Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankieterrrr

ludzie wyludzajacy benefity - co o nich sadzicie?

Polecane posty

Gość kinia-minia
a co powiecie ze pewna osoba pobiera benefit na dziecko które zostalo jej odebrane i zaadoptowala je inna rodzina a ta osoba wciaz pobiera te kase i sie smieje i co wtedy zglosic cos takiego czy nie???

Gość Zazdrosc boli. .

Gość ale czego zazdroscic
?? Nieuczciwosci? Zlodziejstwa? Ja nie zazdroszcze :D

Już była dyskusja na ten temat, Złodziej to złodziej. Oczywiście przeciwnicy zgłaszania wypisują swoje \"mądrości\" bo przecież nie ich okradają.

Gość Lucjusz26
Nie mam nic przeciwko komus kto bierze benefity i sie mu naleza... Pewnie za jakis czas sam bede bral benefity na dziecko... A co do tych co biora benefity a im sie nie naleza... Ja place podatki wiec place wasze benefity wiec jak bym wiedzial ze ktos bierze nieprawidlowo to czemu nie mailabym poprosic urzednikow zeby sprawdzili czy wszystko jest tak jak powinno byc. Kazdy musi zrozumiec ze benefity biora sie z podatkow wiec z naszych pieniedzy. Jesli ktos ma prawo do benefitow to czemu nie, a jesli nie ma to jest zlodzijem jesli je bierze!!!

Po pierwsze weź się wyrażaj człowieczku kultury tak niskiej że rów Bentleya to wyżyny. Po drugie nie masz nic mądrego do powiedzenia to sieć cicho.

Gość Lucjusz26
Za to Ty "wyspiara" masz cos do powiedzenia? Czemu mam siedziec cicho? Prawda w oczy kole czy masz jakis inny powod dla ktorego nie powinienem wyrazac swoich pogladow? A co do kultury to obrazilem Cie ze zakladasz ze jej nie mam? Ciekawe czy masz cos wiecej do powiedzenia ?

Lucjusz26 mój post nie był do Ciebie. Z Twoim zdaniem się całkowicie zgadzam ;) Pozdrawiam

Lucjusz to co napisala Wyspiara na pewno bylo do \'o zesz kurwa\' a nie do ciebie, czytaj dokladnie topik zamiast sie rzucac jak pchla na uwiezi:P

Gość Lucjusz26
Wyspira jak mozesz to pisz do kogo kierujesz slowa... aaaa i gratulacje masz adwokata na forum :-)

Gość popatrzcie sie lepiej na
siebie- wy nigdy nikogo nie oszukaliscie dla wlasnej korzysci?

Lucjusz jakbyś czytał chociaż 5 postów wstecz to byś wiedział do kogo pisze. Za lenistwo i nieumiejętność czytania ze zrozumieniem trzeba płacić. Do \" popatrzcie się lepiej na\". Nikogo nie okradłam, od nikogo pieniędzy nie wyłudziłam. więc mi nie mów że bez winy nei jestem. Bo jeśli idzie o złodziejstwo to się nim po prostu brzydzę.

Gość Lucjusz26
Do "popatrzcie sie lepiej na" tak patrze na siebie i na swoj portfel i jesli ktos ma czerpac zyski kosztem mnie i mojej rodziny to poniesie tego konsekwencje... takie sa zasady... Jesli ktos je lamie - jego sprawa i ryzyko ale nie mow mi ze nie mam prawa zglosic kradziezy do odpowiedniego urzedu bo to jest smieszne...

Gość oczywiscie ze zglosic
Tak jak napisal lucjusz,benefity placone sa z podatkow.Jak komus sie nalezy to w porzadku ale jezeli ktos uwaza sie za cwaniaka,probujacego mnie okradac to zglaszam i kropka :D

Gość Z tych podatkow utrzymywani sa
Rowniez np.wiezniowie. podoba wam sie to? a wiecie ile kosztuje miesieczne utrzymanie 1 wieznia? (!!!)

Bez sensu, to co, powypuszczac wiezniow, albo moze ich pozabijac? Co to ma w ogole do rzeczy. Z pieniedzy podatnikow oplaca sie wiele rzeczy, moglibysmy zaczac wymieniac, ale chyba nie o tym topik? Jak juz wczesniej napisalam, kazdy kto pobiera nielegalnie benefity okrada wszystkich tych, ktorzy pracuja, czyli rowniez mnie.

Gość Lucjusz26
Co to za porownanie, to zaraz bedziemy mowic ze starsi ludzie tez wiecej kosztuja bo choruja... Kazde panstwo musi dzialac wedle pewnych zasad i musi byc system ktory normuje dzialanie panstwa. Jesli dochodzi do patologii systemu to zaczynaja sie klopoty. Wiec jesli ktos kradnie to powinien zostac ukarany ... chodzi tu o fundamentalna zasade... Niektorzy ludzie probuja wykorzystywac slabosci systemu ale koniec koncow odbywa sie to kosztem innych czyli rowniez mnie a takiego stanu sprawy nie popieram... KONIEC KROPKA

Gość Pracujesz masz kase
Nic ci nie ubedzie. I tak podatki placic bedziesz czy ci sie to podoba czy nie i to ze kogos podpieprzysz nic ci nie da

Gość Tak naprawde tych wylu dzajacy
To kropla w morzu.

Gość Lucjusz26
kolejny ignorant sie trafil... tak zgadza sie place podatki , jesli jest wiecej osob potrzebujacych pomocy to podatki beda wysokie... to po pierwsze... po drugie osoby ktore naprawde potrzebuja pomocy moglyby miec jeszcze lepsza pomoc gdyby nie oszusci , ktorzy udaja ze potrzebuja pomocy... jest jednakze dobra strona tego ze sa tez i tacy co zyja z benefitow choc nie musza... mianowicie ja za 10 lat bede mam nadzije na wyzszym stanowisku a WY bedziecie nadal zarabiac 900 funtow i ciagnac benefity... albo sorry wrocicie do Polski kupicie mieszkanie i po kilku latach doswiadczenia na stanowisku za 900 funtow bedziecie szukac wymarzonej pracy ... GOOD LUCK