Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

CZy rzeczywiscie drugi porod jest krotszy? lzejszy? czy jest łatwiej????

Polecane posty

Ja drugi poród wspominam o wiele gorzej. Drugie dziecko było większe, poród dużo cięższy, z komplikacjami. Moja siostra też wspomina pierwszy poród duzo lepiej. Więc teoria, ze drugi poród jest lżejszy nie jest regułą...

Gość a ja troszkę nie na temat.....
moim zdaniem to nie ma znaczenia, ja 2 porody miałam ciężkie, ale drugi jeszcze gorszy

Gość
własnie czeka mnie drugi porod i kazdy mi mowi ze bedzie łatwo i szybko urodze a ja mam tyle watpliwosci :( tak sie boje....

Gość oliwka30
Ja z kolei trzech sąsiadek pytałam ,które mają dwójke dzieci i każda mówiła,ze przy pierwszym trwało kilkanaście godzin ,a przy drugim krotko i szybko.

Gość ja piore tak
hehehe to zalezy od organizmu :D ja 1 porod milo i praktycznie bezbolesnie wspominam trwal tez krotko bo ok 2 godz drugi czas ten sam ból niesamowity a juz po porodzie zwijanie sie macicy tak bolalo ze czulam sie jakbym od nowa rodziła. Za to np szybciej sie zagoilam nie mialam naciecia nie bolalo krocze dlugo a z 1 przez mc nie moglam usiąść :D

Fakt, mój drugi poród trwał krócej, ale był o wiele gorszy, an dodtaek akurat w szpitalu trwał strajk, nie było lekarzy i poród odbierał onkolog :o wole go nie wspominać, a nie chciałabym Cie straszyć. Poza tym drugi syn był wiekszy, ciezszy, ale jak juz mówilam to nie jest regułą, wiec nie bój się na zapas.

Gość
lwlasnie martwie sie na zapas i panicznie boje. poprostu jakos nie potrafie myslec ze bedzie dobrze.