Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fobialubnerwica

czy jest tu ktos, kto pomimo fobi lub nerwicy lękowej

Polecane posty

Gość fobialubnerwica

ma partnera lub meza?

Gość fobialubnerwica
ja mowie o fobi spolecznej. glowny objaw to drzenie dloni w niektorych sytuacjach spolecznych. czsami drzenie calego ciala

Gość brzydki niski..
ile masz lat? Masz dziewczyne?

Gość świat jest pełen wariatów
i większośc z nich ma partnerów na stałe :P

Gość fobialubnerwica
unikam wlasnie tych sytuacji czyli np chodzenia na randki bo jak wypic kawe herbate czy cos zjesc jak ci sie rece telepia? :-(

Gość zygzak pygzak
do fobilub nerwicy czy drżenie rąk w niektórych sytuacjach jest objawem fobii społecznej? Moja koleżanka tak ma, mówi normalnie i nagle zaczynają jej strasznie drżeć ręce. Ona nie wie co to jest. Jak można jej pomóc? Dodam,że jest dziewczyną towarzyską i śmiałą. Czy to może być fobia społeczna? Jak to się objawia?

Gość fobialubnerwica
w jej przypadku moga to byc klopoty z tarczyca lub jakies inne zaburzenie neurologiczne. u mnie powodem jest lek przed ocena innych, osmieszeniem itp

Gość fdsyt
mam cos takiego i nie mam dziewczyny i nigdy nie miałem ... Moj wiek - 27 lat ..

Gość kobietka...
ja miałam i nadal jakos mam objawy nerwicowe, mam męża który miał podobne objawy. Takze najlepiej znalezc sobie kogos kto Cie zrozumie, czyli że bedzie znał to na własnym przykładzie:)

Gość fdsyt
sadze ze60 % lub wiecej takich ludzi nie ma dziewczyny , chlopaka ... U pozostałej czesci spoleczenstwa wiekszosc ma partnera ... U ludzi z tego typu fobia sytuacja jest inna ...

Gość fobialubnerwica
tylko boje sie ze jesli spotkam taka osobe to sie eszcze bardziej pograzymy. a nasze dzieci? jaka maja szanse na to ze nie beda mialy tego problemu?

Gość wpadam tu czasami...
ja mam nerwice i fobie spoleczna, a mam męża:)

Gość fdsyt
ja unikałem zawsze dziewczyn dlatego jestem sam , A jak mi proponowały randki to im odmawiałem ..

Gość fdsyt
fobialubnerwica zreszta doskonale wiesz dlaczego unika sie płci przeciwnej w tym wypadku wiec trudno cokolwiek tłumaczyc.

Gość kobietka...
my sie nawzajem nie pograzamy tylko własnie pomagamy sobie, przez zrozumeinie i akceptację, lęki są mniejsze i rzadsze

Gość fdsyt
ja nie chce miec dzieci , bo moje zycie było cięzkie( ciezsze niz rowiesników) i niechciałbym zeby tez takie były moje dzieci , a jest szansa ze zostana fobikami..

Gość kobietka...
lęki pokonuje sie wtedy kiedy sie z nimi zmierzasz. Nie jest to łatwe ale to jedyna droga, zaakceptuj je,przyjmij ze są, nie walcz z nimi, a same odejdą nie karmione twoim strachem...

Gość fobialubnerwica
wpadam tu czasami--jakie masz objawy fobii? co na to mąz, masz dzieci?

Gość fdsyt
mam nadzieje ze nie spotkam nigdy zadnej kobiety i zawsze będe sam.- zwyczajnie by sie meczyła ze mną..

Gość zygzak pygzak
niedawno był tu temat chyba o nerwicy natręctw lub własnie fobii społecznej i jeden chłopak podał tam link gdzie jest autoterapia. Mozna ją stosować w domu, powinna pomóc. Poszukaj w tematach odnosnie tych chorób. Moze zacznij stosować tą auto terapię. Jemu podobno pomagała.

Gość fobialubnerwica
nie wiem czy znajde ten temat ale sprobuje

Gość pepea
ja mam nerwice spowodowana min alkoholizmem ojca, takze oprocz typowych objawow strasznie reaguja na krzyk i jak widze ludzi bardzo pijanych, zaczynaja mi latac rece , robi mi sie slabo i czasami placze. Faceta mam ,rozumie mnie bo tez troszke przeszedl ,ale w dziecinstwie.

Gość fobialubnerwica
chyba nie znajde tego postu o tej autoterapii:-(

Gość fobialubnerwica
moze ktos mi pomoze znalesc ten post?

Gość klterkaa
ja mam nerwicę, lęki i fobię społeczną, a gdy mam się odezwać publicznie to koszmar i w ogóle jestem bardzo nieśmiała ale tak się złozyło, ze mam męża, dzieci i nawet jak byłam bardzo młoda to miałam spore powodzenie u płci przeciwnej :D w dodatku wykonuje pracę, gdzie niestety bywaja sytuacje w których jest mi bardzo ciężko :( np mam przed innymi cos powiedzieć, tragedia, bo czerwienię się i trudno mi mówić. Czasami to mi strasznie głupio. Dodatkowo jestem introwertyczką. Sama się sobie dziwię, ze mam rodzinę. Mój mąż nie ma takich problemów.

Gość fobialubnerwica
ale pewnie nie masz tego drzenia ciala co ja :-( a jak poradzilas sobie w ciazy, izyty u lekarzy itp?