Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przypadkowo

wytłumaczcie mi proszę - kursy walut

Polecane posty

Gość przypadkowo

bardzo proszę, może mi ktoś to jakoś prosto wyjaśni, ostatnio wymieniałam euro na zł spieszyło mi się, spojrzałam na tablicę, kurs euro byl 4,75, potem patrze na kwit a tam jest kwota euro pomnożona razy 4 złote. Dlaczego? Z góry dzięki.

Gość 0987654321
Kurs średni, kurs skupu, kurs sprzedaży... To takie skomplikowane??

Gość przypadkowo
tak. czyli co, na tablicy w kantorze jest kurs sprzedazy a ten 4 zlote to byl kurs skupu czy jak?

Gość 0987654321
Przede wszystkim na tablicy jest nie tylko jeden kurs podany, chyba że źle Cię zrozumiałam...

Gość zobacz tutaj - masz wszystko
w kantorze są dwa kursy - jeden kupno, czyli jak chcesz kupić (zazwyczaj sporo wyższy) i drugi sprzedaż jak ty chcesz sprzedać (zawsze niższy) Czyli właśnie po tym kursie ci dali

Gość przypadkowo
był tylko jeden. to był taki maly kantor na lotnisku. ale juz kiedys tez tak mialam. na tablicy byly 2 kursy, a mi wymienili po jakims jeszcze nizszym.

Gość przypadkowo
zobacz, tutaj masz wszystko - czyli to jest mozliwe ze kurs sprzedazy byl 4,75 a skupu 4 zlote?

Gość zobacz tutaj - masz wszystko
faktycznie rozrzut dość duży, ale lotniska i stacje kolejowe mają swoje prawa. Zawsze najdrożej sprzedają a najtaniej kupują. Szkoda, że od razu na miejscu tego nie zauważyłaś i nie spytałaś. Jeśli nie jest daleko, to podjedź tam i spytaj jaki był kurs danego dnia