Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość killka glupich pytan

Co powinno czekac na niemowlaka w domku, od razu po wyjsciu ze spzitala?

Polecane posty

Gość killka glupich pytan

wozek fotelik samochodowy lozeczko a w nim: przescieradelko, kolderka (poduszka nie, prawda?) przewijak karuzela na lozeczku :) pieluchy (ile?) wanienka butelki (jakie?) ubranka CO JESZCZE?

Gość Bóbr45455
Bicz na gówniarza.

poduszka - nie karuzela - nie - potrzebna będzie za jakies 2 miesiące butelki - jesli bedziesz karmic sztucznie to przynajmniej 3 szt (polecam tommee tippee) potrzebne oprócz tego co wymieniłaś: spirytus do pępuszka kosmetyki do kąpieli i pielęgnacji chusteczki nawilżane waciki płatki kosmetyczne zamiast kołderki ja preferuje śpiworek ręczniki z kapturem 2 szt pomocny jest rożek na pierwszy miesiąc życia chyba tyle

Gość do meaaa
a czym sie roznia waciki od platkow kosmetycznych? :P

Gość do meaaa
nieeee :) a po co jedne i drugie? :P

wacikami dobrze mi się myje oczka i uszka a płatkami przecieram buźkę :)

Gość do meaaa
ale wystarczylyby jedne prawda? :P polozne bardzo czesto radza kupic gaziki jałowe i niejałowe na poczatek dla noworodka :)

no moze by wystarczyły same waciki, ale same płatki nie bo za sztywne do mycia oczek i uszek :) kazdy robi jak mu pasuje :)

Gość kilka glupich pytan
dziekuje i reasumujac wozek fotelik samochodowy lozeczko a w nim: przescieradelko, kolderka lub spiworek przewijak pieluchy (ile?) wanienka butelki - co najmniej 3 sztuki (jaka pojemnosc?) a jakis podgrzewacz do butelek? ubranka spirytus do pępuszka kosmetyki do kąpieli i pielęgnacji (czyli?) chusteczki nawilżane waciki płatki kosmetyczne ręczniki z kapturem 2 szt rożek na pierwszy miesiąc życia

Gość do meaaa
ależ oczywiscie :D

Gość kilka glupich pytan
wozek fotelik samochodowy lozeczko a w nim: przescieradelko, kolderka lub spiworek przewijak pieluchy (ile?) wanienka butelki - co najmniej 3 sztuki (jaka pojemnosc?) a jakis podgrzewacz do butelek? ubranka spirytus do pępuszka kosmetyki do kąpieli i pielęgnacji (czyli?) chusteczki nawilżane waciki płatki kosmetyczne ręczniki z kapturem 2 szt rożek na pierwszy miesiąc życia gaziki jalowe i niejalowe

Gość do meaaa
do autorki tym razem: a nie zamierzasz karmic piersia? bo jesli chcesz to lepiej sie wstrzymaj z taka iloscia butelek, najwyzej kupisz pozniej o wiekszej pojemnosci, to nie jest rzecz pierwszej potrzeby, no chyba ze zamierzasz od razu karmic sztucznie

Gość kilka glupich pytan
zamierzam karmic piersia, ale jak to bedzie....nie wiem

Gość do meaaa
wiesz co to radzilabym ci kupic jedna butelke tak na wszelki wypadek. Ja tez tak zrobilam, jak zbraknie to dokupie, a jak bede karmic piersia to bedzie do herbatek:) ja mam na 150 ml. Podobnie jak meaaa polecam tommee tippee, przy pierwszym dziecku sie sprawdzila i teraz tez w taka zainwestowalam.

Gość kilka glupich pytan
Jeszcze raz dziekuje moze ktos jeszcze cos doradzi i dopisze?

pieluszek wystarczy ci jedna paczka na początek tych najmniejszych pampers newborn 1. nie wiadomo jak duży się dzieciaczek urodzi wiec nie kupuj ich dużo. ja po 2 paczkach przeszłam na rozmiar 2 :)

Gość mamuska12345
co do pieluszek to ja od razu mialam 2 bo te malenkie by nie weszly,wiec moze pieluszki lepiej kupic jak dzidzia juz sie urodzi :)

myślę że wózek możesz kupić jak będziesz już w domu. Nie wiem kiedy rodzisz, ja rodziłam zimą, więc przydał mi się dopiero po dwóch tygodniach. Nie znam butelek, których używały dziewczyny, ale sama mogę polecić AVENT. Wszystkie elementy można łączyć z innymi butelkami i kubkami tej firmy i nie są aż tak grube jak tamte więc jest mniejszy problem z wyborem podgrzewacza i termoopakowania (dokupiłam je dużo później. Ja od początku wiedziałam, że będę karmić tylko butelką, ale na pierwsze dni kupiłam tylko jedną (125 ml) - zawsze możesz dokupić. Radzę Ci jeszcze wszystko wyparzyć wcześniej (butelki, smoczki, smoczki do butelek).

Gość mam gazetke
a czy pampers 2 maja wyciecie na pepek? bo 1 maja prawda?

myślę że wózek możesz kupić jak będziesz już w domu. Nie wiem kiedy rodzisz, ja rodziłam zimą, więc przydał mi się dopiero po dwóch tygodniach. Nie znam butelek, których używały dziewczyny, ale sama mogę polecić AVENT. Wszystkie elementy można łączyć z innymi butelkami i kubkami tej firmy i nie są aż tak grube jak tamte więc jest mniejszy problem z wyborem podgrzewacza i termoopakowania (dokupiłam je dużo później. Ja od początku wiedziałam, że będę karmić tylko butelką, ale na pierwsze dni kupiłam tylko jedną (125 ml) - zawsze możesz dokupić. Radzę Ci jeszcze wszystko wyparzyć wcześniej (butelki, smoczki, smoczki do butelek).

Gość mamuska12345
Nie pampersy 2 nie maja wyciecia na pepek

Gość agacienka
wozek fotelik samochodowy lozeczko a w nim: przescieradelko, kolderka lub spiworek przewijak pieluchy (ile?) wanienka butelki - co najmniej 1 sztuki (125 ml) a jakis podgrzewacz do butelek? ubranka spirytus do pępuszka kosmetyki do kąpieli i pielęgnacji (czyli?) chusteczki nawilżane waciki płatki kosmetyczne ręczniki z kapturem 2 szt rożek na pierwszy miesiąc życia gaziki jalowe i niejalowe opakowanie pampersow 1 i opakowanie pampersow 2 A CO ZE SMOCZKAMI?