Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja pierdykam

szukam bajki dwa chomiki! pomocy!

Polecane posty

Gość ja pierdykam

jak w temacie - szukam bajki o tym tytule mialam ksiazeczke w dziecinstwie o dwoch chomikach, czytalam ja tak czesto, ze pamietam poczatek niestety, nie mam pojecia, w jaki sposob "uderzyc" w net, by to znalezc baaaardzo prosze o pomoc! moje zapamietane fragmenty: Byly sobie dwa chomiki jeden swojski, drugi dziki ten swojski rozejrzl sie po komorze tego drugiego i rzekl: fu! samo zborze! czypan doprawdy nie moze zachomikowac czegos lepszego? -a co, na przyklad, kolego? -na przyklad, na przyklad... i swojski wyglosil mu dluzszy wyklad ktorego skutek byl taki, ze wreszcie postanowili zamieszkac w miescie ciulal jeden, ciulal drugi, jak to zwykle chomik i nabyli w czas niedlugi calkiem spory domek...

Gość ja pierdykam
prosze! w jakis posob i gdzie tego szukac?!

Gość ja pierdykam
nie jestescie zbyt pomocni :-(

Gość ja pierdykam
halo

Gość kaboooo
nie znam tej bajki :( I jak sie skonczyla?

Gość ja pierdykam
no te dwa chomiki zdecydowaly chomikowac nie tylko zborze, ale tez inne rozne rzeczy - wlasnie do tego domku, no i uzbierali juz tyle tych gratow, ze nie miescili sie tam, zostal taki "malenki kawalatek za drzwiami" w tym domku chomiki zdecydowaly powoli wszystko rozdac potrzebujacym ;-) i rozdawaly i kazdy, kto otrzymal cos tam od chomikow, byl przeszczesliwy! :-) to wszystko bylo napisane wlasnie takim fajnym jezykiem jak naklikalam w pierwszym poscie po prostu super bajeczka!

Gość ja pierdykam
up

Gość ja pierdykam
pomoze ktos?

Gość kamapka
hej.wyobraz sobie że ja też od dawna szukam tej bajki i nie mogę znaleźć ...może juź ci się udało?jeśli tak to proszę podziel się ze mna tącenną informacją.pozdrawiam

Gość Tigana
Robert Stiller "Chomiki - ilustrowała Małgorzata Różańska". Wydawca: Nasza Księgarnia. Miejsce wydania: Warszawa. Rok wydania: 1980 Można znaleźć jedynie w antykwariatach.

Gość kamapka
Bardzo dziękuję:)

Gość Tigana
Nie ma za co :) To jedna z ulubionych bajek z mojego dzieciństwa :)