Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pacccynka

co na prezent z okazjii komuni dla chlopca

Polecane posty

Gość ja piore tak
moja znajoma roczek wyprawiala w knajpie. Całą knajpe zarezerwowala i impreza jak na przyjeciu weselnym wlącznie z orkiestrą :(:(:(:(:( szok

Gość oliwka30
Tak ,ten rowerek super sprawa.

Gość a ja troszkę nie na temat.....
ale właśnie rowerek dostał już

i zażyczyli sobie pieniędzy, więc już sama nie wiem. Mój nie dostał nic :( ale ja tak nie potrafię :O

myślę aby dać 200zł ale szczerze to się zastanawiam czy nie dać 150zł

Gość ja piore tak
to kup taki jeżdzik autko na allegro za 60 zl moj syn dostal 4 lata temu i do tej pory sie nim bawi :D a ze tak zapytam - rozdaje sie zaproszenia robi imprezy ale czy ktos zamawia msze w kosciele z okazji tych 1 ur ? Czy to juz nie ma znaczenia?

nawet nie wiem czy była msza bo nas nie było, jeździk dostał od gwiazdora

Gość a ja......................
ja przeszlam dwie komunie kilka lat temu-bylismy wtedy na etapie wykanczania domu,więc sie nam nie przelewalo,moja mama razem z siostrą kupily corce meble do pokoju,za kase kupilismy Jej min. rower,jak syn mial komunie rok pozniej dostal od chrzestnej(mojej siostry) rower,a od mojej mamy łózko do pokoju.za kase pokupilismy Im min.aparat,radioodtwarzacz CD i jeszcze jakies drobiazgi. moim zdaniem to zalezy od tego jak są dzieci wychowane,i jaka jest sytuacja w rodzinie-jesli dzieci mają wszystko to pozniej jest problem co im dac w prezencie a i tak nie są zadowolone z tego co dostały;)są tez dzieci ktore ucieszą sie z kazdego prezentu,a uzbierane pieniądze przeznaczą na cos fajnego i pozytecznego:)

do a ja - Ty zebrałaś pieniążki i kupiłaś sama dzieciom prezenty, ale większość rodziców zbiera kase i nie przeznacza jej na dzieci :O

Gość ja piore tak
w takim razie dalabym maks 100 zl do koperty do tego kartke z życzeniami i to wszystko. Zresztą te dziecko ma dopiero rok nosz cholera jasna juz takie dylematy i pogoń za kasą? Skoro cie nie bylo w tym dniu u nich to trudno tak? Wiec zrob jakąś paczke ze slodyczami owocami kup jakiś zestaw do majsterkowania np kask i inne narzedzia cena ok 30 zl patrz na allegro i dziecko sie bedzie cieszyc. A nie robienie prezentow pod mame i tate. Prezent ma byc dla dziecka a nie dla rodzicow.

uważam podobnie do Ciebie, ale już mieliśmy zaznaczone, że mały ma tyle zabawek, że nic więcej mu nie trzeba, więc chcą kase. Na chrzciny daliśmy wózek głęboki i non stop było w dupie źle, że kółko odpada, a nie mogliśmy go reklamować bo zgubili jakiś drucik od tego kółka dlatego wolę dać teraz kasę

Gość kjhg
nie dawaj pieniędzy na ten roczek!!!co to znaczy,że sobie zażyczyli?:o kup normalny prezent urodzinowy dla dziecka a nie nabjaj kabze rodzicom.Jest tyle super rzeczy dla dzieci.Nawet za 100 albo 150 bym kupiła,ale prezent i dla dziecka a nie kase do mamusinego portfela

Gość kjhg
kupiliście wózek na chrzest?i jeszcze focha walili?Co to za rodzina:o

Pewnie masz rację. Oni dostali na wesele 7tys zł i wszystko "przepierniczyli" :O

tak kupiliśmy wózek, a my dostaliśmy 150zł

Gość *** Mango ***
Ojejku !.....:-) Przeczytalam tylko kilka wypowiedzi z pierwszej strony i ciesze sie, ze nie mam takiego dylematu a Wam nie zazdroszcze. 500 zl, to po dzisiejszm kursie wiecej jak 100€ ! Mieszkam w niemczech i dzieciaki tutaj tez maja wszystko, ale takich prezentow nie dostaja. Jestem z pokolenia, ktore potrafilo sie cieszyc zegarkiem i Flamingiem ( ktora wie o czym mowa ? ).....:-) i nie wiem czy wtedy nie bylo wszystko latwiejsze ? Teraz kiedy dzieci wszystko maja i na pytanie " co bys chcial dostac " odpowiadaja " nie wiem " warto moze powrocic do innych przyjemnosci ? Gdybym byla w Pl i miala chrzesniaka, ktory ma juz wszystko a rodzice podpowiadaja mu, ze fajnie by bylo miec aparat cyfrowy, ktorym sami beda robic zdjecia nie dalabym nic.....:-) Zaprosilabym malego na dwu-trzy dniowa wycieczke do fajnego miasta, z kilkoma atrakcjami. Tak, zeby mial pamiatke na dlugie lata i zeby zawsze mu sie ten wyjazd kojarzyl ze mna a ja mu z tym wyjazdem.....:-)

