Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozpad USA zbliża się

Texas żada niepodległości!

Polecane posty

Gość Rozpad USA zbliża się

Gubernator Teksasu Rick Perry brał udział wczoraj w antyfiskalnym "tea party", czyli przyjęciu herbatkowym, przeciw polityce rządu federalnego i w sprawie praw stanów, gdy ktoś z wiwatującego tłumu krzyknął: "secesja!". Sam Perry mówił, że jeśli rząd nie zmieni swojej polityki, to nie widzi powodu, aby Teksas nie odłączył się od USA. Perry nazwał swoich zwolenników prawdziwymi patriotami. Później, odpowiadając na pytania dziennikarzy, Perry sugerował, że Teksańczycy mogą już mieć na tyle dość rządu federalnego, że mogą zechcieć wyjść z unii. Dodał, że nie widzi żadnego powodu, by tak się nie stało. - Jest wiele różnych scenariuszy - mówił. - Mamy wielką unię. Nie ma powodu, aby tego nie doceniać. Ale jeśli Waszyngton nadal będzie wtykał nos między amerykański lud, kto wie co może się stać. Teksas jest bardzo wyjątkowym miejscem i jesteśmy wystarczająco niepodlegli, aby odejść - mówił Perry. http://wiadomosci.onet.pl/1953146,12,item.html Rozpadł zię Związke Radziecki, rozpadną się i Stany Zjednoczone USA jak ZSRR

Gość opole tez by chcialo
a ja bym nie miala nic przeciwko :classic_cool: i tak sa bardziej niemieccy niz polscy :P

Gość Jony Walker - Strażnik Texasu
Teksas ma 700.000 kim 2 (dwa raz wiekszy od Polski) Liczba mieszkańców - ok 25 milionów :P Nie bądź taki pewny Myrek, tam mieszka dużo latynosów którzy nawet angielskiego nie znają, poza tym Unia jest dobra jak gospodarka kwitnie, w czasach kryzysu takie wielkie imperia są szczególnie narażone na rozpad. Przypominam że w nie tak odległych czasach kanadyjski Queebeck o mało nie uzyskał niepodległość, podczas referendum o secesji zwolennicy niepodległości przegrali róxnićą PÓŁ PROCENTA :P DLA MNIE TEXAS TO TEXAS, FUCK OBAMA, FUCK JUESEJ!

Gość i bardzo dobrze

Gość koło dupy lata mi Texas
jak mają za mało ludzi do zamieszkania, 90% Polaków chętnie pojedzie za wielka wodę, zostaną tylko działacze PIS, PO i gen Jaruzelski

Najwyżej będą mieli drugą wojnę secesyjną hahahahahahaha, jeziu ! a, co z kartą niepodległości i konstytucją !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z tej wojny to ja bym się tak nie cieszył.. to nic dobrego im gorzej w USA tym gorzej ekonomicznie recie świata, niestety taki to gigant.

" Myrevin Z tej wojny to ja bym się tak nie cieszył.. to nic dobrego im gorzej w USA tym gorzej ekonomicznie recie świata, niestety taki to gigant. " A ja czytałem że się na wojnie innych zarabia:P.Do tego USAńce manipulują dolcami i przez to jest bieda bo półgłówki z polskiego rządu im dają sie wkręcić.

"Z tej wojny to ja bym się tak nie cieszył.. to nic dobrego im gorzej w USA tym gorzej ekonomicznie recie świata, niestety taki to gigant. " USA to był gigant. państwo jest zadłużone na gigantyczne kwoty (głownym właścicielem mozna powiedziec sa Chinczycy ktorzy kupili obligacji USA za setki miliardow dolarow :P)

Państwo, nie koncerny z USA. Jest ich tam ze trzy, które mają dochody wieksze niż cała Japonia. Co oznacza upadek takiego gignta(z powodu np wojny domowej) wyjaśniać nie trzeba.

Myrevin - codo koncernow to zdaje sie ze General Motors jednak upadnie, i nie sadze zeby cos sie stalo z tego powodu, tak samo jak po Lehman Brothers...

"Ano zobaczymy. " Myrevin, po prostu wejda na to miejsce Chińczycy i moze tez Hindusi :D jak kiedys Japończycy...

może USA i upadną, ale i tak będą mieli z tego zyski, jak to Amerykanie..... e tam cicho byńdź... a ten Regan to świnia taką gospodarkę, rozwalić......miał mnie karmić a jak ja wyglądam.....e tam cicho byńdź.... a my z dziadkiem kupiliśmy młodego technika i na podwórku będziemy perszynga budować, jak wycelujemy to możemy się o jedno biurko pomylić.....a tam cicho byńdź......

bmblondyn - nie bredź człowieku. Amerykanie, jak widać, nie chcąc dopuścic do niewypłacalności beda drukowac zielone. pytanie czy ktos to bedzie chcial jeszcze od nich brac :D