Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda żonka.

Chcę przygotować mężowi mięsną galaretke. Ale jak????

Polecane posty

Gość młoda żonka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda żonka.
dziękuje 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobra zona54765
Radze kupic swinskie nozki i ugotowac z nich rosol poptem obrac nozki z kosci podzielic na rowne porcje w miseczkach i rozlewac do kazedej rosol, nastepnie odstawic w chlodne miejsce. Smacznego!!! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kup świńskie nóżki koniecznie :) Mają mało mięsa ale skóra zawiera mnóstwo ,,kleju\" .Dlatego ja oprócz nóżek daje również golonkę.Koniecznie gotuj ze skórą!!!!! Gotuj na wolnym ogniu z ziarenkami pieprzu,liściem laurowym,zielem angielskim,solą,marchewką - marchew jak będzie miękka to od razu ją wyciągnij i zachowaj.W razie potrzeby zbieraj szumówkę. Kiedy mięso będzie miękkie i łatwo odchodziło od mięsa,wyciągnij.Pod koniec gotowania daj czosnek przepuszczony przez praskę.Przecedź galaretę przez sitko by była ,,czysta\".Dopraw ewentualnie do smaku.Mięso pokrój na drobne kawałeczki,marchewkę również.Wymieszaj z galaretą.Przelej do salaterki lub do słoików (jakdaje do słoika to później zagotowuje max 10 minut wtedy dłużej poleży) .A jak przychodzą goście to wtedy rozpuszczam galaretę w garnuszki i przelewam do salaterki,zastyga i wszystko ładnie wygląda :) A kiedy galareta ostygnie wstaw do lodówki,stężeje!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale nadgorliwe baby -powielają

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×