Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...........mam pytanko..

Dziecko płacze podczas jedznia

Polecane posty

mam problem. moja córeczka ma ponad 2 miesiące. od miesiąca karmię ją butelką.no a od kilku dni podczas karmienia płacze i tak się naprężą jakby coś ją bolało po chwili uspokaja się i je dalej. dziwi mnie to i nie wiem dlaczeko tak jest bo dzieje się tak tylko podczas karmienia w dzień bo w nocy szybko zjada i zasypia. bardzo proszę o pomoc może któraś mamusia miała podobnie.

moja tak robila , bo prezyla sie wlasnie na kupke, cos tam jej w brzuszku przelewalo sie , czasem konczylo sie tylo na prutnieciu a czasem kupka :)

nie problemów z kupką nie ma. raczj robi między karmienami. boję się że to może być coś powaznego.

to może być coś z uchem i podczas przełykania ją boli. u nas tak było, mala miała poczatek stanu zapalnego ucha, dostała Eurespal w syropku 3xdziennie 3 dni i przeszło Ma skończone 10tygodni

Gość mamamama23mamamama
moje dziecko przy jedzeniu tez placze i sie prezy ma problemy z wyproznianiem i puszcza czesto bączki:O nie wiem jak moge mu pomoc

Gość mam to samo z dwojką dzieci
1 dziecko było na butelce i tez mialo takie problemy. Podawalam espumisan po ok 5 kropelek do butli po kilku dniach bylo lepiej bo okazalo sie ze dziecko łykalo powietrze podczas jedzenia i od tego bolał brzuch. Mialam z malym troche klopotow pod tym wzgledem cudowanie zmiany mleka itd i nic zero efektow dopiero jak maly skonczyl 3 mc przestalam podawac espumisan i samo z dnia na dzien przeszlo. Poprawila mu sie praca jelit i bylo ok. Corka ma 2 mc i jet tylko na piersi a ma tak samo jak syn czyli niedojrzałość ukladu pokarmowego w ktorym głupie pęcherzyki powietrza robią masakre. Nie zaleznie co zjem i tak jest tak samo. Kupki są normalnego koloru o normalnej konsystencji. W nocy tez ładnie śpi i je za to w dzien mam powtorke z rozrywki czyli to samo co z synem. Dlatego juz nie wierze w to ze dieta mamy ma ogromny wplyw na trawienie bo jedno i drugie dziecko ma to samo a kazde karmione inaczej. Lekarka poleciła masowac brzuch przed karmieniem zinac lekko nozki do brzuszka kilka razy klasc dziecko na brzuchu jak najwiecej i mozna podawac wlanie espumisan bądz inne kropeli albo debridat ale to na recepte. I mowila ze minie samo wlasnie po 3 mc. Oczywiscie nalerzy wykluczyc wszelkiego rodzaju alergie na np te mleko ktore podajesz. Jesli dziecko nie ma alergii to musimy sie uzbroic w cierpliwosc i czekac :(

mamama 23 poniewaz tez to przechodze jestem pewna ze to " zagazowanie" czyli wlasnie zbyt duzo powietrza. Mozesz dla pewnosci zrobic dziecku usg brzucha i ci pokaze czy to od powietrza czy nie. A wtedy bedziesz musiala kupic kilka specyfikow i doslownie testowac ktore dziecku pomagają a ktore nie. Na jednych dziala espumisan na innych nie dlatego trzeba sprawdzac. Ja mam w domu pol apteki juz :( masakra. I cwiczenia sa niezbedne wlasnie te uciskanie brzucha masaze i lezenie na brzuszku

Gość anka1234
jesli dziecko placze podczas jedzenia to mozliwe ze boli go ucho lub gardlo propnuje wizyte u pediatry

tak oczywiscie moze to byc równiez ucho czy gardlo dlatego tez pisalam ze po wykluczeniu wszystkiego innego pozostaje niedojrzalosc ukl pokarmowego. ja w dzien wizyty u lekarza pojechalam rano na usg a z tym usg do pediatry lekarka wykluczyla wszelkie alergie i inne bolączki pozniej obejrzala usg i przepisala debridat. Pomaga troche tak jakby lagodzi te dolegliwosci ale sie utrzymują jeszcze. I tak bedzie do momentu az trawienie sie unormuje :(