiem

Gość kikoo
ddziwie sie ze w weiku 20 lat chcesz miec dziecko... ja uwielbiam dzieci, mam prawie 24, koncze studia, ale wlasnie dopiero zaczynam zyc!!! chce podrozowac, zwiedzac, poznawac swiat, bawic sie! i realizowac siebie!! wlasnie teraz kiedy jestem wolna, jestem odpowiedzialna tylko za siebie, moge sobie odlozyc na co chce i realziowac marzenia!!!! moze masz w rodzinie jakies male dziecko, spytaj jego matki jak wyglada jej zycie od narodzin dziecka.. powie ci ze jest cudowie bo dziecko to cud, to prawda, ale powie ci tez o nieprzespanych nocach, kolkach i szczepionkach... jeszcze masz czas na siedzenie cale dnie przy pieluszkach, mleczku... dziewczyno! nie pakuj sie tak szybko w macierzynstwo, najpierw musisz rozwinac siebie!! ja zamierzam miec dzieci, ale ine predzej niz za 3-4 lata... 28 lat mysle ze to odpowiedni wiek na odpowiedzialne macierzynstwo... :) pozdrawiam!

Gość nowa _____
dużo znaczą dla mnie te odpowiedzi,

Gość sdfsdf
ja tez mam 20 lat i nie zdecydowalabym sie na dziecko bo nie jestem w stanie zapewnic mu przyszłości ...

Gość czarwonia
kikoo no dokladnie też tak robie :) Skonczylam studia, podrozowalam, bawilam sie ile wlezie ;) Wyszlam za mąż, oboje pracujemy, cieszymy sie sobą, zarywamy noce, spimy do poludnia jak sie da ;) Skonczylam niedawno 27 i lat i zaczynamy wlasnie nasze starania o potomka. Zacznie sie nowy etap, inny, na pewno takze wspanialy, ale strasznie sie ciesze, ze wlasnie dopiero teraz :)

Gość nowa _____
u mnie w rodzinie wszyscy mają szybko dzieci i może dlatego ja także chcę mieć?

a Ci inni w twojej rodzinie mowia o minusach zbyt wczesnego macierzynstwa czy tylko o plusach?

Gość nowa _____
nikt u mnie nie mówi o plusach ani minusach, tylko co babcia że mam się powstrzymać bo za szybko, ona miała 20 lat jak urodziła i może dlatego mnie ostrzega, a druga babcia mi mówi że czas juz bo tatę urodziła w wieku 16 lat

musisz byc na to gotowa, wiesz wiek nie gra tutaj roli, jezeli czujesz ze chcesz zostac matka, masz swiadomosc ze nie bedzie łatwo, ze bedziesz musiala zrezygnowac z imprez ( ktore osobiscie mnie np nie kreca ) to czemu nie :) ja tez mam 20 lat w tym roku koncze szkołe moj partner tak jak twoj ma 23 lata i tez chcemy miec dziecko :)

wiek nie gra moze roli ale dobrze by była to decyzja obu stron a nie tylko partnera bo on tak chce a zarok mu sie odechce i co wtedy??ja rodziłam w wieku 25 l.była to nieplanowana ciąża oczywiscie mały jest cudowny itp.ale jeego ojciec też pragnął dziecka a gdy zaszłam w ciąże po prostu stchórzył.. decyzja Twoja ale tak jak poprzedniczki pisały zdazysz się jeszcze nacieszyć macierzyństwem a póki możesz korzystaj z życia :)

Gość niespokojna 0000007
moj ma 23 a jakos mu sie nie spieszy do ojcostwa ;D zreszta, nie planujemy razem zycia, jestes mloda, masz dopiero 20 lat !! mnie pakuj sie w pieluchy !! pozdro