Gość kjhg
kup dla dziecka,w dupie miej,że ma "wszystko" Takim wybrzydzaczom trzeba tak robić,bo dziecko tej kasy nie ujrzy.Jak ma zabawki to kup ubranka.Są piękne i przeróżne.Będziesz miała świadomosć,że dziecko z tego korzysta a nie matka z ojcem reperują budżet po wystawnej imprezie

Gość a ja......................
wiem o tym,bo znam takich ludzi ale tez nie popieram tego zeby dzieci same decydowaly na co wydac duze pieniądze mimo ze to są ''ich''np.nigdy nie zgodzilabym sie na kupno jakiejs gry,nawet gdybym nie miala komputera w domu,kiedys wytlumaczylam to dzieciom w ten sposob ze ktos zanim im dal kase musial ciązko na nią zapracowac i powinni to uszanowac,więc teraz jak chcą kupic sobie cos drozszego to wytrwale zbierają (syn uzbieral polowe na motor reszte dolozylismy,corka uzbierala na nowy telefon)i szanują pieniądze:)

Gość ja piore tak
o matko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wózki na chrzciny pieniądze na ro9czki i komunie :(((((((((((( przeciez to rodzice mają obowiązek kupic wozek lozeczko itd to oni mają obowizaek zapenic dziecku byt i wszystkie przedmioty potrzebne do jego rozwoju i funkcjonowania. Prezent ma byc pamiątką a nie jakąś pogonią za chooj wie czym, no masakra w życiu bym nie dala ani zl dam to co uwazam za sluszne a nie to czego ktos oczekuje ode mnie. To ma byc dla dziecka a nie matki wiec niech wydupia jak jej sie nie podoba to niech sie obraza a co mnie to. Na co ona te kase zbiera na fryzjera?? Bo przeciez zabawki nie kupi bo niby ma tak ? Wiec co ona chce kupic za te kase? Ja bym kupila zestwa do majsterkowania albo teraz taki fajny jest bajkoczytacz to moze to bym kupila i to wszystko.

Gość oliwka30
Racja,prezent ma byc dla dziecka ,nie dla rodzica.

Gość ja piore tak
sa teraz takie piekne rzeczy na rozne okazje. Np bajki ktorej bohaterem jest wlasnie dane dziecko, albumy piekne na zdjecia, na chcrzest komunie itd robią pikne np srebrne buciki. Z ta wycieczką tez fajny pomysl. Jest tyle atrakcji wcale nie drogich a ludzie szukają chooj wie czego. :((((((( przepraszam za przeklenstwa ale tak sie poirytowalam ze szok!!!!!!!!!!!

ciuchów to ma tyle, że niektórych w ogóle na sobie nie miał :O Zastanawiam się czy taką plastikową zjeżdżalnie nie kupić na ogród?

ja chce dac chrzesniakowi na komunie 300 zl wiem ze rodzice mu tych pieniedzy nie zabiora on sam sobie zbiera pieniazki i wiem ze ma juz 300 zl ja dalabym mu drugie 300 zl. Ale czytajac ten topik widze ze chyba za malo chcialam mu dac :( chyba musze wiecej

basia - głosik oddany :)

Gość ja piore tak
z tą zjeżdzalnią dobry pomysł. Jak ma ogrod to czemu nie.

Gość ja tez jestem przeciw
temu aby dziecko decydowało, co z robić z dość duzą kwotą pieniędzy! przecież taki ośmiolatek, kompletnie nie ma jeszcze poczucia wartości, wiem to dobrze bo mam dziecko w pierwszej klasie... jeżeli za rok dostanie jakąś sumę pieniędzy, po prostu założę mu lokatę lub kupię obligacje i dam do nich dostęp dopiero jak będzie dorosły! ...w ogóle jestem przeciw drogim prezentom! uważam, że zyć powinno się skromnie, bo to uczy szacunku do pieniądza, do ludzi, do pracy! zawsze dobrez nam sie powodziło mimo, tego moje dziecko nie ma jakichś wymyślnych finezyjnych zabawek I ŻYJE... ...ma komputer- z grami edukacyjnymi i filmami (nie mamy TV- a w ten sposób lepiej mozna kontrolować co dziecko ogląda), ma porządny rower - wszyscy mamy, bo uwielbiamy sport, mamy piłki, rakiety różnego typu, wiele książek.... ...natomiast, węcz nie życzę sobie urządzeń typu play station, czy mp ileś tam, aparat cyfrowy itp.... jak Mały ma dostać prezent to niech to będzie tradycyjnie zegarek, biblia, encyklopedia porządna lub inna książka lub pieniądze, które na pewno w przyszłości mu się przydadzą!

Gość ja piore tak
ja w sierpniu ide na wesele i mam zamiar dac 500 zł i uwazam ze to duzo :classic_cool:

Gość kjhg
emilcia 300 wystarczy.Ja daje te nieszczęsne 500 tylko dlatego,że tym dwóm innym kupiłam za tyle aparaty.Inaczej bym nie dała.

Gość kjhg
ja idę na wesele i daję 400,ale chrzesną nie jestem:D