Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pppytaaammm

pierwsza moja kredka do powiek POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość pppytaaammm

kupiłam sobie z inglota na początek no i jak robić tą kredką kreskę najprościej? niezbyt mi to wychodzi a po drugie robi mi się xero jak tego uniknąć?

Gość pigs
sprobuj narysowac najpierw od srodka powieki do zewnetrznego kacika, podem od tego srodka do wewnatrz. maznij potem kilka razy patrzyczkiem do uszu po tej kresce to sie wyrowna (od wew do zew kacika). a jak nie idzie to narysuj sobie kropki w malych odstepach i je polacz. powodzena mala

Gość mada79
ja jednym palcem przytrzymuje zamknieta powieke, a druga reka maluje kreskę, ale zawsze z zew do wew.

Gość pppytaaammm
oko może być przymkniete ?

Gość pigs
ja też zawsze sobię powiekę palcem rozciągam. najlepiej jak masz to oko które malujesz zamknięte :)

Gość pppytaaammm
no właśnie też muszę to oko trzymać ;/ długo się uczyłyście malować ? oczy? bo ja dopiero zaczynam a już nastolatką nie jestem :/ chciałabym od czasu do czasu mnieć fajnie pomalowane oczy :(

Gość mada79
ja mam jedno oko zawsze zamkniete :) Moja kumpela za to maluje górna powieke, ale od spodu czyli pod rzesami ponoc efekt jeszcze lepszy, ale mnie za bardzo oczy łzawią

Gość pigs
ja maluje sie kredka od okolo 3-4 lat, ale bardzo nieregularnie. przyznam sie ze czasem nadal mam problemy :) czesto malowalam sie wieczorem, przed zmyciem makijazu. tak dla pocwiczenia :) i wazna jest dobra kredka. ja np. lubie te miekkie i nie natemperowane ( wtedy taki gruby rysik jest)

Gość pppytaaammm
no moja ma grubą dość końcówkę a jakie kredki polecasz? pewnie złą kupiłam :(

Gość pppytaaammm
acha a jak malować na dole? oka? łzawić mi zaczynają i nijak tak blisko jej nie umiem namalować :(

Gość pigs
ja kupuje te z napisem KOHL, zazwyczaj z loreala albo jakiejs takiej lepszej firmy. z inglota tez mam kilka, dobre sa. na dolnej powiece maluje sie tylko w zewnetrznym kaciku, tak lekko. mozesz albo nad rzesami, albo pod. poprobuj troche, cwiczenia czynia mistrza:) ale nie cwicz godzine przed impreza, bo mozesz sobie zrujnowac make up ;)

Gość pppytaaammm
hmmm czyli jak na górze bede miała kreskę dłuższą to nie muszę na dole wcale? tak mi by pasowało a jeszcze jedno czy na górze muszę mieć ją do końca oka do krawędzi wew czy mogę np 3/4 pomalować acha najpierw cień prawda ? a potem kreska? ja ćwicze właśnie sobie teraz ^^

Gość pigs
to czy malowac kreske na dole i na gorze czy tylko na gorze albo t ylko na dole zalezy od Ciebie ;) jak ladniej wygladasz. a co do dlugosci kreski to ja czasem maluje taka wlasnie na 3/4. przy czym czym blizej do wewnetrznego kacika to jest ciensza, az w koncu zanika ;) powodzenia

Gość kkkobietkaaa
dziękuję Ci bardzo :) postaram się nauczyć na górze :) czyli ma być tak że im bliżej oczka mniejsza :) cieńsza huh będę ćwiczyła jak co to jeszcze będę pytała :) pozdrawiam :)

Gość pppytaaammm
no i mam problem ... pomalowałam prawe oko a lewego nijak nie umię ... prawą ani lewą ręką nie umiem tak samo poprowadzić kreski jakieś rady? baaa nawet cienie inaczej mi wychodzą :( 😭 :(

Gość pomoże ktoś
:( :( :(