Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajnik pytajnik

imię OLAF dla dziecka

Polecane posty

Gość jajnik pytajnik

Co sądzicie io tym imieniu? Czy jest wg Was oryginalne, ciekawe, czy może raczej udziwnione i przyniesie małemu więcej kłopotów niż powodów do dumy?

Gość kojarzy mi się z urzedem
ds. zwalczania oszustw :o NIE!

Gość lullitka
szczerze, nie podoba mi sie. rzecz gustu i tyle, ale imie nie jest dość dziwaczne wiec co sie przejmujesz

Gość mi się podoba
jak Olaf Lubaszenko :)

Gość Głos społeczeństwa
beznadziejne imię.

Gość cfdevg
nie podoba mi się. Kurcze trochę dziwne to imię. Mały Olafek ??? Bleee

Gość jajnik pytajnik
No bo nie wiem, co robić, chłopakowi bardzo zależy na tym imieniu, ja mam do niego stosunek neutralny z lekkim przechyłem do niechętnego, boję się po prostu, że jeśli się zgodzę, to może unieszczęśliwię swoje dziecko. Olaf pasuje do dorosłego, fajnego faceta, no ale właśnie - mały Olafek? Olafik? Ehh...

Gość cfdevg
Idź na kompromis - niech na drugie ma OLAF.

Moja kuzynka ma bliźniaki - 2 chłopaków i jeden ma na imię Olaf. Wszyscy wołamy na niego Oli - dodam, że jest przeuroczy :) Do każdego imienia idzie się przyzwyczaić.

Gość kp
imię absolutnie rewelacyje :) i nie będzie siedmiu Olafków w jednej klasie! Oryginalne, ciekawe, nietuzinkowe. To imię dla mojego syna :)

A Olof? Byl jeden, Palme, ale go zamordowali :-O

na Olafa mowi sie OLEK, proste, nie? ;) Olaf mi się nie podoba, jeśli tobie też nie, to nie nazywaj tak swojego dziecka. dasz radę znosić całe życie to imię? nie musisz ustępować chłopakowi, w końcu to ty chodzisz 9 m-cy w ciązy, ty będziesz rodzić, a nie twoj chłopak. idźcie na kompromis a nie, że masz neutralny stosunek do imienia...:O imię powinno się podobać obojgu rodzicom, nie tylko tacie!!!!!! :O

Gość rowerowa mamuśka
Olaf- super imie. Mnie się bardzo podoba.

Gość takatamsiaka
spotykalam sie kiedys z Olafem...niezly oszust, mial z tuzin babek albo i wiecej:/

Gość zabili mi kraba pustelnika
Daj Olof, że niby Szwed :D

Gość MamaOlafa:P
Witam mam synka o tym imieniu:)

Gość Kate co boi się porodu
Jestem w 20tc i od samego początku wiem, że moje dziecko będzie miało tak na imię. To imię jest wyjątkowe i wg mnie pasuje zarówno do małego Olisia jak i dużego Olafa. Już nie mogę się go doczekać...

Gość Fajne. Jestem na TAK.
:)

Mi bardzo się podoba i gdyby nie to że mój pierworodny ma na imię Aleksander a mówimy Olek to bym się nad Olafem zastanowiła dla drugiego. Dla mnie lepsze niż Alan czy Marcel lub wszechobecny Jakub (choć to ładne imię ale pospolite)

Gość ,xcnjjxk
po co nazywac dziecko Olaf skoro ma się potem do niego mowic Oli, Olo, Olek. Jaki to ma sens. Poza tym te zdrobnienia kojarza sie z Aleksandrem, a nie Olafem.

imię bardzo ładne na pewno nie jest obciachowe i nie przyniesie nikomu problemów. Imie międzynarodowe i dość rzadkie co dla mnie jest tez plusem.

Gość just___
sliczne imie :) zdrobniale ollie

Gość paniusia z okienusia
sąsiadki syn nazywa się Olaf. Wszystko by było ok, ale w piaskownicy nie każde dziecko umie to wymówić i wołają na niego Ola. To samo w przedszkolu. Mój syn się pytał nawet dlaczego ten chłopczyk nazywa się jak dziewczynka. To f na końcu nie zawsze jest słyszalne, poza tym jak się urodził to każdy -Ola, o śliczna dziewczynka :) Imię ładne ale przemyślcie to :-)

Gość mi sie podoba
moj syneczek ma na imie Olaf jest przeuroczy mowimy na niego różnie oli olafcio oliwek i wszystkim w rodzinie i znajomym sie bardzo podoba to imie

zdrobnienia.pl Olaf: "Falo, Funio, Lafcio, Lafek, Lafi, Lafik, Lanio, Lolo, Olafcio, Olafek, Olafinio, Olafisko, Olafo, Olafunio, Olaszek, Olek, Olfik, Oli, Olik, Olinek, Olo, Oluś' :o Nie ładne imię.

Gość kwestia gustu
Mnie się akurat podoba, bo jest w miarę oryginalne, ale nie przesadzone. Uważam też, że nie potrzeba do niego zdrobnień, ale ostatecznie można by mówić właśnie Oli, Olek. Ale sama widzisz, że ile ludzi, tyle opinii, tutaj nie rozwiążesz więc swojego problemu ;)