Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokokokokokop

Haluksy ?? Co potem ??

Polecane posty

Gość kokokokokokop

Mam pytanie do pan. Mam haluksy, od trzech lat znacznie sie powiekszyly. Nie bola mnie jakos, ale trzeba przyznac, ze nie wygladaja estetycznie. W rodzinie ma je tylko babcia od strony ojca. Zauwzono je u mnie w wieku 12 lat. Pytanie do pan po operacji, lub pan ktore sie orientuje. Otoz, czy po operacji gdy noga sie zagoi, mozna nosic szpilki ? Uwielbiam buty na obcasie, na codzien chodze na niskim 3-4cm, ale co jakis czas wychodze na wyzszym ( okolo 4 godziny w ciagu dnia) Obawiam sie powrotu haluksow po operacji, z gory zakladam, ze bede juz do konca nosic specjalne wkladki przeciw nim drogie panie, czy doktor zakazal wam noszenia szpilek po operacji ? (nie chodzi mi po operacji w sensie, jak tylko zagoi sie noga)

Gość porane
proponuję zajrzeć na www.hallufix.pl

Generalnie jeśli ma się genetyczną skłonność do haluksów to warto jak naj mniej chodzić w szpilkach i innym ciasnym lub niewygodnym obuwiu. Do tego w miarę możliwości używać jakichś aparatów korekcyjnych, np wspomnianego wyżej aparatu hallufix. Rehabilitanci bardzo go chwalą, wiele pacjentek pożegnało się z haluksami dzięki hallufixowi. Polecam, bo sama używałam.