Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pitrków Tryb.

ŚLUB ODLICZENIA USŁUGODAWCÓW OD PODATKÓW

Polecane posty

Gość Pitrków Tryb.

Dziewczyny bierzcie koniecznie w tym roku rachunki od fotografów i kamerzystów. Być może będzie można te usługi jeśli nie w całości to w części odpisać od podatków.

Gość ja tu czegos nie rozumiem
a z jakiej racji mialabyby byc mozliwosc odliczenia takiego czegos?

Gość Kargulena
...też o tym słyszałam ale projekt chyba dopiero w marcu wpłyną do rozpatrzenia przez sejm....

Gość gocha2002
Super informacja. Gdzieś o tym słyszałam ale i tak nie będzie to mi przydatne. Nie mam wynajętego fotografa ani videowca. Przypominają się mi wpisy o legalności usług foto video:D To dopiero będą jaja gdyby mozna było cokolwiek odliczyć:-P

Gość jaaaasneeee...
Dziewczyny nie zapomnijcie także o rachunkach od kosmetyczki, fryzjerki, manikiurzystki i limuzyny. Oraz sali i zespołu. Nasze wspaniałe prawo na pewno pozwoli wam odliczyć sobie ślub od podatku :classic_cool:

Gość gocha2002
w innych państwach jednak prawo pozwala na odliczenia to czemu u nas by tak nie miało być?.

Gość Filmowiec
Potwierdzam że jest propozycja aby nowożeńcy mogli odliczać z podatków pewne koszty związane z organizacją ślubu i wesela. Spowoduje to zalegalizowanie usług przez całą branże ślubną. Tak na oko około 80% usługodawców pracuje na czarno. Najwięcej jest videowców, fotografów i wizazystek.

Gość chłop.
Chłopie jakie 80% na czarno. Jeśli już to dam sobie rękę uciąć, że 90% to kombinatorzy. Dobrze wiedza że nikt im nie podskoczy. Zobacz jak na targach ślubnych było mało firm z tego sektora usług. Aby uczestniczyć w targach trzeba mieć firmę

Gość Orianna
pewnie że można odliczyć ale tylko co łaska.....:D:D O projekcie słyszałam ale jeśli wejdzie w życie to dopiero w przyszłym roku.