Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pacccynka

co na prezent z okazjii komuni dla chlopca

Polecane posty

Gość pacccynka

kurcze nie mam pomyslu

Ja mam ten sam problem, ale dotyczy dziewczynki:o Dodam że ma wszystko! Rowery (nawet taki na jednym kółku), hulajnogi, deskorolki, rolki itd itd. Chciałam kupić jakiś prosty aparat cyfrowy, ale już ktoś z rodziny zapowiedział ze kupi:o Mam dylemat. Czy wypada dać po prostu kasę???

Gość kjhg
ja daję kasę,bo ma wszystko a ja nie zwyczajna jestem wydawać pieniądze na cokolwiek byleby było.Niech rodzice coś kupią,może jest coś o czym marzy

Gość dcdscdcscd
a moze mp3

no wlasnie ja tez mam ten problem i mysle zeby dac kase dodam ze jestem chrzestna i moj chrzesniak ma w tym roku komunie ile wypada dac kasy bo nie mam zielonego pojecia

Gość dcdscdcscd
albo jakas fajna gre komputerową

Gość kjhg
też jestem chrzestną ,daję 500zł.Nie wiem czy to mało,czy to dużo.Na tyle mnie stać,na wiecej nie.Nie będę się zadłużała na prezent.I tak wkurzona jestem nawet tymi 500:o

Gość oliwka30
U nas w rodzinie chłopcy uwielbiają pleya 2,rok temu dostał od nas chrześniak.Jak ma wszystko,kase jak najbardziej w kopertę.Pozdrawiam.

ja mam komunie chrzesniaka chrzesnicy i mojego syna:( chcialam chrzesnicy kupic lancuszek zloty z wisiorkiem ,jej mama byla za...wiec problem z glowy ale wczoraj mala zadzwoniila ,ze woli kase ..no coz dam kase tym bardziej ,ze mpj maly zbiera na konkretna rzecz i tez chce pieniazki

Gość tinturintu
dla tych co maja dylemat ile kasy ,z tego co sie orientowalam zalezy suma od tego czy idziemy na przyjecie czy jest ono w domu czy w lokalu

Gość oliwka30
500 zł przyzwoita kwota,na pewno mało to nie jest.

Gość a ja......................
tez idziemy na komunie w maju do szwagra i to dwie w jednym domu i dajemy kase bo wiemy ze dzieci zbierają na komputer-planujemy dac max. po 300zł.na dziecko ale jeszcze sie zastanawiamy bo sami mamy mnostwo wydatkow(za 2 miesiące urodze 3 dziecko:) ) chrzestny moim zdaniem powinien dac 500 zł.jesli nie kupuje prezentu i to wystarczy,no chyba ze kogos stac to moze szastac kasą:)

Gość a my sie w rodzince
złożyliśmy na konsole do gier i gre. mysle ze to fajny prezent a wyszlo nam po 100 zł od rodziny. Mały sie ucieszy :)

Gość kjhg
ja dam te 500,ale powiedzcie tak szczerze: czy to nie głupota dawać 8 letnim dzieciom tyle pieniędzy?????do czego ta komunia się sprowadza?do balu ,prezentów i kasy.A wymagania mają gówniarze nieziemskie.Teraz kupuje się qady,laptopy i skutery:o a rodzice na to patrzą i jeszcze pomagają wymyślać.

Gość tinturintu
kjhg-a czyja to wina ?dawających bo jeden przez drugiego daje..wiec nie dawaj i zapoczatkuj w rodzinie ograniczenie

Gość a my sie w rodzince
jakby to byl mój chrzesniak to bym 500 zl dala ale to dziecko spowinowacone z moim mezem które widzialam 2 razy w zyciu na oczy wiec sory ale wole swoim dzieciom cos kupic a małemu sie 100 zl do zabawki dołoze i tyle.

Gość kjhg
dam,dlatego,że rok temu miało komunię dwoje naszych chrześniaków .I to z kolei byłyu dzieci,które nie mają wszystkiego,wszystko szanują.Marzyli o aparatach więc im kupiliśmy,bo takim dzieciom naprawdę warto i nie szkoda.Nie chcę zeby teraz rodzice tej dziewczynki powiedzieli,że gorzej ją traktuję.Dam i na tym koniec.Ale tak naprawdę nie dałabym nic takiemu rozwydrzonemu dzieciakowi

Gość oliwka30
Tak jest.Dziadek dał rok temu 100 zł to go jeszcze obgadali.Moja córa ma tym roku,zbiera na telewizor czy aparat,o skuterze nawet bym nie pomyślała hi.

Gość oliwka30
400-500 zł dawali chrześni u nas,a na ślub dostaliśmy od jednych chrzestnych i drugich po 1000 zł ,a było to 10 lat temu.Kurde,juz trzeba zacząc zbierac.

Gość ja piore tak
nie dalabym tyle. Bez wzgledu na to czyje to dziecko czy chrzesniak czy nie po prostu bym nie dala. I nie interesowalo by mnie kto i co o mnie powie. Dzis komunie to tylko okazje do otrzymywania drogich prezentow a nie taki w tym cel/ Mam swoje zasady i nie jest to napewno dawanie takich drogich rzeczy dziecku tylko dlatego ze przyjelo oplatek ktory powinno przyjąć jesli chce bezinteresownie tak ? a nie po to by miec nowy rower czy kase. Ja na ślub moge dac 500 zł ale na komunie a w życiu. Nigdy tez dla swoich dzieci nie oczekiwalam drogich prezentow a wrecz odmawialam ich przyjecia jesli cena byla porazająca. Siostra tez np zaproponowala ze kupi mojej corce krzesel;ko do karmienia i pokazal mi je cena szok 400 zl nie zgodzilam sie powiedzialam ze jesli chce kupic to kupimy na pół i tańsze a nie te. Nie rozumiem pogoni za kasą i nie rozumiem rodzicow ktorzy tylko czekają by im dodatkowa kasa spadla bo czesto jest tak ze to rodzce biorą kase./

Gość
my kupujemy Taka kierownice do komputerta. nie wiem jak to sie fachowo zwie ;) inna osoba kupuje rolki jeszcze inni daja pieniadze.

Gość a ja troszkę nie na temat.....
Mój mały miał roczek, ale nie wyprawialiśmy i moja siostra (nie jest chrzestną) nie dała nic, nawet czekolady :O Teraz jej mały miał roczek, wyprawiała, ale nas nie było w kraju, ale mój mąż jest chrzestnym ile powinniśmy dać jak wrócimy? Dodam, że chrzestna dziecka mojej siostry była na roczku i dała prezent za 130zł (nie są biedni).

Gość kjhg
o ja pierdziele to na roczki też się daje takie prezenty?:o na bank nie dałabym kasy ale zwykły prezent na urodziny.Zabawke za 50-100zł i cześc

ale od mojej drugiej siostry dostał złoty medalik, a od następnej 200zł oni byli na roczku

Gość oliwka30
Kupisz zabawke do 50 zł,nie będą wiedziec co ile kosztowało i porównywac kto za ile kupił.Niech sie cieszy ,że wogóle odwiedzisz,bo znam chrzestnych co widzą chrześniaka jedynie na ważne okazje.Chrzestna mojej córy na komuni sie nie zjawi.

Gość ja piore tak
a co to znaczy wyprawiac urodziny ? Ja nigdy nie wyprawiam ich specjalnie. Do mnie czy dzieci goscie przychodzą sami bez specjalnych zaproszen. Po prostu pamietają o tym dniu. I zawsze robimy sobie prezenty. Nikt nie patrzy na to ze w tamtym roku kupilem temu bluzke za 100 zl to w tym roku on mi kupi za 150 bo to chore. Na roczek dziecku mozna kupic np rowerek taki do pchania koszt 100 zl a maly napewno bedzie zadowolony.

Gość oliwka30
Jak na roczek daja takie prezenty to nie dziwie się ,że na komunie wariują.U mnie córa dostała sukienke,lalke i też była radośc.

rowerek już ma :O U nas w rodzinie pierwsze urodziny się obchodzi, wyprawia uroczystość dla gości i rozdaje zaproszenia.